-dzony- 207 Napisano Octobar 14, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi,razmišljao sam nešto,šta zapravo štiti vrat pri padu sa motora? Kaciga štiti glavu,ali ne pokriva vrat,tj žile koje spajaju mozak sa kičmenom moždinom,jer ako se naleti na neki oštar predmet,i da se to preseče žila,naravno na mestu je osoba mrtva,pa šta se radi povodom toga,to jest čime se to štiti? Nije neka slika,ali nisam našao bolju,valjda ćete shvatiti na šta mislim.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Octobar 14, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Postoje neck protectori... npr. http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=120&wgr=900&list_total=55&anzeige=0&page=0&artnr_gr=20019156 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1448 Napisano Octobar 14, 2010 Drug član, 1962 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mozemo bas sve da zastitimo. Zamisli samo da vratom (prednjim delom) naletimo na ostar predmet pri padu. Jbg ovaj nasa zanimacija je opasna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1286 Napisano Octobar 14, 2010 UruK Hai, 2087 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kamo srece da sam ovaj Neck protector imao pri padu... Kljucna kost bi bila citava posto sam je polomio kacigom! Veoma koristan deo opreme, porucio sam i cek da mi stigne ovih dana! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6740 Napisano Octobar 14, 2010 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Kamo srece da sam je imao `86. ne bi mi pukla dva vratna prsljena i ne bih bio polu-invalid danas. Mada, kad pogledas, dok na sebe sve stavis, navuces, nazujes, ususkas se, pritegnes, dotegnes, prodje te volja za voznjom. Kad te `oce, `oce te, ne pomazu ni kozne caksire. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Octobar 14, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tako je Mišo...ali kad se setim šta sve može da se desi, gunđam i navlačim zaštitnu opremu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 14, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Sta bi bilo - kad bi bilo? Vecito pitanje! Kad bih znao gde cu da padnem, ja bih seo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
speed_runner 12 Napisano Octobar 14, 2010 AntiFabrikanT , 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: match not found Prijavi odgovor kao problematičan Hehe, pa ajd onda ni kacige da ne nosimo Ako nekog hoce, nista ne pomaze, ali bolje je pokusati da se spreci bilo kako nego se tek tako pomiriti sa tim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6740 Napisano Octobar 15, 2010 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ovako... Svakako da ce oprema da pomogne, da spase glavu, daleko bilo, ali mislim da se sve vise i vise prelazi u paranoju po pitanju bezbednosti. Ok je, ko se cuva i Bog ga cuva, samo, citava prica sa motorima gubi smisao ako se motori pretvaraju u putujuce elektronske izlozbe, vozaci u oklopnike koji do osnovnog uzivanja u voznji moraju da prodju sate i sate priprema, rasprema, namestanja. Sve gubi smisao spontanosti i uzivanja u voznji. Kaciga se podrazumeva. Jakna sa protektorima, ok, pantalone isto, cipele, cizme, normalno, neces bos da vozis. ALI! Ovoliko bajanje oko kojekakvih novoizmisljenih gluposti je upravo ono sto cini da se sto vise obesmisli motor kao prevozno sredstvo. Pa, zaboga, ako sve ovo nakacim na sebe, prikljucim pet raznih kablova, ako mi treba pola sata da krenem negde, onda cu na kraju da lakse i brze uskocim u auto i jednim potezom se vezem. Imam i muziku i bezbedniji sam i da se ne lazemo, udobnije mi je, ne bije me vetar i kisa. Uzasava me sta ljudi prave, kakvu filozofiju, od voznje motora. A pri tom, svi su u paranoji oko bezbednosti. Ne kazem da treba sesti u majici i sorcu pa teraj, ali, ne preterujte ni sa gadzetima na motoru ni na sebi. Ko se plasi da ce da padne, da ce da ga neko pokupi, nek ni ne seda na motor. Sve to moze da se desi, ali, ne preterujmo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Octobar 15, 2010 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan malo ozbiljniji neck protector. http://www.louis.de/_101ccf3241f7a05be146004c9f8780ce2b/index.php?topic=artnr&artnr=20019182 mada ovo ne bi nosio u gradu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Octobar 15, 2010 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ovako... Svakako da ce oprema da pomogne, da spase glavu, daleko bilo, ali mislim da se sve vise i vise prelazi u paranoju po pitanju bezbednosti. Ok je, ko se cuva i Bog ga cuva, samo, citava prica sa motorima gubi smisao ako se motori pretvaraju u putujuce elektronske izlozbe, vozaci u oklopnike koji do osnovnog uzivanja u voznji moraju da prodju sate i sate priprema, rasprema, namestanja. Sve gubi smisao spontanosti i uzivanja u voznji. Kaciga se podrazumeva. Jakna sa protektorima, ok, pantalone isto, cipele, cizme, normalno, neces bos da vozis. ALI! Ovoliko bajanje oko kojekakvih novoizmisljenih gluposti je upravo ono sto cini da se sto vise obesmisli motor kao prevozno sredstvo. Pa, zaboga, ako sve ovo nakacim na sebe, prikljucim pet raznih kablova, ako mi treba pola sata da krenem negde, onda cu na kraju da lakse i brze uskocim u auto i jednim potezom se vezem. Imam i muziku i bezbedniji sam i da se ne lazemo, udobnije mi je, ne bije me vetar i kisa. Uzasava me sta ljudi prave, kakvu filozofiju, od voznje motora. A pri tom, svi su u paranoji oko bezbednosti. Ne kazem da treba sesti u majici i sorcu pa teraj, ali, ne preterujte ni sa gadzetima na motoru ni na sebi. Ko se plasi da ce da padne, da ce da ga neko pokupi, nek ni ne seda na motor. Sve to moze da se desi, ali, ne preterujmo. istina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 15, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan malo ozbiljniji neck protector. http://www.louis.de/_101ccf3241f7a05be146004c9f8780ce2b/index.php?topic=artnr&artnr=20019182 mada ovo ne bi nosio u gradu ma ovo samo za takmicarski kross... A i sto rece misa, nemoj da ste BABE, ako vas stra` nemo da vozite! Sedite u kola i gotovo Najvece uzivanje u voznji motora mi upravo pruza taj rizik koji oni nude Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Octobar 15, 2010 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Mišo, nema se šta dodati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzambo 86 Napisano Octobar 15, 2010 Architect, 341 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tracer 7GT Prijavi odgovor kao problematičan Najveca zastita je u glavi vozaca. Sta meni vredi sto cu se natrpati raznim oklopima ako cu posle stalno u rizik da teram. Ali kao pasivna bezbednost, to je ok, ali treba imati meru. Ljudi pre 30 god nisu imali ni kacige pa su nekako vozili. Samo ja duboko verujem da je pre 30 god bilo mnogo bezbednije voziti motor, nije bilo ovoliko automobila,a i ludaka za volanom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Octobar 15, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih pre vozio bez kacige i opreme a lepo i fino nego pod full opremom ko divljak. Ono sto te cuva od povrede najvise je U glavi a ne NA glavi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Octobar 15, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Od kad si ti dzohy takva paranoja, jedva smo te ubjedili i kacigu da nosis. Jel to od pada? Dozivio otkrovenje, a? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada185 56 Napisano Octobar 15, 2010 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Black Adder F4isport Prijavi odgovor kao problematičan Dobra tema, zanimljive naprave, al stvarno zamislite ovo u gradu pa stvarno da se covek oseti ko marsovac. I ja sam za opremu i koristim je, ovo je fina stvarcica za neko duze putovanje i moto kros naravno. Al za po gradu ??? Mada kakve budale voze kola, evo malo pre mi je burazer priznao da ga je pre neki dan neka glupaca iz sporedne ulice "malo" zakacila po kolenu i ja se pitam sto je tolko panicio i vikao na nju, al sad kapiram da bi je ja ulubio ko ona sto je oplavela njegovo koleno. Ej ti on skrece ovde pred kucom i ona propusta dva auta i pravo na njega. Izvinite na off-u al mnogo sam besan Ma mozes da stavis na sebe oklop za viteza, dok je bahatih i nerazumnih samo nam bog pomaze :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Octobar 15, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Mišo ne diraj mi gedžete ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Octobar 15, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan Kamo srece da sam je imao `86. ne bi mi pukla dva vratna prsljena i ne bih bio polu-invalid danas. Mada, kad pogledas, dok na sebe sve stavis, navuces, nazujes, ususkas se, pritegnes, dotegnes, prodje te volja za voznjom. Kad te `oce, `oce te, ne pomazu ni kozne caksire. ....pa onda staneš negde radi cigaret-pauze pa skidaj sve...fila papuče zakon (plave) ;D Ne znam bas, mozda sam potrefio na kineske , ali odero sam desno stopalo i zglob do kosti tako da vise u papucama ne vozim ni bicikl iako ga nemam ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Octobar 16, 2010 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ovako... Svakako da ce oprema da pomogne, da spase glavu, daleko bilo, ali mislim da se sve vise i vise prelazi u paranoju po pitanju bezbednosti. Ok je, ko se cuva i Bog ga cuva, samo, citava prica sa motorima gubi smisao ako se motori pretvaraju u putujuce elektronske izlozbe, vozaci u oklopnike koji do osnovnog uzivanja u voznji moraju da prodju sate i sate priprema, rasprema, namestanja. Sve gubi smisao spontanosti i uzivanja u voznji. Kaciga se podrazumeva. Jakna sa protektorima, ok, pantalone isto, cipele, cizme, normalno, neces bos da vozis. ALI! Ovoliko bajanje oko kojekakvih novoizmisljenih gluposti je upravo ono sto cini da se sto vise obesmisli motor kao prevozno sredstvo. Pa, zaboga, ako sve ovo nakacim na sebe, prikljucim pet raznih kablova, ako mi treba pola sata da krenem negde, onda cu na kraju da lakse i brze uskocim u auto i jednim potezom se vezem. Imam i muziku i bezbedniji sam i da se ne lazemo, udobnije mi je, ne bije me vetar i kisa. Uzasava me sta ljudi prave, kakvu filozofiju, od voznje motora. A pri tom, svi su u paranoji oko bezbednosti. Ne kazem da treba sesti u majici i sorcu pa teraj, ali, ne preterujte ni sa gadzetima na motoru ni na sebi. Ko se plasi da ce da padne, da ce da ga neko pokupi, nek ni ne seda na motor. Sve to moze da se desi, ali, ne preterujmo. Bravo chika Misho .. Pun pogodak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
-dzony- 207 Napisano Octobar 16, 2010 Svrati ponekad, 248 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Od kad si ti dzohy takva paranoja, jedva smo te ubjedili i kacigu da nosis. Jel to od pada? Dozivio otkrovenje, a? ;D Valjda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Octobar 16, 2010 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi ovako... Svakako da ce oprema da pomogne, da spase glavu, daleko bilo, ali mislim da se sve vise i vise prelazi u paranoju po pitanju bezbednosti. Ok je, ko se cuva i Bog ga cuva, samo, citava prica sa motorima gubi smisao ako se motori pretvaraju u putujuce elektronske izlozbe, vozaci u oklopnike koji do osnovnog uzivanja u voznji moraju da prodju sate i sate priprema, rasprema, namestanja. Sve gubi smisao spontanosti i uzivanja u voznji. Kaciga se podrazumeva. Jakna sa protektorima, ok, pantalone isto, cipele, cizme, normalno, neces bos da vozis. ALI! Ovoliko bajanje oko kojekakvih novoizmisljenih gluposti je upravo ono sto cini da se sto vise obesmisli motor kao prevozno sredstvo. Pa, zaboga, ako sve ovo nakacim na sebe, prikljucim pet raznih kablova, ako mi treba pola sata da krenem negde, onda cu na kraju da lakse i brze uskocim u auto i jednim potezom se vezem. Imam i muziku i bezbedniji sam i da se ne lazemo, udobnije mi je, ne bije me vetar i kisa. Uzasava me sta ljudi prave, kakvu filozofiju, od voznje motora. A pri tom, svi su u paranoji oko bezbednosti. Ne kazem da treba sesti u majici i sorcu pa teraj, ali, ne preterujte ni sa gadzetima na motoru ni na sebi. Ko se plasi da ce da padne, da ce da ga neko pokupi, nek ni ne seda na motor. Sve to moze da se desi, ali, ne preterujmo. Bas tako, cika Miso, al bi dodao jos nesto: sedi,pali, gas i vozi, al uvek imaj malo straha, jer te isti cuva od sranja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Octobar 16, 2010 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jos nisam cuo da je nekoga nesto iseklo po vratu ,ali da su mu povreceni prsljenovi to da . A sad gledajte ovako (nemogu da trazim slike i da ih kacim) i ubedite me da nije ovako sto cu sad da napisem . Uvek u ponudi ful face kacige daje se i protektor za vrat ili odelo koje je za trke sa velikim protektorom na lecima sve do gore ,sto je i ok . Ajde lepo pogledajte kacige sa bocne strane i vide ce te da je donji rub napred i nazad spusten na dole i manji je sundjer iza vrata . Kad je stavite na glavu i zabacite glavu unazad mnogo pre dodiruje vrat ,e to je ono sto pri padu i cimanju glave unazad povredi vrat,zato je i namenjen ovakav protektor .Upotreba na trkama gde su velika cimanja . Gradska varijanta i normalna voznja moze jet ili filp up. Opet sa bocne strane gledana kaciga vidi se da je zadnji deo ruba podignutiji i ima vise sundjera,staviti na glavu pa probati razumecete. Kod trka u gradu i trka sa vremenom na otvorenom tesko da moze da pomogne bilo kakva oprema i protektori . PONOVO!!!!!! MOTOR VOZITE GLAVOM A NE GASOM!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...