Jump to content

Moto Zajednica

Saga o poštaru Slobodanu-biJo jednom jedan Liberty

Recommended Posts

• Zainteresovan, 587 postova
  • Motocikl: Liberty 125 Special Edition

Matori skockao si skuter za 10ku....još samo Milica da malo poraste  :)

Uh, tu će bude frka žešća, još plače za onim Mišinim vojnim sokoćalom a za ovim će da odlepi skroz  ;D :D ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 50 years, 84 postova
  • Motocikl: uskoro, uskoro...

Kada sam se obraćao pravim majstorima - farbarima, prvo nisu hteli ni da čuju da vade "kestenje iz vatre" od neke budale, a oni retki koji su hteli da se prihvate su lupali tako besne cifre da ne smem ni da pomenem ovde...

Predpostavljam cifru, al' necu da kazem, mislicete da sam lood ;D

Znam da za zadnji bubreg,prednji blatobran,"pisoar", i prednji nosach fara farbari traze od 100e pa nagore.

A za ovako kompletno...

Zokolo, palo izuvanje, a?  8)

Eh Lijane to nekad beše moguće... Sad ove nove boje zahtevaju minimalni protok preko 300 L/min na pištolju i 1.3mm diznu a za to ti treba malo zverskiji kompresor i kvalitetniji alat (pištolji)

Japanac, 400 gr. komplet narandžaste metalik i 300 gr. antracit metalik je koštalo  oko 105-110 evra, s'tim da antracit nije SIKKENS već PPG.

Idi bre Preki, palo je izuvanje najstrašnije i boli sa svih strana. U pravu si oko cena, ono što si naveo je tačno a ide i po 60 jevreja po većem delu a 30 po manjem sa majstorovom bojom, + 50 evrića po točku u jednoj boji a dvobojna varijanta donosi klempave uši skroz  ;D  ;D  ;D

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Eh Lijane to nekad beše moguće... Sad ove nove boje zahtevaju minimalni protok preko 300 L/min na pištolju i 1.3mm diznu a za to ti treba malo zverskiji kompresor i kvalitetniji alat (pištolje)

Bilo kako bilo, dobro je ispalo. Niko nije nasao zamerku, jos su neki pitali ko mi je farbao i kolko sam platio farbanje.  Kasnije sam ofarbao jos nekoliko motora na isti nacin i bilo je dobro.  

@-Japanix - da bio je to usisivac " Sloboda Cacak ", i to onaj najmanji velicine " minor - g ", ali prethodni model zelene boje " Progres " . Jos ga imam i jos radi ( sad je u vikendici ) .

• 50 years, 84 postova

Eh Lijane to nekad beše moguće... Sad ove nove boje zahtevaju minimalni protok preko 300 L/min na pištolju i 1.3mm diznu a za to ti treba malo zverskiji kompresor i kvalitetniji alat (pištolji)

Pa kako... ;) Znam lika koji je kupio neku kinesku kantu od kompresora za 250e, i odluchio da farba motore i kola :D :D :D

Sa protokom na izlazu od 180l/min efekat je bio "bolan"..."rasplakala" se i "raspljuckala"boja, a lak "uslinavio"...

Pa josh pishtolj HVLP, naravno, neki levi sa buvljaka... taj mi je bash osvezio dan ;D

Ma bre, staro pravilo : BEZ ALATA NEMA ZANATA...

Onaj prvi shto ti je krechio skuter, je verovatno bio vodonosha kod nekog "opasnog farbara", chim je onako lepo gitovao i lakirao

sa vodenim i uljanim flekama..KRETEN! Ti si neki mnogo dobar chovek 8) , ne verujem da bi se dobro proveo kod "manje tolerantnijih" ;D :D  ;D

post-16272-12879100897137_thumb.jpg

Pa verovatno je tako a to će i dobiti od nekoga sigurno. Meni je kukao kako je operisao tumor, pa ide na terapije i slične žvake. Neću ja da mu sudim, ima neki čika gore koji sve to vidi i valjda vodi računa i o takvim mufljuzima   ;)

• Svrati ponekad, 217 postova
  • Motocikl: GPZ 500S

Svaka cast na sredjivanju skuta,ali bi bilo lepo i korisno kada bi rekao ko je taj moler sto ga prvi premazao i na taj nacin pomogao da neko drugi ne ode kod "majstora" na farbanje

Druže moj, to što pitaš već piše na prvoj strani  ;) samo je trebalo da pročitaš... Al ajde za vas lenje - Peđa iz Umčara-Kamendola, a voli da se naziva i Peđa iz Mirijeva

• 50 years, 84 postova

Pazi, mozda smo mi svi ovde i neupuceni?  ::)

Mozda je negde u belom svetu taj slepac patentirao tehniku "spanskog zida", ko shto neko reche,

a mi to josh nismo saznali.....aaaa-ha-ha-ha-ha-hahhh...khhh...khhh... ;D

U jbt, od ovolikog cerekanja moz' se rikne  ;D

Sorry za zezanje, znam da ti nije bilo lako sa tim dripcem, al je zato Sloba

ispao do 00...bravo josh jednom

Prekjuče je dodata mini "ledilizacija" kofera sa pozicionim i stop svetlom, kao fabrički samo mnooogo bolje. Sličice ću ubaciti kasnije (ili video)...  ;)

Dadada, međutim, "i bi svetlo" na kraju u bukvalnom smislu...  ;D :D ;D Evo sličica koje sam obećao, ne deluje isto kao uživo zbog prelamanja svetlosti, ali ću snimiti i kratki video u povoljnijim uslovima.

Pošto nisam slikao postupak, da napišem koju kako i šta je urađeno: kupljene su samolepljive SMD trake - po 2 segmenta (tj. po 3 LED), slabija košta 78 din po segmentu a jača 213 din, što ukupno iznosi 578 kinti. Od tvrđeg kartona sam isekao parče koje fest ulazi u otvor na plastici i probušio šilom 2 rupice da se zašrafi kao original. Slabiju SMD traku sam zalepio niže a jaču iznad jer smatram da je ovako bolje uočljivo, mada može i obrnuto, nema bitnije razlike. Spojio - zalemio sam minuse na obe trake a zatim i pluseve (polovi su fabrički obeleženi na SMD trakama tako da nema zabune) i sproveo po unutrašnjosti kofera. Kontakti će dolaziti preko ploče kofera tako da je skidanje istog omogućeno.

Evo za sada slike :

post-3321-12879101849562_thumb.jpg

post-3321-12879101851749_thumb.jpg

post-3321-12879101853899_thumb.jpg

• Podržavam 1

• 50 years, 84 postova

E, da...zaboravi da te pitam..

Gde si kupio te trake sa ledovima? Traze mi da im turam u farove, nemogu se spasim ;D

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Honda ness 150

ovakav vozi majstorov tast i bi mi ruzan kao smrt dok ovaj tvoj nije ugledao dan. sada ga sacujem sa strane kako bi mogao da izgleda. c c c c,ljudska masta moze svasta! tel ledove mozes uzeti na metar(ali se seku funkcionalni segmenti od par komada) u bilo kojoj radnji elektronike!

• 50 years, 84 postova

te ledove mozes uzeti na metar(ali se seku funkcionalni segmenti od par komada) u bilo kojoj radnji elektronike!

Aaahhaaa... ;D hvala lepo

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja