Raša 54 Napisano Jun 12, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan čitao sam na stranim forumima da za ugradnju dyno jet dizni na moj motor treba da se buše karburatori dok naprimer američka firma factory line (valjda) ima veće dizne koje ne zahtevaju nikakve prerade na samom karburatoru. voleo bih da ljudi koji su na svojim mašinama vršili takve prepravke napišu svoja iskustva čisto da vidim šta me čeka. i da li se isplati trud. znam kako otprilike sve to ide ali da čujem neka iskustva iz prve ruke. unapred hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jun 12, 2007 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Ja nista tu nebi diro. Ukratko to ti se ne isplati, dobijes nekoliko konja vise na visokim obrtajima i imas povecanu potrosnju non stop i to solidno povecanu. Da ne ulazim u dubioze o stohiometriskom odnosu koji promenom dizni menjas i sve sto iz toga sledi. Korist od toga neces videti. Mozes da mi verujes na rec jer imam bateriju karburatora za moj motor u full race set upu. Dizne, emulzione cevcice, igle, opruge sibera... sve to spakovano i stoji u garazi vata prasinu, jer na motoru imam drugi set karburatora sa fabrickim delovima i u fabrickom set upu. Moj motor fabricki ima 145ks a sa tim drugim karburatorima trebao bi da ima 160ks (nisam ja merio vec prethodni vlasnik u nemackoj) uz potpuno otvoren zadnji lonac (cist venturi efekat). Moje iskustvo kaze da mi je motor trosio 3 (i vise po potrebi) litra vise benzina nego sad a isao je bolje, spirao je veliku kolicinu garezi i gasova u ulje, pucao kao lud, itd. Malo toga se dobije za ono sto se izgubi. Ti sa tim motorom nemas sta da trazis na trkama, zato ulozi te pare u dobar servis, zameni sve sto treba i nabavi kompletnu opremu. Posle se samo vooooozi i javljaj nam se! Hvala na paznji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Jun 12, 2007 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam paralelno imao dva (naizgled) ista Kawasakija ZX-9R, pritome je jedan bio 100% fabricki, a drugi je imao protocni filter, dinoyet set za karb i leovinci izduv. Pazi sad, na niskim obrtajima DRASTICNO losiji odziv na gas, brljanje ispod 3000, i on-off funkcija gasa (jako zajebato kad ga obaras u sporim krivinam). Na srednjim, ono, tu su negde, ali MAJKO MILA kad se do'vati 8000, pa to guzva asvast ispod sebe, jos nisam vozio tako temperamentnu masinu. A, da, kocenje motorom je posebna prica, zatvaranje gasa na 7-8000 u prvoj i drugoj rezultuje povecim plamenom iz izduva... a tek zvuk... Joj uhvati me neka nostalgija sada... :'( LM, jel sam negde spomenuo potrosnju? Hm, je bih racunao pa mozda i do 25% vise, inace bio sam srecan kad mi je 9-ka trosila 7l pri opustenoj voznji... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jun 12, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Ti sa tim motorom nemas sta da trazis na trkama, zato ulozi te pare u dobar servis, zameni sve sto treba i nabavi kompletnu opremu. Posle se samo vooooozi i javljaj nam se! ma trke mi nisu ni na kraj pameti, servis urađen komplet tako da tu nema nikakvog posla neko vreme, a opreme nikad dosta tako daaa... ovako, imam k&n filter na motoru i 4u1 sistem, tako sam ga kupio, jedino što fali su dizne pa da to bude neka kompletna celina. ovakvo rešenje mi nije baš naj srećnije jer mislim da je ovaj filter sa fabričkim diznama samo poremetio smešu. jedna od opcija je i kupovina fabričkog filetra, a poveći ostatak para da osde u štek za neki drugi bajk. još sam u dilemi. mene interesuje da li mora na karbovima da se nešto buši i jebava da bi se stavile te dizne, ako mora onda ću im reći papa. interesuje me iskustvo nekog ko ih je sam montirao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skaki 5 Napisano Jun 12, 2007 Svrati ponekad, 208 postova Lokacija: BG Prijavi odgovor kao problematičan Najlakse ti je po svecici da odredis kakva ti je smesa... Ako je crna, imas puno goriva (mislim da u ovim slucajevima na nizim obrtajima kad ga ocepis, malo se prvo udavi pa onda povuce, mozda malo pucketanje na auspuhu kada kocis motorom), ako je bela, imas malo goriva i malo ti se vise greje motor i slabije ti padaju obrtaji kad stoji (na ovo moze da utice milion stvari tako da ti ovo ne bude merilo)...Braon, je najbolje i tu nediras nista... Ako je na obicne karbone, glavna dizna se lako da zameniti, samo je pitanje koje imas sad i onda koja ti treba, manja ili veca... Mozda nemoras ni da menjas diznu, promenis nivo igle i to bi trebalo da zavrsi posao... Na gore da dobijes jacu smesu, na dole da dobijes slabiju... Nedobijas mnogo veci protok vazduha na kn filterima da bi morao da povecavas diznu... To recimo da imas motor koji je pravljen za nemacko trziste sa 27 ks a treba da ima recimo 50-60 e tu je vec problem jer su na ojadjenim motorima stavljali flansne sa suzenjima i tako davili usis i prema tom protoku stavljali odgovarajuce dizne, a to suzenje ide i preko 50%! Na kn filterima neverujem da dobijes veci protok od 10-20% u odnosu na original usis, tako da mislim da ti smesa nije znacajno oslabljena... Ali ako sumnjas, proveri... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Jun 13, 2007 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Ti sa tim motorom nemas sta da trazis na trkama, zato ulozi te pare u dobar servis, zameni sve sto treba i nabavi kompletnu opremu. Posle se samo vooooozi i javljaj nam se! ma trke mi nisu ni na kraj pameti, servis urađen komplet tako da tu nema nikakvog posla neko vreme, a opreme nikad dosta tako daaa... ovako, imam k&n filter na motoru i 4u1 sistem, tako sam ga kupio, jedino što fali su dizne pa da to bude neka kompletna celina. ovakvo rešenje mi nije baš naj srećnije jer mislim da je ovaj filter sa fabričkim diznama samo poremetio smešu. jedna od opcija je i kupovina fabričkog filetra, a poveći ostatak para da osde u štek za neki drugi bajk. još sam u dilemi. mene interesuje da li mora na karbovima da se nešto buši i jebava da bi se stavile te dizne, ako mora onda ću im reći papa. interesuje me iskustvo nekog ko ih je sam montirao. Uglavnom se ne busi nista u telu karburatora, vec se prosiruju rupe na siberima radi boljeg odziva masine na dodavanje gasa. Siberi sa vakuum gumama se inace mogu kupiti kao rezervni deo, ali obicno nisu ni malo jeftini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Jun 13, 2007 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Ja neznam o kom se motoru radi narucivao sam dinojet za motore dobijes upakovan set/obicno siber igle i dizne/znaci samo odvijes tvoje i zavijes nove bez ikakve muke.Uz dino jet bi trebao da stavis i KN filter i izduv.Koji motor i recicu ti cenu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Jun 13, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Mala budževina: Suzuki GSX 1100 R,god. 1991, K&N,Termignioni 4u1,ugrađen dinoyet-nema bušenja,čista montaža dizni,iglica..... Moje iskustvo [shadow=red,left][/shadow]: Motor "brljavi" na leru i malim obrtajima,malo jači gas i lako se "očisti",vuče od nule, u režimu od 3.000 do 8.000 obrtaja "kida utrobu",preko toga je malo trom. Šta sam dobio: Neopisivo zadovoljstvo u vožnji,neuporedivo veću potrošnju guma,pločica,lanaca,šajbi....neprijatelje u majstorima, jer ga je mnogo teže "naštelovati" ( a ionako je to za ovu seriju problem )," sprijateljio" sam se sa svim vlasnicima bezinskih pumpi. Rezultat: Zadovoljan sam,to sam i tražio ( u tom periodu mi troškovi nisu bili bitni nego zadovoljstvo ) Moja preporuka : Kupuj i ugrađuj,ako ti troškovi nisu bitni ( ali ne očekuj previše konja kod tvog ljubimca ) Zaboravi na to ako ti potrošnja i ukupni troškovi znače više od zadovoljstva i ako se većinu vremena voziš po gradu ( a hoćeš da se voziš mirno ) E sad...pitanje je šta je za koga zadovoljstvo..??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 13, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uvijek za varijantu: ako zelis da ti motor ide brze, kupi brzi motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Jun 13, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uvijek za varijantu: ako zelis da ti motor ide brze, kupi brzi motor lazo jel ti to nudiš neki bespovratni kredit!? ;D ;D ;D Ja neznam o kom se motoru radi narucivao sam dinojet za motore dobijes upakovan set/obicno siber igle i dizne/znaci samo odvijes tvoje i zavijes nove bez ikakve muke.Uz dino jet bi trebao da stavis i KN filter i izduv.Koji motor i recicu ti cenu motor je kawasaki zzr600 1994. godište. koja je cena otprilike? E sad...pitanje je šta je za koga zadovoljstvo..??? šta ću kad volim da budžim ovo je samo informativno, čisto da znam šta me čeka i koliko bi me izašlo. ne očekujem neku drastičnu promenu na mom motoru ali bih voleo da vidim kako bi to funkcionisalo. inače volim da mi je mašina uglađena, da ne cima i da ne moram da je forsiram da bi se vozio a jedini lek za to je, kao što laza reče, veći bajk a dok on ne dođe zezamo se sa ovim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Jun 14, 2007 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Dino jet kosta oko150e,K&N filter 80e imam i kompletan sportski auspuh za tvoj motor 4 u 1 sa karbonskim prigusivacem F-1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...