Jump to content

Moto Zajednica

Budući kolega ! :)

Recommended Posts

• U prolazu, 36 postova

Evo da se predstavim i ja... registrovao sam se davno na ovom forumu sa zeljom da saznam nesto vise o motoru kojeg bih jednog dana vozio ali do dan danas nemadoh novca da ostvarim tako nesto a sad kad imam iole novca ne znam sta da kupim za taj novac jer mi nije bas preveliki budzet... nemam ni polozenog ispita,niti sam kada vozio neki veci motor... ali planiram sa proleca da polozim i da postanem vlasnik nekog motora koji ce mi u potpunosti odgovarati,mada je tesko zadovoljiti moj ukus i moje potrebe,jer volim brzince zbog zvuka i adrenalina koji pruza a opet bih hteo motor sa kojim bih mogao da idem na duza putovanja bez problema i uzivao u njima a posto ja imam 2m tesko da ce mi biti udobna voznja na brzincu... a i rekli su mi da izbegavam brzinca za prvi motor pa ajde da se ne pravim pametan ako mi 50 lljudi kaze suprotno... pa sam se nadao da cete mi vi pomoci oko odabira mog prvog motora...

Imam budzet od 3000-3500e za motor i sve sto mi treba za njega od opreme ukljucujuci i polaganje za motor,kao sto rekoh imam 2m i 90kg tako da mi u opticaj dolaze veci motori na kojima mogu udobnije da se vozim na duzim relacijama ali bih voleo i da "idu" dobro ako je ikako sve to moguce za taj novac... cena registracije da ne prelazi 200e i to ako je ikako moguce...

Eto dao sam vam sve informacije pa bih vam bio zahvalan za neki savet uopste oko odabira motora za moje potrebe zbog visine do opreme i svega ostalog...

Sportski pozdrav !

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 295 postova

Kakav brzinac sa 2 metra, pokajaces se drugog dana.

Vidi da li za taj novac moze da se nadje Strom 650, nista manje od toga.

Versys je skuplji, jos je relativno nov a cist enduro te verovatno ne interesuje.

• Hronični Motociklopata, 7543 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

moracu da budem pristrasan u svom odgovoru, predlazem Hondu VFR 750, ja sam 190cm i 88kg , i motor mi super odgovara, ima dovoljno visok vizir koji dobro stiti od udara vetra do 130-140 kmh, nije naporan polozaj sedenja, ne previse opterecene ruke a ni ledja, idealan balans ,znaci nije brzinac a nije ni putnik , ali je savrsen mix ta dva-ima najbolje od oba sveta, ne stidi se jurnjave po krivinama a opet sasvim dovoljno je udoban za duza putovanja.

VFR agregat je vec 100x dokazao svoj kvalitet, ima 100 konja koji su da budemo realni SASVIM dovoljni za jedan velik motor, bilo da je u pitanju jurnjava ili putovanje.

Sto se tice para komotno ces se uklopiti u tih 3500eur sa kompletnom full opremom,registracijom i polaganjem i jos ce ti ostati da castis drustvo :)

I evo jedne slike:

Honda VFR 750 RC-36II 1993-1997

post-4596-032142500 1293035276_thumb.jpg

• Podržavam 1

to stoji da je malo prejak za pocetnika, ALI, sve to je stvar samokontrole, ako se covek kontrolise i svestan je svojih granica i granica motora nece biti problema, samo da se dobro upoznaju vozac i motor :)

Ja licno znam decka koji je sa APN4 presao na Suzuki Hayabusu 1300ccm i preziveo :D

• U prolazu, 36 postova

Ja licno znam decka koji je sa APN4 presao na Suzuki Hayabusu 1300ccm i preziveo :D

Hahahahaha... odavno nisam cuo bolji komentar o pocetniku una brzincima ! Imas 3 bambija za ovo :)

No stvarno mi se svidja motor,i izgled i motor koji ima i registracija uz to! :) Sad cuo sam da su Honde malo skuplje za odrzavanje kod nas od npr Yamahe i ostalih motora,da li je to istina i ako jeste kakava je razlika??

Ja sam gledao Yamahu Dragstar 650,ali kazu da je "malo" troma,pa je to razlog koji me odvraca od kupovine iste...

100 "konjica" na ovom motoru su vise nego dovoljni da pogines kao covek a ne da ostanes osakacen za ceo zivot :)

Salim se naravno,znam za toliko da to nije igracka i da posle greske nema nazad,tako da nisam od onih koji ce bezglavo da jurcaju gradom...

I da li stvarno moze koliko toliko udobno da se putuje sa ovim motorom jer ostaje pitanje kako cu se sa 2 metra kako kaze Spale spakovati na njemu...??

Pa moze i neki predlog za koji Enduro,ali treba naci solidan za 2500e jer jos 1000 ima da ode na servis i polaganje sa opremom...

• Svrati ponekad, 295 postova

Enduro..........Africa Twin........nema sta da mislis.

Ima u ponudi par stvarno dobrih i na forumu i u oglasima

A mogu i neznije varijante Transalp, Tenere, KLE

Nadji dobro ocuvan primerak bilo kojeg od ovih motora i samo uzivaj.....

• Svrati ponekad, 331 postova
  • Motocikl: H H-Crni

.

I da li stvarno moze koliko toliko udobno da se putuje sa ovim motorom jer ostaje pitanje kako cu se sa 2 metra kako kaze Spale spakovati na njemu...??

Pa moze i neki predlog za koji Enduro,ali treba naci solidan za 2500e jer jos 1000 ima da ode na servis i polaganje sa opremom...

Vfr je putni motor,,stabilan. brz upravljiv,,agregat koji nema ni jedan lanac u sebi...i koji se maltene ne kvari, imam kolegu sa posla tvojih dimenzija, koji ima Vfr, dugo ga vozi i nema nameru da ga proda...sa dobrim primerkom Vfr-a nema greške,,,,a enduro...ufff.. Afrika twin, Yamaha tenere, eventualno Yamaha TDM..sva tri su u opsegu novca kojim raspolažeš, imaju dva cilindra, nema vibracija, sa Tenerom i Afrikom možeš da sidješ malo sa asfalta, dok sa TDM-om nije preporučljivo, on ti je više putni enduro...i što je bitno odgovara tvojim dimenzijama....

evo ovih linkova pa pročitaj iskustva vlasnika ...

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/19629-tdm-850-1996-2002/

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/26283-super-tenere-xtz-750-1989-1996/

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/19621-africa-twin-xrv-650-1988-1990-model-rd03/

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/26117-vfr-750f-1990-1993-model-rc36/

i tako dalje....:zdravo:

• U prolazu, 36 postova

Hvala ljudi na pomoći,puno ste mi pomogli oko odabira,mogao sam da gledam svakakve motore ali dzaba ako bih se ukocio na njima... suzio sam malo izbor... na prvom mestu ce biti VFR 750,bas ono sto sam trazio,i da ima snagu a da moze i duga putovanja bez problema...ako nadjem u dobrom stanju onda je to to,uzimam. Sad vi verovatno preporucujete onu noviju varijantu,koliko sam procitao prva serija je imala problem jer se previse zagrevala a nije se moglo naci resenje za to... Ostala solucija je Tenere ili Africa,ali bas ako naletim na nesto dobro za dobru cenu...

Evo ukratko prica od Hondinoj VF seriji, 1983 godine se pojavila VF 750F i taj model je patio od crkavanja razvoda (lanac,spaner,bregasta osovina) i to je bacilo crnu senku na Hondin projekat V motora.

ALI Japanci nebi bili Japanci kad nebi to resili, i tako 1986 godine se pojavljuje HONDA VFR 750F (RC-24), sa (do tada nevidjenim) radikalnim resenjem razvoda preko zubcanika, i to se pokazalo kao pun pogodak, neunistiv sklop, sklon da prelazi ogromne kilometraze, VFR je godinama proglasavan za najbolji allround motor.

Dalje se motor usavrsavao pa su dolazili naslednici 1990 godine RC-36 , 1994 god. RC 36II ,1998 god, RC-46... :)

• Podržavam 1

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Slobodno razmisli i o nekom starijem tdm-u (mislim da moze da se uklopi u taj budzet) ..

Takodje dobro resenje a prilicno se uklapa u tvoje zahteve .. 0takoje.gif

• Podržavam 1

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600 N

Slobodno razmisli i o nekom starijem tdm-u (mislim da moze da se uklopi u taj budzet) ..

Takodje dobro resenje a prilicno se uklapa u tvoje zahteve .. 0takoje.gif

Mislim da sto se tice gabarita gore pomenutih, TDM bi ti bila jako dobra opcije. Jedino sto je 850cmm te je registracija malo skuplja; sto rece jedam ortak: placas registraciju kao za 1000cmm a nemas ih.

Biraj pazljivo, forumasi prodaju masu dobrih motora, meni na pr godiste nije bitno ako je motor krs, bolje kupiti i nesto starije ali mazeno i pazeno od ljubitelja motora neko nesto nasminkano a sj...o.

• U prolazu, 36 postova

Gledao sam i TDM,i on je jako dobar,slican VFR-u... problem je samo sto mu je 100e veca registracija a tih 100e mogu da ulozim u servis,ili jos bolje da sipam gorivo i da se vozim :) Moracu da probam i da vidim koji mi bolje lezi zbog moje visine pa cu tad da odlucim za koji cu se opredeliti... Koliko sam shvatio i jedan i drugi su odlicni i da se necu prevariti ako kupim jedan od ta dva,samo treba naci sto ocuvaniji... tako da cu se tom logikom i voditi kada budem kupovao... Sad sto se tice delova za njih,Yamaha je verovatno u prednosti zbog nabavke i cene delova ??

neznam ko ti je rekao da je Yamaha jeftinija od Honde sto se tice delova :zbunjen: ali to je totalna nebuloza, SVIM Japanskim proizvodjacima su manje-vise podjednake cene delova, jedino sto treba da obratis paznju je KLASA u koju odredjeni model pripada,

znaci, koliko ima cilindara, kocionih diskova, jacina lanca, itd... e te stvari odredjuju koliko ce te kostati odrzavanje.

ja sa kubikazom nebih isao preko 750ccm, nema potrebe, jer to je sasvim dovoljno za potrebe putovanja i jurnjavu, pa nema smisla davati pare nizasta.

• U prolazu, 36 postova

Pa i ja razmisljam tako,sta ce mi 850 kubika kad i sa 750 mogu da poginem ko covek :D

Rekao mi je jedan bajker da su delovi za Yamahu najzastupljeniji na nasem trzistu pa su zbog toga i najeftiniji i najlakse ih naci... Ne slazete se sa tim?? Ja stvarno nemam pojma,od vas ucim sta i kako i gde,tako da nemojte da zamerite ako lupnem nesto sto su mi drugi bajkeri rekli...

Yamaha najzastupljenija?? ma jok, slobodno mozes celu Japansku cetvorku (yamaha, kawasaki suzuki , Honda) staviti u isti kos, podjednako je tesko-lako naci delove za sve, imao sam ih sva cetiri i uvekje bilo cimanja, zajebancije, ali uglavnom se svodi na to da nikako ne uzimas neki odredjeni model koji je slabo zastupljen kod nas, e za te motore zaboravi da ces naci delove kod nas, jer su retki, nisu bili zvanicno uvozeni u Evropu jedino je poneki primerak stigao, uglavnom ti motori su bili namenjeni za neka druga trzista

A sa druge strane recimo,Honda VFR 750, Suzuki GSX 600F, Yamaha 600 Fazer... njih ima kolko oces, pa samim tim i delove je lakse naci.

pa i ja sam pre nekih 2-3 meseca uzeo VFR, pa nemogu reci da dobro poznajem motor, jedva sam i postenih 1000km napravio s njim :D

-Pa neku posebnu manu nebih mogao izdvojiti, na mom je recimo bio riknut regler, ali to nije problem, tu je Joska sa foruma, on je doktor za te stvari :)

a sto se tice ostalog, pregledas ga kao i svaki drugi motor.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja