Jump to content

Moto Zajednica

Restauracija Moto Guzzi V35

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 378 postova

Evo doslo je vreme da konacno nakon dosta muka mehanicke prirode stvari pocnu da se kristalisu i da i ja mogu konacno da se upustim u sredjivanje guzzonje sto estetski to i mehanicki (ono sto je preostalo).

Akcija deda mrazova je prosla i sad krecemo sa rasturanjem i reparacijama, zamenama delova i sminkom.

Kako je finansijska strana ove price jako tanana, sama restauracija nece ici toliko brzo. U svakom slucaju, bice dosta slika i radice se na svemu i svacemu. Slike krecu uskoro a ici cemo redom kako se sta bude radilo. Posto je praznicna atmosfera vec pocela malo cu okasniti sa slikama kao sto sam i okasnio sa otvaranjem ove teme koja i nije nista novo jer je vec ista stvar bila obradjivana.

Najvaznije je da je problem karika i hilzni resen (bar se nadam)i sad idemo dalje.

brrrmmmmmm

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

A kao sto se i vidi sa nekoliko predjasnjih fotografija stigla je i felna sa peskiranja i plastifikacije. Naime moja je malo kriva pa je HILL bio opet velikodusan ii dao mi njegovu felnu iz zlatnih rezervi. Evo par slika.

post-7684-053927100 1293743528_thumb.jpg

post-7684-008199500 1293743547_thumb.jpg

post-7684-014512600 1293743561_thumb.jpg

post-7684-001693300 1293743579_thumb.jpg

post-7684-010204000 1293743603_thumb.jpg

post-7684-012982800 1293743643_thumb.jpg

post-7684-000645100 1293743663_thumb.jpg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

Ako si zainteresovan, bio sam pre 2 dana na vojnom odpadu u selu Zvizdar kod Uba, imaju 2 Guzzi-ja na prodaju. Jedan je V35 a drugi Falcon. Za V35 traži 500e. Pravo da ti kažem, nisam ih puno zagledao ali mi se čini da su malo zapušteni. Papire nemaju.

Ako ima neko koga ovo interesuje neka ode i nek pogleda, uz cenkanje, možda i ima neke vajde.

Nadam se da je korisna informacija. :zdravo:

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

pratim i ja ! imas ovde jednu temu o sredjivanju guzzia pa je pogledaj i mozes od coveka dobiti gomilu dobrih saveta jer je to odradio profesionalno ... reci ce ti kako je izbacio platine i stavio elektroniku ... recimo ....pozdrav i sa srecom !

pratim i ja ! imas ovde jednu temu o sredjivanju guzzia pa je pogledaj i mozes od coveka dobiti gomilu dobrih saveta jer je to odradio profesionalno ... reci ce ti kako je izbacio platine i stavio elektroniku ... recimo ....pozdrav i sa srecom !

Znam to vec sve, zajedno smo nas dvojica u celoj prici, naravno on je pre mene odradio restauraciju a elektroniku smo prvo probali na mom motoru i radila je perfektno i jos uvek radi. Hvala u svakom slucaju na informacijama, bice jos slika i radova jer konacno praznici su pri kraju pa nastavljamo sa radovima.

brrrmmmmmmm

Ako si zainteresovan, bio sam pre 2 dana na vojnom odpadu u selu Zvizdar kod Uba, imaju 2 Guzzi-ja na prodaju. Jedan je V35 a drugi Falcon. Za V35 traži 500e. Pravo da ti kažem, nisam ih puno zagledao ali mi se čini da su malo zapušteni. Papire nemaju.

Ako ima neko koga ovo interesuje neka ode i nek pogleda, uz cenkanje, možda i ima neke vajde.

Nadam se da je korisna informacija. :zdravo:

E znam za tog u Zvizdaru, ali nisu nesto raspolozeni za kupusanje a niti za spustanje cena.Taj V35 im stoji 3 godine i dalje ne popustaju sa cenom a koliko znam njemu je valjda polomljen blok nekako :zbunjen: .

Hvala za info u svakom slucaju :care:

• Svrati ponekad, 291 postova
  • Motocikl: Moto Guzzi V35 custom Moto Guzzi California Jackal V11

Znam to vec sve, zajedno smo nas dvojica u celoj prici, naravno on je pre mene odradio restauraciju a elektroniku smo prvo probali na mom motoru i radila je perfektno i jos uvek radi. Hvala u svakom slucaju na informacijama, bice jos slika i radova jer konacno praznici su pri kraju pa nastavljamo sa radovima.

brrrmmmmmmm

E ja sam taj o kome pricate malo kasnim ali sam ipak na vreme tu da se zapljunem sto bi reko Peca. Pratim i dizem za cip.

Idemo dalje,

plan je da se prvo skine dekli ispod koga je lanac razvoda i da se izti zameni u kompletu sa lancanicima i spanerom.

Da bi se to uradilo prvo mora da se skine alternator. Stator se drzci na tri srafa i lako se skida dok je rotor malo tezi sa uklanjanje i potreban je jedan alat koji je nista drugo do sraf sa produzetkom napred koji upre u radilicu a anvoj navl;aci rotor i tako ga skida sa konusa. Zaboravio sam da ga uslikam pa cu to naknadno, a posto imam strug u garazi nije bilo problem da se napravi. :hej:

post-7684-065855700 1294515291_thumb.jpg

post-7684-023494300 1294515333_thumb.jpg

Uh ala nam radis radnju sa po par slicica izgoresmo ko licne!! Iako sam ovo i sam radio prosle godine ponovo uzivam u ovoj intervenciji. Moje prvo paljenje posle zamene lanca razvoda je bilo veliko prijatno iznenadjenje. Rad i nestanak svih sumova je toliko ocigledan da bi i gluv cuo. Samo napred Milose!!!

Navijam za tebe!!!

Kao sto sam vec rekao rezervnih delova ima na pretek, tako da nisam puno lupao glavu. montaza je relativno lagana ako se povede racuna o reperima. Na slici se ne vide lepo pa sam ih malo pojacao. U svakom slucaju pre rasklapanja sam postavio ove dve tacke jednu naspram druge(bregasta-radilica) i popustio sve srafove. Vracanje novog lanca i lancanika samim tim nije bilo problem.

post-7684-003338700 1294517068_thumb.jpg

Uh ala nam radis radnju sa po par slicica izgoresmo ko licne!! Iako sam ovo i sam radio prosle godine ponovo uzivam u ovoj intervenciji. Moje prvo paljenje posle zamene lanca razvoda je bilo veliko prijatno iznenadjenje. Rad i nestanak svih sumova je toliko ocigledan da bi i gluv cuo. Samo napred Milose!!!

Navijam za tebe!!!

He he he he bice jos slicica, samo da se uhodam. Danas mi se zakljucao auto a kljucevi unutra pa sam malo na jednu malo na drugu stranu.

A mogu i da izresetam sve sto sam slikao pa da gustiras :ooo:

Inace na dekliju je propao jedan od dva semeringa, ali posto sam sve pripremio jos ranije, zamenio sam i ta dva semeringa kako mi nebi slinilo ulje tu.

Hteo bi pre vracanja dekli-ja da isti ispoliram. bilo kako bilo, cim njega vratom nazad pristupamo operaciji odvajanja bloka od menjaca kako bi se zamenio semering sa zadnje strane na radilici koji kao da i ne postoji, i ujedno da se pregleda kvacilo, lamela, druk lezaj itd. A i menjac ce dole pa na otvaranje.

I zato kako bi rekli

NE MENJAJTE KANAL :takoje:

Zaboravio sam da okacim i pumpu za ulje koju sam proverio kad sam vec rasturio lanac i lancanike. Na moju srecu pumpa je kao nova tako da ne iziskuje nove troskove. Zazori su 0.08, i iglicasti lezajevi ok mada se ne vide na slikama. Nema riseva i vidljivih ostcenja.

post-7684-076732900 1294559212_thumb.jpg

post-7684-033304500 1294559235_thumb.jpg

Zbog pomenutog problema treperenja sijalice za pritisak ulja na leru , proveri kakav je davac pritiska jer na nekim forumima se pominje mulj od ulja koji se natalozi u kanalu i ne daje adekvatni pritisak u tom delu. Najbolje bi bilo da se stavi manometar na mesto davaca i da se proveri pritisak.

Samo napred!!

Upravo je to sledeca akcija. Naime, sinoc sam malo citao knjigu tj sveto pismo MOTO GUZZI V35 i video interesante stvari za pomenuti davac. Pravo da kazem jedva cekam zapaljot, sto zbog promenjenog lanca to i zbog merenja pritiska koji treba da je od 4.2 do 4.8 BAR-a. Ako je pritisak ulja nizi od propisanog treba dodati jednu ili vise podloski i obratno. Tako kaze knjiga sto je malo zbunjujuce. Naravno ja cu sacekati merenje pritiska (zagrejan motor na radnu temperaturu i 1200RPM) pa cemo videti dalje sta i kako.

E pa evo mene opet sa novim akcijama, radovima i naravno fotografijama.

Danas sam namerio da odvojim motor od menjaca i rasklopim kvacilo i zamenim semering na radilici sa zadnje strane. Evo i par fotki.

post-7684-082382900 1294580572_thumb.jpg

post-7684-014489500 1294580617_thumb.jpg

Sledeci korak je skidanje zamajca. Drze ga 6 srafova kao na slici. Cim se oni oslobode lamela slobodno sklizne dole. Na moju veliku srecu lamela je nova, mada mi se cini da lose naleze pa ce se i to srediti obradom na strugu.

post-7684-046032400 1294581362_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja