Jump to content

Moto Zajednica

Peugeot Elyseo 2T

Recommended Posts

• Zainteresovan, 627 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR600E

Predstavljam Lutalicu - Odiseja, povučen iskustvom sa Kymca, rešio sam da i njega "malo" modifikujem, mislim da stayling prepravki neće biti za sada, mozda padne farbanje da bi se pokrili tragovi predhodnih vlasnika. U početku beše ovakav

imag0509.jpg

Prvo je usledila zamena karburatora sa Areche 17,5 . mislim da mu je originalni 12 premali i da duguje tromost tom izboru karburatora.

Naravno prvi sledeci korak je bila nabavka auspuha, izbor je pao na Technigas trek u chrome varijanti te je izgledao ovako (u medjuvremenu ofarbana plastika ispred kolena bumper bojom za branike)

imag0551.jpg

Uocava se razlika u konstrukciji u poredjenju sa starim trekom (ovaj je model za kymco)

imag0510.jpg

Bilo je malo povuci potegni, Pug nikako nije hteo da udje u obrtaje, performse su bile kao sa seriskim auspuhom. U elaboraciji sa drugarima sa foruma www.svet-skutera.rs/forum Mariom, Icatenejem i Pitom, shvatio sam da me struja limitira. Naime, Pugovi koji su dolazili sa kod ključem su imali limitiran CDI. Jedna od velikih zamerki koje imam na konstruktore Peugeota je da su sve delove sakrili tako duboko ispod plastika da im je nemoguće prići bez demontaže pola skutera. A obaška što su originalni šrafovi u torx varijanti i neunificirani, tako da se na jednoj plastici mogu naći tri veličine (mamu im )

.jpg

Elem ubacio sam Icateneja u kanal ne bi li raspetljao veze

icakanal1.jpg

imali smo šta da vidimo. Raniji vlasnici su verovatno u situaciji neispravnog CDI nasli resenje u implementaciji CDI za 4T i preradi magneta, imam utisak da je reper za signal za pikup skracen kako bi funkcionisalo. U tu svrhi je nabavljen CDI Naraku performance (mada se čeka na primerak iz proizvodnje dotičnog iz kanala) i drugi namotaji sa magnetom od SF (sa 6 namotaja ploča) koji na svu srecu nije bio kodiran. Situacija je postala mnogo bolja i mali je prodisao i lako postizao 70kmh po satu. Sto zbog loseg vremena i obaveza, setup nikako nije dovrsen, bilo je bitno da se kotrlja.

A onda je usledila nabavka kita Atena sport, al sa 1 karikom, koji je skoro montiran.

imag0681.jpg

Jedina modifikacija pored kita je bila zamena glavne dizne na 80.

slike sa radova

imag0678.jpg

podešavanje kilavog/kilo ključa za moment stezanja glave

imag0684.jpg

provera kompresije (mada ne znači puno, treba izračunati kompresioni odnos. mada je isti kao i kod Icateneja te se vodim idejom da je dobar )

imag0690.jpg

I nova svećica

imag0693.jpg

Naravno sve ovo večeras ne bi se postiglo da nisam imao podrsku mladih drugara Perlxa, Milosha i Lima, koji su mi davali snagu i svesno oduzimali vreme

U to ime ima da ih vodim na piće kad otopli

trenutni setup

Atena sport 70cc, sveíca Denso W24FSR

Stage6 HPC igličasti ležaj

Areche karburator 17,5 glavna dizna 80

Malossi red sponge, serijski airbox

namotaji i magnet Peugeot SF

Naraku performance CDI

TG Trek chrome

Namontiran Primar S6 13/41

Pa evo da prijavim,testirano danas, vozač Perlx, tura bila mala, od Miljakovca do Batajnice pa obilaznicom nazad, nekih 100tinjak km, lepo vreme pa da se iskoristi. Dobijeni rezultati krajnje brzine su postignuti u sedećem položaju, bez zaleganja, pratio sam ga na Pegazu, i satovi slično pokazuju/lažu .

Setup kojim sam zadovoljan

Atena sport 70cc, svećíca Denso W24FSR

Stage6 HPC igličasti ležaj

Areche karburator 17,5 glavna dizna 80

Malossi red sponge, serijski airbox

namotaji i magnet Peugeot SF

Naraku performance CDI

TG Trek chrome

S6 prenos 13/41

max speed vidi sliku

test-07-02-2011.jpg

Perlx-a čekam sa više utisaka i ocena, ScooterStig ima da uči ....

Perlx:

".... Bese lepa voznja

Sto se tice pugise on lepo luta.

Treba uzeti u ozbir i da je imao malo jacu mesavinu.

Na punom gasu jednostavno cupa, startuje kao pracka i konstatno ubrzava sve do 90 po satu, onda malo otegne.

Uspeo sam da ga navrtim do 100 na satu na auto-putu, uspravan naravno, zalegnuto ne priznajem.

Jako je zanimljivo da sa 1/3 i 1/2 gasa takodje lepo ide i lako nabija brzinu, a i recimo da sam na auto-putu odrzavao laganeze 95-100 (cajger) sa pola gasa.

Ali je dosta toplije na brzinama oko 50-60 :lol:

Kada se zaobidju cifre mislim da je dosta reci da sam lagano zaobilazio automobile na putu, ali i na jacim uzbrdicama.

U saobracaju je sada vise nego ravnopravan i mislim da je ovo dobitna kombinacija sto se tice pogona.

Conti stvarno jeste Twist jer na bilo cemu sem ugrejanom asfaltu pri jacem gasu zadnji kraj seta, a i u krivini ume biti veseo, tako da mislim da ce pug biti zavrsen sa jednim dobrim kompletom guma

Oni koji misle da je skuter tromo, malo i jadno prevozno sredstvo treba da probaju da odrze korak sa ovime

I ovo je sve base tuning....."

• Podržavam 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja