vlajko 2670 Napisano Decembar 15, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Al nam udaras ceznju.. Toscana pa ovo.. pa ko da doceka prolece Lepa tura.. :BMW1: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Decembar 16, 2010 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako u tom terminu ne odputujemo ( mk Ekipa) za Tursku, eto i mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rille 166 Napisano Decembar 17, 2010 Svrati ponekad, 305 postova Lokacija: Blizu granice! Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Interesantno i zanimljiva, planiram! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Decembar 17, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Malo švrljah kartama pa vide neka interesantna mesta za nepropustiti! Rabiša jezero (Рабишко езеро) Pećina Kozarnika (Козарника) Belogradčička tvrđava (Тврђава Белоградчик) Rabiško jezero osim svoje prirodne lepote krije istinu i misteriju. Istina je da se na samoj obali jezera nalazi čuvena Magura pećina dužine hodnika 2,5 km, naravno otvorenih za turiste. Njeni zidovi su bogati pećinskim zrtežima lova koji datiraju od epipaleolita (8000 g.p.n.e.) pa do bronzanog doba (3000 g.p.n.e.) Misterija vezana za ovo jezero je identična onoj koja već desetinama godina privlači turiste Lohnesu. Da, pogodili ste - čudovište! Doduše ovde legenda čudovište poistovećuje sa somovima mamutskih razmera (350 kg!). Link (googlajte ima brda stranica) Drugo interesantno mesto na samo dvadesetak kilometara od gorepomenutog jezera je Pećina Kozarnika iz doba donjeg paleolita (1.6 miliona g. pre sadašnjosti). Naseljavali su je praljudi-lovci koji su na Balkan dolazili iz Afrike i Azije. Smeštena je na samo 6 kilometara od sledeće predlog destinacije. Treći biser severozapadne Bugarske je Belogradička tvrđava podignuta na Belogradčičkom stenjaku koja zauzima impozantnih 10210 kvadratnih metara. Izgrađena je od strane Rimljana za vreme Rimskog carstva, a obnovljena u XIV veku za vreme Vidinske Bugarske. Što se puta tiče, prvobitni Lalajkov predlog bi pretrpeo samo blage izmene. Tačnije u Bugarsku bi ušli kod Zaječara na prelazu Vrška čuka i vozili severozapadnom Bugarskom umesto predloženom i verovatno već odvoženom jugoistočnom Srbijom. Karta tog dela puta Pa, šta mislite? 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 17, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da zasluzujes + Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4939 Napisano Decembar 17, 2010 BJB Maxi Scooter Club, 6023 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ugac - svaka čast za prikaz. Ovo je gre'ota zaobići. Važno je da se formira ekipa a mesta za obilazak je lako dogovoriti. Naravno tu je i faktor vremenske dužine putovanja bitan... Nekome je svejedno da li put traje 5 ili 10 dana ali mnogima nije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Decembar 17, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Pa greota tolike kilometre da nagazimo samo zbog jezera. Još ćemo mi nešto interesantno da iskopamo. edit: Preteče me alexanto. Ja mislim da je Lalajkov predlog od 5 dana i više nego dovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 18, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Sto se mene tice, bio bih srecan da provedemo 6-7 dana na putu. U satoraskoj varijanti bi to minimalno podiglo cenu celokupnog zaodovoljstva. Ostaje samo pitanje da li imaju svi slobodne dane za ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Decembar 18, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovu Belogradčičku tvrdjavu sam obisao u junu kad sam se vracao sa HU meetinga u bugarskoj. Izgleda fenomenalno, kad se izpentrate na sve one stene pruzaju se odlicni pogledi...vredi posetiti... Ubacicu kasnije neku sliku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Decembar 18, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovu Belogradčičku tvrdjavu sam obisao u junu kad sam se vracao sa HU meetinga u bugarskoj. Izgleda fenomenalno, kad se izpentrate na sve one stene pruzaju se odlicni pogledi...vredi posetiti... Ubacicu kasnije neku sliku... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 273 Napisano Decembar 18, 2010 Zainteresovan, 729 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Planirao sam samo kratke destinacije za sledecu godinu, ali vidim da od tog plana nema nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jama1100 10 Napisano Decembar 25, 2010 U prolazu, 82 postova Lokacija: Slo Prijavi odgovor kao problematičan I ja bi se pridružio ako je moguče.Samo me interesuje ako je put asvalt svugdje jer za moje brdo gvožda off rod nikako ne ide. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Decembar 25, 2010 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan ovo mi deluje što se mene tiče realnije od Toscane lepo,lepo...aj nas palite još malo...prelepa tura, dajte još slika... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Decembar 25, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ugac, ideja ti je odlicna i mislim da mozemo da modifikujemo rutu prema tvom predlogu. Verovatno ce to produziti put za jedan dan, ali mislim da to nije strasno. Ko uzima slobodne dane za ovo putovanje, jedan vise nista ne znaci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Decembar 25, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan I ja bi se pridružio ako je moguče.Samo me interesuje ako je put asvalt svugdje jer za moje brdo gvožda off rod nikako ne ide. aaaaa, nene, ti ne, nemože, ni govora, nema šanse, cccc.... ima da ti naplate carinu zbog ovolikog gvožđa, cccc.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 25, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Ako Lale kaze malo makadama..to znaci..videces sta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Decembar 25, 2010 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Nego, mene zanima nešto drugo, dali ima u Bugarskoj još drumskih pirata, razbojnika i ostalih prevaranta?? Kad sam '96 bio poslednji put avtom, savetovali su me domaćini, da stanem policiji na putu samo, ako ima dvojica policajaca. Ako je samo jedan, sigurno je prerušen, glumi vlast, kasira i zayebava narod. Onda mi je bilo odsavetovano putovanje noću, jer su drumski pirati zaustavljali vozila i pokrali im sve, čak i avto. Ja sam tada prespavao u kolima na čuvanom šleperskom parkingu. Dalje, bila je slovenačka familija sa novom Honda HRV, zaustavljena, oduzeto im je bilo vozilo i posle prijave policiji, rečeno im je, da spreme 5000 DM, ako žele avto nazad. Iskorumpirana policija načisto. Za vreme komunizma toga nije bilo, kupci novih Lada čekali su 12 godina na isporuku vozila, rekao nam je jedan švercer u Borovcu, koji je imao "privatnu menjačnicu". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Decembar 25, 2010 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @ Tomo Ne brini...to ti je otprilike kao sto pricaju i za Srbiju...bio sam nekoliko puta autom, a bio sam i letos motorom. Nisam imao nikakve probleme, samo sam jednom dao reket za radar kad sam bio autom, kao sto moram da dam i ovde i u Bosni i u Crnoj Gori. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Decembar 25, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ako odavde krene cela horda (čitaj preko 20 ljudova), teško da par drumskih razbojnika (PA ČAK I BUGARSKIH! ) može da joj naudi. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlajko 2670 Napisano Decembar 26, 2010 Advanced DJ Member, 4305 postova Lokacija: Dunav na vidiku.. Motocikl: Šarulja queen RD04 Prijavi odgovor kao problematičan Fakat.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1752 Napisano Decembar 26, 2010 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Nego, mene zanima nešto drugo, dali ima u Bugarskoj još drumskih pirata, razbojnika i ostalih prevaranta?? Kad sam '96 bio poslednji put avtom, savetovali su me domaćini, da stanem policiji na putu samo, ako ima dvojica policajaca. Ako je samo jedan, sigurno je prerušen, glumi vlast, kasira i zayebava narod. Onda mi je bilo odsavetovano putovanje noću, jer su drumski pirati zaustavljali vozila i pokrali im sve, čak i avto. Ja sam tada prespavao u kolima na čuvanom šleperskom parkingu. Dalje, bila je slovenačka familija sa novom Honda HRV, zaustavljena, oduzeto im je bilo vozilo i posle prijave policiji, rečeno im je, da spreme 5000 DM, ako žele avto nazad. Iskorumpirana policija načisto. Za vreme komunizma toga nije bilo, kupci novih Lada čekali su 12 godina na isporuku vozila, rekao nam je jedan švercer u Borovcu, koji je imao "privatnu menjačnicu". ma da normalno, jedu malu decu...ali samo malu, tako da nemaš brige. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konjarnik 6 Napisano Decembar 26, 2010 Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: kawasaki 1400gtr - BMW K1300S Prijavi odgovor kao problematičan Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zvonmi 12 Napisano Decembar 27, 2010 In memoriam, 35 postova Lokacija: Beograd Motocikl: aprilia pegaso strada 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pridruzujem se i ja ovoj ideji.Zvuci mi i finansijski pristojno tako da verujem da sam siguran.Pratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Decembar 27, 2010 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan ја се такође приватам да испратим па да видимо како би то испало..... ипак има мноо коцкица да се сложи до тада... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 149 Napisano Januar 5, 2011 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Nije sasvim bez osnova ono sto je TomoB napisao. 1994. sam licno doziveo reketiranje i od policije (da bi me pustili na granicni prelaz) i od carinika. Prve sam resio sa 20 DM, a druge sa bocom viskija i boksom cigareta. Ipak nadam se da je to proslost. I za Rumuniju sam slusao slicne price, ipak ove godine sam sam presao 2.000 km po Karpatima, bez ikakvih problema. Inace veoma sam zainteresovan za ovo putovanje, s tim da bi jao isao na 7-8 dana i pokusao obuhvatiti sto veci deo prirodnih lepota. Rado bi se prikljucio grupi, makar i jednim delom puta. Prosle godine sam se hteo prikljuciti KochiMatorom za Rumuniju i na kraju sam moram ici sam. Nadam se da cu ove godine imati vise srece. Volio bi da oni koji su prosli planine Bugarske daju svoje sugestije kuda ici. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...