Jump to content

Moto Zajednica

Ne pali kada stoji jedan dan

Recommended Posts

• nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova
  • Motocikl: 4x4

Imam problem sa kawom, počelo je prošle godine.

Znači, vergla dugo, nekad sastavi, nekad ne. Kada upali i radi par minuta, pali na pipanje u sekundi. Ako je u pitanju gurka, upali na pola metra.

Karbove sam samočistio jesenas, juče sam stavio druge svećice i probao, upalio je kao da je do tog trenutka vožen, mislio sam rešen problem. Kada sam jutros kretao na posao, vergla, par puta da znak da pali, onda sam ga gurnuo i upalio je i normalno išao.

Da napomenem da motor lepo ide, povlači, ne guši se, samo na leru malo prducka na desni auspuh.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

ne dimi nešto zapaženo,

što se tiče akumulatora, ima snage da vergla par minuta, tačnije, desetak normalnih verglanja bez problema. da li postoji mogućnost da pri tom verglanju ne dobija dovoljnu snagu iz akumulatora, jer što se tiče napona, merio sam ranije i akumulator i punjenje, sve je bilo odlično.

nisam merio pri verglanju, da li osetno padne, koja je donja granica?

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

kape i kablove sam držao i uvijao rukom, ne probija ;)

to i dalje neznaci da su dobri........ mozda kapica nema provodnost ili je kabl u prekidu pa preskace varnica ili kapica,,ali,,,karbovi na prvom mestu,probaj da zatvars slavinicu za gorivo..ili ..ma ja bi skinuo karbove...nesto tu nestima.filter za vazduh isto,ispusti taloge iz karbova,

ali mene buni jer motor ide dobro, ne gasi se, ne štrucka... Prošle godine je bio problem, pa sam ispuštao gorivo, na kraju i skinuo karbove. sada je problem jedino hladan start.

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

slični simptomi kod cb500. kad je počela da pucka na auspuh i da teško slaže rad, smanjio sam zazor na svećicama i radi super. sad sam stavio nove i radi i pali kako treba ali se ne bih iznenadio da počnu da zezaju i ako su nove.

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Izdreniraj ipak karbove što kaže majstor bokilić, izbaci prljavštinu iz lončića i ipak kupi dve nove svećice (Denso?), liči mi da je do njih.

Akumulator bez kontakta treba da ima oko 12.65V, sa kontaktom ...tjah 0namigivanje.gif do 12.4V a pri verglanju mnogo zavisi od temperature okoline, gustine ulja...ne bi trebao da padne ispod 11.5V.

Izdreniraj ipak karbove što kaže majstor bokilić, izbaci prljavštinu iz lončića i ipak kupi dve nove svećice (Denso?), liči mi da je do njih.

gustine ulja...

zanimljivo, to je i pocelo da mi se desava kada sam sipao motul, sve do tada sam vozio na motorexu.

imam jos jedan savet, a to je da ga pre paljenja ubacim u brzinu, gurnem par metara, izbacim iz brzine i onda probam da palim.

nisam merio napon.

probao sam ovo sa ubacivanjem u prvu i malo da ga gurnem, stvarno nece da krene odmah. Od juce motor stoji na trotoaru, kisnuo celu noc, Malo pre resih da ga uteram unutra, upali posle prvog verglanja pod saughom, pre toga ga samo cimnuo da zavrti bez saugha.

Da li je slucajno... sada tek nisam pametan...

Sinoć ga isteram napolje da mi bude spreman za danaas. Ponovim ovo sa guranjem i upali odmah. Jutros isto tako.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja