Slaninar 630 Napisano Januar 14, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Na osnovu ličnih iskustava možeš zaključiti samo jedan dio, i to pod uvjetom da razumiješ problematiku. Bla, bla, kva, kva, al sam se raspisao.. :-) Skratio sam da ne citiram ceo post. Sve se slažem i mislim isto. Definitivno je subjektivan utisak varljiv. Sa jednim bitnim izuzetkom: kod nas ima dosta falš kopija, pa je moj komentar o tome da sam zadovoljan uljem bio više u smislu da sam dobio što sam platio, ne neku falš kopiju. Kao što si rekao: dobar motor neće prodimiti s boljim uljem. Dobro kvačilo neće početi klizati sa dobrim uljem za motocikl. Što se Yamalube tiče, ako se dobro sećam i na njemu je pisalo da je na bazi estera. Za motul sam siguran da je odličnog kvaliteta, ali se isto tako često falsifikuje, a ne bih da gledam u pasulj šta sam kupio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 602 Napisano Januar 15, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Skratio sam da ne citiram ceo post. Sve se slažem i mislim isto. Definitivno je subjektivan utisak varljiv. Sa jednim bitnim izuzetkom: kod nas ima dosta falš kopija, nisam znao da vozim stare krame i mogu ti reci da mi je 300v double ester u FZ1 vise penio nego yama ili Bp kad ga duze vozim, a pena dovodi do pada pritiska ulja.. Izgleda da vaš problem nije Motul nego nešto drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 614 Napisano Januar 15, 2011 drkadzija, 1225 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da ste se raspisali baš obilno ali ne odgovoriste čoveku na konkretno pitanje...moj savet bi bio sipaj Bel Rey exp 10w40 polu sintetičko i ne brini. Potrošnja ulja od 1 l na 6000-7000 km za taj agregat je savršeno normalna ipak je to 1 klip i Yamaha pride:jee:...mada mislim da je kod njega servisni interval 5000km ali to će Antek već bolje znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Januar 15, 2011 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan veruj mi AnteK nisam uzimao kopiju..uvek kupovao u Mass company..dobro kaze grof..isao sam samo na cinjenicu da mu Motul nije potreban.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 15, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja sta god da sipam masina ne trosi ulje na 70K a verujem da kada bih sipao taj vas izvikani Motul da bi se bas to desilo..... Imam utisak da mislite da sto date vise para za ulje da ce vam motocikl reci HVALA???? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Januar 18, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Imam utisak da mislite da sto date vise para za ulje da ce vam motocikl reci HVALA???? Ja ipak suviše volim svoj motor da bih mu sipao neko loše i jeftino ulje. Davnijeh dana je izmišljena uzrečica: "Ako ne znaš šta je dobro, gledaj šta je skupo". Ne kažem da je uzrečica univerzalna, ali u mnogim situacijama se pokazala kao istinita.. Po tvom, mogao bih da sipam i "Modriču", ma dobro bi bilo i to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 19, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja Jegeru reko da sipam najeftinije smece, ali sigurno necu dati 10E i vise za " kao " najbolje ulje za masinu koja ne vrti vise od 6000??????????? pri tome tog ulja i ima najvise laznog pa upravo pod njegovim imenom za 10E mozes sipati najvece smece u svoj motor???? Ja kupim ulje u Veranu i mislim ni ne znam koliko kosta, jer sam pre 2 godine kupio par kutija i imam jos jednu.......i to ulje je 100% pravo i kosta oko 6E Glupavo je uopste i raspravljati o ovome??? To je kao sto ja dam 1000 dindzi za litar dobrog vina, a vecina ljudi ce kupiti 2 litre piva za 150 dindzi, koje ja nikada u zivotu ne bi popio?????????? E sad ko je tu lud??? ovi sto zderu najgore pivo za 150 od kog boli glava, ili ja koji dajem 1000 za dobro vino????? Zakljucak je da ja volim vise sebe nego svoj motocikl!!!!!! Sad ovi sto piju pivo neka mi daju minuse kao i ovi gore sto su mi dali koji voze motul....necu se ljutiti:)))) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Januar 19, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ti neću dati minus, iako koristim Motul Tačno je što si rekao za falš poznatih marki ulja. Tu treba obratiti veliku pažnju. Manje-više svako ORIGINAL ulje je OK.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Januar 19, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ja Jegeru reko da sipam najeftinije smece, ali sigurno necu dati 10E i vise za " kao " najbolje ulje za masinu koja ne vrti vise od 6000??????????? pri tome tog ulja i ima najvise laznog pa upravo pod njegovim imenom za 10E mozes sipati najvece smece u svoj motor???? Ja kupim ulje u Veranu i mislim ni ne znam koliko kosta, jer sam pre 2 godine kupio par kutija i imam jos jednu.......i to ulje je 100% pravo i kosta oko 6E Glupavo je uopste i raspravljati o ovome??? To je kao sto ja dam 1000 dindzi za litar dobrog vina, a vecina ljudi ce kupiti 2 litre piva za 150 dindzi, koje ja nikada u zivotu ne bi popio?????????? E sad ko je tu lud??? ovi sto zderu najgore pivo za 150 od kog boli glava, ili ja koji dajem 1000 za dobro vino????? Zakljucak je da ja volim vise sebe nego svoj motocikl!!!!!! Sad ovi sto piju pivo neka mi daju minuse kao i ovi gore sto su mi dali koji voze motul....necu se ljutiti:)))) Ranije sam u nekoj drugoj temi pročitao da si kupovao elf ulje u Veranu, ako se dobro sećam. Sintetiku (ili polusintetiku) za automobile? Pošto je i jesi li je probao na nekoj mašini koja se vrti preko 10.000 obrtaja? Što se priče za dvolitre tiče, potpuno se slažem, mada ne pijem vino (samo dobro pivo). Za ulje je najvažnije da je original i da ispunjava specifikacije. Takođe sam siguran da je za sve motore polusintetika bolja od mineralnog, a sintetika bolja od polusintetike za motore mlađe od 10 godina koji još ne troše ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Januar 19, 2011 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Takođe sam siguran da je za sve motore polusintetika bolja od sintetike, a sintetika bolja od polusintetike za motore mlađe od 10 godina koji još ne troše ulje. Misliš bolja od minerala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Slaninar 630 Napisano Januar 19, 2011 Zainteresovan, 595 postova Lokacija: Novi Sad - Liman Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125 Prijavi odgovor kao problematičan Takođe sam siguran da je za sve motore polusintetika bolja od sintetike, a sintetika bolja od polusintetike za motore mlađe od 10 godina koji još ne troše ulje. Misliš bolja od minerala. Da, ispravih. Fala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 19, 2011 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako, samo nije Elf, nego Esso polusintetika, nisam ga probao na masini koja se vise vrti, ali ne vidim razlog sto ne bi valjala??? Najbitnije je da je ulje originalno, a i svako ulje manje vise zadovoljava sve standarde. Meni masina ovog Esso ulja mozda malo potrosi do zamene ali nista ne dolivam, nema ni najmanjeg dimcica iza mene, ali recimo zanam da ovaj moj gari sto vozi XTX zna da baci dim u nekom momentu, zasto nemam pojma?? verovatno sto je puno vozio na jednom tocku, a ja ne hahah Slaninar obecavam da prvi dan kad sednem na motor provericu ti cenu ulja pa ti javim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...