Jump to content

Moto Zajednica

Kamere i radari

Recommended Posts

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

Video sam na mostu kada sam se vracao sa miseluka tablu sa natpisom kontrola brzine. Da li tamo ima neka kamera ili je to znak da stoje policajci (posto su skoro uvek tamo pri kraju mosta)?

Da li neko zna kako, sta i gde se nalaze. Da li stizu "cestitke"? Ima li ko iskustva?

http://www.motorblog.rs/ostalo/saobracaj/kamere-prate-vozace-u-novom-sadu/

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 622 postova
  • Motocikl: SV 650

Da, i ja sam veceras prvi put video znak preko puta Daltonke, pa sam hteo da pitam u cemu se radi.

Ovaj snimak je mator i to je navodno radio fakultet kao studiju slucaja da pokaze za sta mogu te kamere da se uvedu. Bila je tema nekad davno oko toga.

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

pa izduvali su ga skoro sve motordzije koji se gore okupljaju i ja naravno.

ako nam oduzmu i miseluk ja ne znam da li ce neko staviti tablice na motor.

mada procitao sam negde da je podnet zahtev sudu da se snimci i slike tretiraju kao dokazni materijal. kazu ne salju jos kazne dok ne stigne obavestenje.

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Koliko shvatam, kamere hvataju prolaz kroz crveno/žuto i preko pune, nepropuštanje pešaka i sl. Merenje brzine mislim da još ne radi i da ne stižu ljudima kazne zbog toga.

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Ja sam video u Beogradu da kamera na uglu Cvijiceve skljoca i na brzinu. Covek je prosao na zeleno i uslikan je. E sad, da li se ga kazniti, to je pitanje...

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Pa strava je, stvarno radi. Pre par meseci na Novosadskoj (Apolo)TV prikazao nam se narodu gradski sekretar za saobracaj i izjavio da je u toku ugradnja nekih 1500 ili 1800 kamera po NS (?!?!?!). Izvinjavam se sto nisam dobro zapamtio broj ovih sprava, ali sam se smrzo od toga sto sam cuo! A na prikazana 3 minuta snimka, samo 2 ili 3 vozila (autobusa) prosli su propisno. Ogranicenje brzine od ulaska u tunel sa Kamenicke strane, prikazani izlaz, pa do zone grada NS je 60 km/h. Znak je na pocetku tunela sa Kamenicke strane.

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Nemir,

svaka cast sto si objavio ona 3 minuta snimka. Jos uvek sam pod utiskom koliko nevalja nas javni saobracaj. Covek ne primeti dok ne vidi precizno izmereno i predoceno u obliku koji ne moze da ignorise.

Ovaj oblik kontrole saobracaja osim sto je efikasan za policiju, ispostavio se kao izuzetno efikasna preventiva. Samim saznanjem da sistem postoji ljudi izbegavaju komplikacije pa se kultivisu dok voze.

Nekada su se recimo drasticno razlikovale visine novcanih kazni kod nas i u drugim drzavama. Daleko nize kazne su bile naravno kod nas. To je kod populacije vozaca dalo sasvim drukcije rezultate u ponasanju i navikama. Ovo ce nas malo pribliziti. :stabre:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja