Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha YBR 125 ili Honda Varadero 125?

Recommended Posts

• Drug član, 542 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit

Potpuno razumem tvoju dilemu izmedju Varadera i YBR-a. Ja sam isto imao takav problem. Kada sam kupovao prvi motor bilo je ili on ili on. Na kraju je pobedio YBR. Zasto? Kao prvo YBR je mnogo jeftiniji i cenim laksi za odrzavanje. Kao drugo, to je neko vec pomenuo, Varadero se jako tesko prodaje. A trece... moram priznati da sam se uplasio velicine Vardera kad sam ga video uzivo. To je mnogo veci motor od YBR-a. A s obzirom da sam bio pocetnik nekako nisam verovao da bih mogao da ga savladam u svakoj situaciji. U svakom slucaju ja sam sa mojom Yamahom prezadovoljan. Varadero mi je ostao kao tiha patnja ali ovaj malisa me slusa bez kompromisa ;) Mnogo mi je krivo sto Honda ne pravi nekog srednjeg Varadera od npr. 600 ili 650cc posto razmisljam da od sledece sezone predjem na nesto vece i jace.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 1 post

Prijatelji, imam YBR-a 2008. godiste sa direktnim ubrizgavanjem, a stalno se vozam sa 2 druga koji imaju varadere, po mom misljenju ako se sagleda cela situacija i uporedjivanje motora(cena, brzina, potrosnja, izgled...) YBR je daleko bolji. Vozili smo pre neki dan 240km turu, meni je trosio malo ispod 3 a njima malo preko 4(jer ih nismo žalili inace bi verovatno manje sva tri). Sto je na nivou sezone od lupam 5000km(iako cemo verovatno vise preci) preko 50l benzina razlike... Lepsa mi je ybr iako je manja zbog hondinog prednjeg dela, prosto mi se ne svidja. Brzina im je otprilike ista iako je 4 konja slabija yamaha. Naravno varadero je udobniji i veliki plus mu je sto ima vetrozastitu za kolena, koji ybr na zalost nema. U svakom slucaju ako sagledam sve, yamaha mi je bolja. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja