YOman 109 Napisano Novembar 2, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Naime, uclanjen na sajt izvesne firme iz Nemacke, napravio sam narudzbinu za neke delice koji su mi interesantni. Vrednost tih delova je oko 115e i na tu cenu su mi zaracunali dosta veliku postarinu do nase zemlje, u iznosu od 29e, na sta sam pristao kada sam video da su mi posteno smaljili cenu zarad njihovog poreza. Dakle Total 144e. E sad sledi pitanje.....da li mogu i koliko ocekivati porez&carinu, i da li ima jos placanja za nase "postare". Napominjem da paket nije tezi od 500g, da kazemo 1Kg. Hvala na odgovorima unapred, Jovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Novembar 2, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Na žalost da, pogotovo ako prilože fakturu uz paket. Carina (10%) i pdv (18%)se plaćaju na sve što je skuplje od 20 eur. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Novembar 2, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Na žalost da, pogotovo ako prilože fakturu uz paket. Carina (10%) i pdv (18%)se plaćaju na sve što je skuplje od 20 eur. Ma prilozice sigurno...Njemci su to! Znaci: 114e 11.4e carine+ 28.4e porez+ ______________ 183.8e Hmmm.....sta nastade od 114e?! Ako je tako, a nema razloga da sumljam u gosp.Peki The Precizan..... razmislicu o ovom potezu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Novembar 2, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan E da....nije kraj! NASTAVICE SEEE A sta je sa nasim "postarima"...? Jesu li oni nahranjeni sa "onom" postarinom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Novembar 2, 2010 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Imas jos jedan momenat, ako ti salju nekom kurirskom sluzbom (DHL, FED-EX i sl.), naplatice ti tzv. usluge spedicije oko 40-ak evra, i sve gore navedeno naravno, tako da preporucujem da insistiras na obicnoj posti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Novembar 2, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Cek...sad ne razumem. A sta ja placam 29e? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zzz 189 Napisano Novembar 2, 2010 Zainteresovan, 573 postova Lokacija: bgd Motocikl: SKUTERAŠ :) Prijavi odgovor kao problematičan Pazi ovako: - cena robe + cena postarine (29e u konkretnom slucaju) su osnovica na koju ti naplacuju porez i carinu (oko 30% na ukupan iznos sa postarinom) - spedicija je nevezana "usluga" koju placas samo ako ti roba stize nekom od kurirskih sluzbi, pa ti oni naplate oko 40e usluge popunjavanja papirologije za carinjenje (ako stize regularnom postom, toga nema, placas samo carinu i porez) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Novembar 2, 2010 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li vec narucio? Koji grad? Trebalo je da se raspitas ranije, mogao sam ti ja uzeti, i poslati busom za BG, ili ako neces tako, moj drugar dolazi za BG za tri nedelje, pa ti je mogao poneti za dz, ali ni busom nije lose, idu svaki dan za Srbiju. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Novembar 2, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li vec narucio? Koji grad? Trebalo je da se raspitas ranije, mogao sam ti ja uzeti, i poslati busom za BG, ili ako neces tako, moj drugar dolazi za BG za tri nedelje, pa ti je mogao poneti za dz, ali ni busom nije lose, idu svaki dan za Srbiju. Nisam. Ajmo na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Novembar 2, 2010 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan E da....nije kraj! NASTAVICE SEEE A sta je sa nasim "postarima"...? Jesu li oni nahranjeni sa "onom" postarinom? Ne, ali ne sekiraj se, nisu mnogo alavi... par stotina dinara. To ti je usluga naše pošte jer ona ne ulazi u onih 29 evra koje si dao za isporuku do Srbije. Dakle računica je: 1.Roba + poštarina; 2.10% carina na osnovicu (roba + poštarina); 3.Na 1+2 zajedno 18% PDV (naš, Nemci su ti odbili svoj); 3.+ par stotina dinara Administrativna taksa (to ti je valjda za "uslugu" carinjenja); 4.+ na početku pomenutih par stotina din. za čika poštara. Prijatno! PS Nekada čak i ovakva računica bude povoljnija od kupovine kod nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Novembar 2, 2010 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci: 114e 11.4e carine+ 28.4e porez+ ______________ 183.8e A-HA-HA to znaći...da ne znaći 114 + 11.4 + 28.4 = 153.8 eur....eto već sam ti uštedeo 30 evrića 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Novembar 2, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Evo....dao sam ti plusic! Ne moze pivo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan kao sto neko rece porez i carina se racunaju na cena+postarina 119+29e pa na to placas sve ostalo, i to SAMO ako sa carine ne "utvrde" da to kosta skuplje, na sve to platices oko 4.000-6.000 din dazbine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Novembar 5, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan E, al pazi sad! Ako paket bude preuzeo @perisicboro ili ta firma salje na njegovu adresu, onda ti nece odbiti (njihov) PDV, jer paket ne izlazi iz (niNe) zemlje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sale_XT 1021 Napisano Novembar 5, 2010 Zainteresovan, 449 postova Lokacija: SIRMIVM Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X Prijavi odgovor kao problematičan Cak ce ti obracunati carinu i na postarinu (dakle sve saberu:vrednos posiljke + postarina,u mom slucaju 45 $ i na to udaraju harac) ..... lopovi.drugar iz amerike poslao Joe Rocket pantalone i u njih stavio 100 $ da kupim deci cokoladu to su majstori na carini maznuli iako se svaki paket otvara uz prisustvo 3 carinika i sve se snima kamerama..... nazovem carinika koji je pregledao paket i pitam gde su 100 $ ..kaze tako se pare ne salju..... zenska je u pitanju bila pa sam mogao lepo da joj kazem na cega je nabijem. Kacigu sam dobio na poklon..stariji tip kacige ali izgleda kao nova..platio sam 3000 din carinu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
majstor Pera 54 Napisano Novembar 5, 2010 U prolazu, 94 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan E da,racunaj i na "postene"carinske sluzbenike. Mom drugaru maznuli neke delove za auto koji su stigli iz Koreje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Novembar 5, 2010 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Ma sta mi napricaste... Ludilo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Novembar 6, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan YOgenije, jes to uplatio ili ne? ako nisi , javi se na pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...