Jump to content

Moto Zajednica

Поправка резервоара

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: suzuki gsx,svasta

Пре две недеље,на форуму сам тражио некакве информације,како да исправим резервоар од мотора,који је имао два велика и нека мања удублења.Нашао сам само тему за скидање корозије,али ништа за исправлање.Зато отварам ову тему,како сам ја то урадио,можда неком буде користила.

Кроз причу са мајсторима,лимарима,сазнао сам да резервоар мора добро да се очисти,јер чак и пун са водом може да експлодира,кад се заварује,због тога нико није хтео то да ради.Тако сам почео.

Прво сам демонтирао,вентил за гориво и показивач нивоа горива.

Неколико пута сам напунио водом резервоар,опрао детергентом, најбоље чисти алкохолно сирче(оцет).Сипао сам 1 литар промучкао добро и опет опрао водом.Мирис бензина и испаренја су готово нестали,пробао сам није било опасности од експлозије.

Однео сам резервоар код лимара,који је апаратом(обратни чекич) извукао набијени лим,ако су манја удубљенја може да се залеми мутер,навије се дужи штраф,и тако избије удубљеенје.

Лим на резервоару је веома танак,код мене су се отвориле десетинак рупа.Рупе сам затворио калајем,грејао сам пламеном,чистио рупицу са угашеном солном киселином(солна киселина у коју сам ставио цинк) и наносио калај.Проверио сам лемове са бензином у резервоар, било добро,нема цуренја.

Резервоар је био спреман за китирање и фарбанје,што није проблем.Ево неке фотографије.

post-2053-0-71861900-1296563276_thumb.jpg

post-2053-0-51769000-1296563522_thumb.jpg

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: BMW GS, Versys 1000, GSA, ZX-6R, Aprilija Caponord,Africa Twin, Super Tenera XTZ 750

Ja sam svoj odneo u Laboratoriju i oni rešiše problem sa curenjem i izvlačenjem.

Cim nađem gde je u temi postaviću link

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja