Jump to content

Moto Zajednica

MZ Streetfighter uz popodnevnu kafu....

Recommended Posts

• Zainteresovan, 978 postova
  • Motocikl: MZ 175/1 ES , MZ 250 ETS ,ETZ 250 , 2 komada trkacka MZ-a (u pripremi), KTM LC4 , MZ 660 Mastif

Podrzavam i ja projekat ! Znam za dizanje snage i do blizu 50 horsa ,ali potom o tome , mozda kada bude ostalo reseno

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Ne volem ovaj stil motora ali radnja se odvija lagano (uz kaficu) pedatno i pametno-sto jasno pokazuje da ce ovo biti (do sada) nevidjena MZ prerada!!

Vodi racuna sto se nagiba mono amortizera tice!!

Deki, samo napred...!!

• Zainteresovan, 634 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Ne volem ovaj stil motora ali radnja se odvija lagano (uz kaficu) pedatno i pametno-sto jasno pokazuje da ce ovo biti (do sada) nevidjena MZ prerada!!

Vodi racuna sto se nagiba mono amortizera tice!!

Deki, samo napred...!!

Hvala na podrsci

Elem,da,polozaj amortizera je veoma zeznuta stvar,nije to samo stavis ,navaris i eto,kao radi,moram da ispunim sve funkcionalne i bezbednosne aspekte,inace cela stvar pada u vodu ili ce morati neka druga prica,al polako,trenutno studiram malo...neke seme,inace do sada sam menjao monosok amortizere na kojecemu,budzilo se nekad ponesto,...videcemo

Svi znaju da ja volim GVOZDENIJE,plastiku sam retko vozio,bilo je slucajeva.I da znas,mislio sam da uradim BOBBERA sa ovim vilama,monosokom,ali drugim tockovima :staa2:

post-3867-013685300 1294609377_thumb.jpg

post-3867-069700800 1294609391_thumb.jpg

post-3867-024742600 1294609412_thumb.jpg

post-3867-081778900 1294609432_thumb.jpg

post-3867-057519600 1294609498_thumb.jpg

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Ja sam navalio sa pitanjima a izostalo je izjasnjavanje o impresijama. Delim misljenje da je za sada postavka skladna i interesantna. Jedino sto mi je izbolo oci ali se nadam da je to bila samo proba. Odnosi se na ona dva fara napred.Ako bi mogao ikako da uticem na tebe, baci ih u dzubre.Nadji neka dva mala ili neka druga opcija sa maskom....bilo sta samo ne ono sto si probao! :staa2:

• Podržavam 2

• Motocikl: Suzuki GSX 600F-SF,Honda CM 125 Custom,Benelli Adiva 150,MZ 250 ETZ,MZ 250 TS,Kinroad 200gy,Tomos 14 tls,

Farovi i maska,najverovatnije ce ovako da izgledaju,ako ne i isto.

MZ prerada u strita je jako malo,to sto ima po netu,bukvalno ninasta ne lici,bar meni.Ako neko mozda ima neku sliku MZove prerade u strita,neka je okaci,ali samo MZ,nista drugo i nista slicno,pa da vidimo.Caffea ima prelepih,kvalitetno odradjenih zaista,ponekad sam sebe kinjim sto nisam krenuo u te vode,ali..imam jos nekih mogucnosti sa nekim motorima koje razmatram.

Inace Lorde,znam tu Jawu,tursku preradu,lep motor nema sta,ta gumica je zbog SPEED,samo se malo zeznuo sa zadnjim fuzasterima i sedistem za suvozaca,koji ce mu,osim kao nosac auspuha...inace ovo moje i to imaju zajednicko,jedno- donatore/a 8)/ne iste firme,al ../

post-3867-073280300 1294674595_thumb.jpg

I tako,popodnevna kafa,razmatranje problema amortizera.Na slici 1 prikazan je amortizer sa kompletnom ,,klackalicom,, koja ce morati da se krati,jedan kraj veze se za ram srafom kroz ram/unutra bolcna/,drugi kraj ide na klackalicu/amortizer.

Odredjivanje samog polozaja amortizera diktiraju kako sam ram tako i vile,sto neznaci da ce biti ubacen ,,onako kako moze,, vec onako kako bi trebalo.Otprilike polozaj sam za sada odredio ovako kako je na slikama prikazano,po nekim semama,to bi trebalo da bude tako,empirijskom metodom gledano-videcemo.Na delu rama gde je gornji kraj amortizera dolaze vareni nosaci koji ce celu pricu da drze,najverovatnije ce biti ploca sa nosacem,to je jos u razmatranju,lako je za to.

post-3867-015439300 1294692666_thumb.jpg

post-3867-079153200 1294692759_thumb.jpg

post-3867-058283100 1294692813_thumb.jpg

post-3867-047039800 1294692893_thumb.jpg

post-3867-080377600 1294692921_thumb.jpg

Gonzo krade alat... >:( ,radovi teku,polako,da naglasim da ne radim samo njega,vec i kojesta drugo,ovo samo kada ima vremena.

Nadam se da cu danas uraditi slike delova koji ce ici na obradu kod strugara,moraju,nema druge,takve masine ja nemam.Greska se skupo placa,ako unistim deo,jaooo

Razmisljam i o izradi drugog gornjeg nosaca motora,stavljanja drugog karburatora/ imam delorto/,izradi druge usisne grane,auspuha,prednje maske.

post-3867-094294900 1295078839_thumb.jpg

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

svidja mi se u kom pravcu se krece ova prerada, samo napred...

zanima me koliko su kostali delovi od aprilije, konkretno me interesuju tockovi sa diskovima, prednje/zadnje vile...

svidja mi se u kom pravcu se krece ova prerada, samo napred...

zanima me koliko su kostali delovi od aprilije, konkretno me interesuju tockovi sa diskovima, prednje/zadnje vile...

Pa reci cu ti samo da je bilo vrlo povoljno,coveku ne treba-meni treba,napravio cenu i eto... :moto3:

Ako mislis na ono ,,ulozio sam toliko,a prodajem za..,, od toga nema nista,ovo se u startu ne isplati nikome,pa ni meni,al eto,stacu kad volim :)

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

znam da je to skup sport i da se ne isplati osim za licno zadovoljstvo, iskusio delimicno na svojoj kozi :jee:

pitao sam zato sto bi ja hteo kod sebe na mz da nabacim nesto takvo :moto3:

znam da je to skup sport i da se ne isplati osim za licno zadovoljstvo, iskusio delimicno na svojoj kozi :jee:

pitao sam zato sto bi ja hteo kod sebe na mz da nabacim nesto takvo :moto3:

Nije samo promeniti izgled ,,nabacivanjem,, plastika,sedista,rezervara..stvar je u nekim inovacijama,poboljsanjima itd.Mozda da potrazis neke druge tockove za svoj motor,za pocetak,ugradis pozadi disk,promenis boju,korman..,skines onaj rezervar i stavis od 250etz,i eto...razmisli,pogledaj ovu sliku malo... :stabre:

Evo nosaca motora kakav mislim da uradim,gornji nosac.

loveless.blogspot.com

post-3867-055089100 1295175107_thumb.jpg

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

Ja jedva cekam da vidim finis projekta. Mislim da ce to biti nesto veoma interesantno.

• Podržavam 1

Hvala,hvala. :hvala:

Radim... :kafa: ,bice nesto,i ja jedva cekam...

Uhvatio malo slobodnog vremena,pa u radionicu....e onda sledi ,rasturio sam sve,u delice,i ladno blenuo jedno 2h u gomilu delova okolo,naslaganih,razmisljajuci o kojecemu,prvo sto mi je smetalo jeste sto to nece liciti na MZ onako kako bih ja to zeleo da bude,ali sta je tu je,neke dodatne ideje su se izrodile iz tog ,,blejanja,, u delove,da uradim motor tako da ipak bude MZ look,ali u fazonu koji sam zapoceo.

Strugar koji mi je potreban,em zatrpan poslom,em slave ,itd..,moram cekati <_<

Gedore i kljuceve zamenila je olovka i gomila A3 papira za crtanje...digitron... :jok:

Slike slede,iskreno,mrzelo me je da slikam to sve,...onako ,,eksploziono,,...

Mnogo sam zauzet na poslu,dodjem umoran ko pas,sta da vam kazem...jos i ovaj led... <_<

Strugar i dalje u poslu,covek radi velike porudzbine,ovo moje mora da ceka.... :neznam:

U medjuvremenu,morao sam da napravim mesta u radionici za jos dva motora,e oni ne mogu da cekaju,a ovaj,kad stigne na red jadnik.

U velikoj sam dilemi,opet se kosi sa nekim mojim principima,naime,nameravao sam da secem donji deo rama kod nosaca fuzastera,i da radim druge,ali taj polozaj mi ne odgovara,premda je u ,,skladu,,sa izgledom motora...smorilo me.Postoji samo jedno resenje,da ja uradim te druge nosace i vidim kako ce da ,,lezi,, premda vec znam ishod price,al...ne volim da se krivim,bas toliko,nesto slicno sam pravio pre jedno 6-7 godina.

Voleo bih da ga zavrsim do izlozbe koju planiramo,pa njega i jos neke da pokazem ljudima,inace te svoje ,,konje,, planiram da zadrzim u ergeli,i da nabavim jos po neki :aha:

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja