GUS 261 Napisano Octobar 12, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan HM, do mene je bilo, nisam stizao na vrijeme kuci pa nisam ni slike postavljao. Naime, evo neki dan ispala je i ta planirana zamalo propala i otkazana vožnja do Vlasic planine, Ja i mali zmaj smo malo prosetali do gore i mogu vam reci ispalo je super obzirom kako je usrano pocelo. Ja sam pored cijelodnevnih poslovnih obaveza u Kotor Varosu uspio malo se iskrasti taj dan i zajedno s njim naguliti do gore dok je jos lijepog vremena, Koliko je to vrijeme lijepo ispostavilo se malo diskutabilno jer su nam do gore otpali prsti. Sa strane ceste bio je sve prisutan MRAZ! Hvala Igoru ( svestenik ) na Vrhunskoj Touring Jakni Marke BUSE koja mi je spasila zdravlje taj dan! Elem,nakon sto smo se nasli ispred svestenikove Zgrade krenuli smo gore i primjetio sam da mi zadnja guma liježe lagano, odemo do jedne benzinske naduvamo krenemo par Kilometara a ona opet legne, odemo na OMV benzinsku naduvamo jos jace i krenemo. Nakon par desetina KM u po nicega i u po sumetine vidim ja motor leluja li leluja, bilo mi mrsko stajat pa reko samo da nagulim iz one magle jos malo i ja ti pametan budem pa zavrnem gas jos jace, opet motor leluja, kad u prvoj sledecoj krivini shock, guzica od motora ode u stranu ko da viljuskar vozim, jedva ja osta na njemu! Prebacim u prvu i lagano do prvog prosirenja Stanemo ti ja i mali zmaj kad imas sta vidjeti. Guma legla skroz samo sto nije spala sa feluge, Cuveni D607 Dunlop samljeven ko makaroni. Ajme meni sta sad. I opet sjednem ti ja i tako 20-tak!!!! Kilometara u prvoj brzini brzinom izmedju 7-9 na sat do Knezeva prvog usputnog Grada,Usput me ladno prestize nekoliko skutera i par bicikala s tim da su svi cudno gledali ranjenu svetu kravu kako se bezivotno vuce po cesti, Svratimo na Parma Trendovu benzinsku i tamo naravno onaj glupi digitalni kompresor. Naduvam nekako gumu i krenem kad nakon 70 metara opet legne do zemlje i afrika tvin se pretvori opet u sinsko vozilo koje veselo brunda po cesti, i napokon vulkanizerska radnja u po knezeva, parkiramo motore i kazemo sta je problem, nakon jedno 30 min cekanja dodjemo mi ti mi na red, Lik skine sve i skontamo da je zapravo otpala fleka jer je guma ocito vec krpana. Napravi on to kad jos pojavi ni manje ni vise 5 dodatnih rupa!!!! Elem, nakon jedno sat i po vremena krpanja, unutarnja guma je licila na 101 dalmatinca!!! (Powered by frubar.net) Ufffffffff. opali me on tu za 10 evrica i mi ti lagano po gasu, Afrika i KLE500 opet veselo skocise na noge okrugle i ostavimo mali planinski gradic Knezevo za sobom i krenemo u susret Babanovcu i Travnickim cevapima za kojim je mali zmaj vec dobrano poceo jaukati.Dobro poznatim ugarskim kanjonom i kroz prelijepo selo Mudrike sa kojeg se vidi nas cilj vrh Vlasica mi se lagano popesmo na vlasicki plato i nakon 20 min KRIVINARENJA stizemo do Vile Ugar na po Babanovca i tako cekanih cevapa. A gore prekrasno, prelijepi vlasicki zrak prosto mami. Zima je na pragu i sve lagano treperi zajedno sa nasim odumrlim prsticima ispod rukavica. Sve se brzo zaboravilo kad su stigli oni.....cevapi!!!! (Powered by frubar.net) Jos malo slika sa Babanovca..... (Powered by frubar.net) Nakon cevapa malo razgledasmo Babanovac i opalismo po gasu do skretanja za planinski dom devecane odakle nas dijeli 8 KM rasnog makadama do krajnjeg cilja Vrha. (Powered by frubar.net) A onda nakon 80- tak KM putovanja KLE se malo umorio pa odlucio Da prilegne malo da odmori ne pitavsi gazdu puno za odobrenje, Vidimo i gazda nije imao nista protiv (Powered by frubar.net) I onda prelijepim terenima popesmo se na Devecanske Stijene i selo Santice odakle se ukaza Relejna Stanica Vlasic i vrh opaljenik na 2010 Metara n.m.v ( Sa antenom Visina ) A obzirom da mi je kolega rodjen u Puli njemu se nije puno svidio Ostar vlasicki zrak i ekstremna hladnoca pa smo malo prosetali oko stanice i odlucili da se spustimo do devecanskih stijena i to motorima a a sa njihovih se ivica vidi Gradic Turbe, Travnik, Vitez, Nova Bila, i pola Bosne jos Stvarno ekstra vidici i opet cemo ici i i pozivamo sve zainteresovane da dodju gore... (Powered by frubar.net) Evo jos malo slika pa se cujemo, nadam se da cete uzivati slikama odozgo. A sledeca misija u mojoj glavi a nadam se i zmaj se slaze je Unski Kanjon, Dvorac Ostrozac i Grad Bihac. Do citanja Igor. (Powered by frubar.net) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1285 Napisano Octobar 12, 2010 prisutan, 1140 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan sto bi Igorak rekao volim more ali voznja sem gumi defekta je bila super!! putevi za krivinarenje odlicni,nema puno saobracaja,tih osam km nasutog puta nije teski off road,ali meni prvi duzi pa sam malo zveknuo u stranu ali i pad je let,sto bi rekli!!!! ;D cevapi perfektni!! nisu skupi a obilni,a jos srednja porcija!! zrak takav da sam zaspao ko klada cim sam kuci stigao!! nije daleko od B.Luke a imas sta da odvoziš!! malo sam se rastuzio sto hotel u kojem sam bio kao klinac na zimovanju,lezi devastiran,a gomila privatnih hotelčića spremna za sezonu!! garant zrtva propale privatizacije ili ko zna čega!! nadam se da cu drugi put i do Travnika na ćevape! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GUS 261 Napisano Octobar 12, 2010 Zainteresovan, 648 postova Lokacija: Banja Luka-Srpske Toplice Motocikl: AFRICA TWIN RD 03 Prijavi odgovor kao problematičan Ma icemo zmaje nista ne brini, Travnik je tu pod nosom, Evo za siru javnost kako je izgledao crni kontinent dan nakon relija. (Powered by Honda Motor Corporation Japan ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Octobar 12, 2010 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajnooo...osjetih zimu kroz ekran... Sta da se radi...moracu i ja enduracu u stek sledece godine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Octobar 17, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan ljepo ste to odvozali, svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...