Jump to content

Moto Zajednica

Enduro Kaciga i naocale vs Integralna

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Slično kao dvostruko staklo na prozoru samo što je izvučen vazduh između stakala tako da ne magli.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Sećaš li se da su se nekad prodavale neke plastične folije koje su se iznutra lepile za zadnje staklo na kolima? E, to je služilo da se vidi kroz tu foliju kad još nisu bili aktuelni grejači zadnjeg stakla 0a-smiley.gif

Svi današnji pinlokovi su varijacije na istu temu.

• HONDA RULES, 142 postova
  • Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x

Evo da se javim , imam airoh neznam model enduro kacigu , koja po fabrici ima vizir , kad vozim sa vizirom off gde ima prašine isl kao da sam u gasnoj komori , a kada je hladno i vlažno puno zamagli u offu (u onu je do jaja ) ! Sa naočarima se osećam lagodnije , nema magljenja i prašine a i na rukavicu sam prišio parče nekog veštačkog materijala (nem pojma šta je ) kojim u toku vožnje pređem naočare ukoliko je kišno ili blatnjavooo :)

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Na terenu svakako je lagodnije sa "kros" kacigom i brilama, ali na putu vec posle 80 - 90 pocne da mi cupa glavu. Nemam objasnjenje zasto van puta nemam takav osecaj jer i tamo postizem te brzine. Mozda jer sam zaokupljen drugim stvarima ili je polozaj tela drugaciji.

Kaciga sa manjim kacketom i sa vizirom je OK na putu, ali na terenu moz se samo ugusis. Mozda sam ja razmazen ali tako je meni

• Podržavam 1

• 侍, 671 postova
  • Motocikl: Honda XRV 650

ja bih dodao samo za brile, ja sam imao duchini neke šklj koje se na 120km/h ulube! jbg svratio do pegaza u NS da pitam gde je neka ulica i video brile na popustu :)

pa samo o tome da se poveZe računa :)

a to kako ovi na Dakaru furaju kros cige... možda zato neke koštaju 50 a neke 500 jura ? :)

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: dominantni muzjak 498ccm PD09

a to kako ovi na Dakaru furaju kros cige... možda zato neke koštaju 50 a neke 500 jura ? :)

moze da kosta i 5000 jura, to nije neka filozofija. nema tu mnogo zajebancije oko aerodinamike, zavisi od materijala kacige. e sad, da li cupa glavu ili ne-vecina je rekla da cupa. istina, na motorima bez vizira. vozio na suzukiju gs-500 i sad na dominatoru, oba sa vizirom. na suzukiju nisam imao problem do nekih 100-120km/h. na dominatoru sam isao i preko toga i nije bilo cupanja. ti sa afrikom ne bi trebalo da imas problema. osim ako nemas onaj mali vizircic, bar je to neko moje misljenje...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja