acim 766 Napisano Mart 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Juče mi je konačno stigao originalni (Yamaha genuine) aftermarket nosač tablice, a pošto je subota dan za odmor (od burnog petka naveče ), rešio sam danas da sklopim nosač, a montaža na motor će uslediti kasnije. Evo kako izgleda pakovanje, odnosno uputstvo za montažu: Najpre je usledilo prebrojavanje delova, naravno, ništa ne nedostaje: U paketu stiže i LED svetlo za tablicu. Strelicom sam označio mesto koje bi trebalo napuniti plastikom, kako ne bi ulazila voda. To ne piše u uputstvu, ali neće smetati. Uradiću to prilikom montaže na motor, jer mi pištolj za plastiku nije bio na raspolaganju. Svetlo i ukrasna maska sa natpisom FZ1 se fiksiraju zajedno: Tu je i nosač katadioptera, koji treba skinuti sa postojećeg nosača. Nijedan zavrtanj nisam stegao jer će biti potrebna naknadna podešavanja (zbog dimenzija tablice i okvira) ili premontiranja radi punjenja one rupe plastikom i slično. Sve će biti zategnuto prilikom montaže na motor. Sledi spajanje sa glavnim nosačem: Tu je i neka zaštita, verovatno štiti otvor ka repu gde se montira nosač: U kompletu stižu i dve vrste nosača migavaca, jedan par za fabričke (velike) migavce, a drugi za LED migavce (na slici): Naravno, nešto mora da se zaboravi, a to je ovaj dodatni držač koji pojačava konstrukciju sa zadnje strane. Pošto zavrtnji nisu zategnuti, nije bio veliki problem da se nekoliko njih odvije i ponovo vrati na svoje mesto. Za ovo ojačanje su zavarene dve navrtke, tako da su sada pretekle dve od maločas, odnosno preteklo je tačno četiri zavrtnja sa odgovarajućim navrtkama, baš kako treba Ta četiri kompleta zavrtanj/navrtka se koriste da bi se spojio držač koji se kači na rep motora: Ovako izgleda sklopljeni nosač: Montaža na motor će uslediti za koji dan, naravno sa fotografijama i opisom, kao i zapisnikom troškova (pivo, ćevapi i slično ): Jeste da nije bila velika majstorija, ali se nadam da će bar nekome biti od koristi, ako ništa drugo, ono da ubije vreme Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andjelo 246 Napisano Mart 19, 2011 Drug član, 1022 postova Lokacija: Weiss Kirchen -Bela Crkva Motocikl: kawasaki Prijavi odgovor kao problematičan lep nosac ..............koliko je kostalo ulepsavnje motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Mart 19, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Cirka 100 evrića. Kupio sam više toga pa se za sve zajedno pogodio za cenu (u Plattneru), tako da ne znam tačne pojedinačne cene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Mart 19, 2011 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan rupu de ulazi kabl zapuni silikonom (barsil itd) a ne plastikom. ili utisni parče sunđeraste gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikac71 12 Napisano April 3, 2011 U prolazu, 60 postova Motocikl: Suzuki GSX-R1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bit ce od koristi , naravno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...