RadicM 1076 Napisano Novembar 22, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Gledajuci preko interneta naleto sam na jednu prodavnicu u Engleskoj koja ima dosta delova za moj motor i jos su dosta jeftiji nego ovde. Sad me interesuje da li je neko imao iskustva sa narucivanjem delova iz inostranstva i kako to ide da li se placa carina ili ne? Vrednost delova je 45e a tezina je manja od 1kg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano Novembar 22, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan carina se plaća na sve pakete skuplje od 20 eur. računaj okvirno 30% od cene robe sa šipingom. mada možeš i da ih zamoliš da ti naprave fakturu na manju vrednost pa će ti biti manji carina i pdv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cyber0167 759 Napisano Novembar 22, 2010 Drug član, 1497 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: YZF-R1 Prijavi odgovor kao problematičan Kako da im platis? Pare u kovertu? Batali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 24, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam da porucim neke delove iz engleske (lancanike i rucicu kocnice sve ukupno je daleko jeftiniej nego ovde) Sad ako bi tako uzimao imam tetku u engleskoj pa bi mi ona to kupila pa poslala postom kako bi onda islo jer bi se i tad placala carina ako se racuna da je to poklon? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Novembar 25, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Narucuj odvojeno deo po deo ako ti se isplati zbog poshtarine-carine. Prerachunaj varijantu 1 i 2. Do sada sam naruchivao sa eBay-a kontakt bravu i bravu rezervoara, rucice kvacila i kocnice, lanac bregaste, maske i baterije za telefone za ortake, nikad nisma platio carinu. A jednom mi je burazer slao pokvareni TomTom GPS i platio sam 3600din carinu i porez (procenili su ga na $120 jer nisu znali da je pokvaren...) U principu nije loshe da napishu da je poklon ili da stave manju vrednost, mada ako oni procene da vredi vishe onda gledaju po kataloshkoj vrednosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 25, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice ovih delova nije problem da se prilozi racun uz njih jedino sto je taj jedan lancanik 25e A kolika je postarina da ne platim postarinu dosta pa da me izadje ko da sam ovde kupovao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
supatje 103 Napisano Novembar 26, 2010 Zainteresovan, 645 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW F900GS Prijavi odgovor kao problematičan Pa zavisi odakle narucujes. Taj ko salje nek proveri po gabaritima i kilazi koliko je pa nek ti kaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LiMa 161 Napisano Novembar 26, 2010 FreeStyLe Member, 211 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od njihove procene, uglavnom se ne isplati, izaci ces otprilike na istu sumu kao ovde. Najjeftinije je platiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RadicM 1076 Napisano Novembar 29, 2010 Hard Enduro, 1532 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01' Prijavi odgovor kao problematičan Koliko mogu da teze tri lancanika dva prednja i jedan zadnji rucicu sam naso ovde za iste pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...