karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Drumska lisica je iskopao negde nove semeringe.... evo i starih, nije im bilo spasa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan viljuske sklopljene i namontirane. stavljen je i prednji blatobran. ulje je sipano. testiranje tek kad stavim tockove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan pre nego nastavim, pocinkovao sam sve srafove federe i .... Cinkovanje sam placao 120din/kg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Zbog nedostatka nekih delova uzeo sam jednog donora. Nasao ga u jednom selu blizu mene. stajao 20god u podrumu. poceo lagano da tone u zemlju. masina je zakovala, fali sediste.... ostalo je tu. za 5000din mislim da nije losa kupovina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan kada sam je oprao, prijatno sam se iznenadio. Hrom na viljuskam je bio u perfektnom stanju. Macije oko je bilo na mestu. soljice amortizera nisu sjajne ali su bolje od mojih. Od sest zadnjih amortizra sam sklopio dva, problem su mi bile gumice. Amortizere sam napunio Atf uljem. rade i nepustaju ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan kada su amortizeri na mestu Jaworka moze stati na noge. posto moje obruce nisam sklopio uzeo sam tockove od donora. Da sklopim nove tockove moram prvo ocistiti sve zice i ispolirati glavcine. Imam u planu da napravim masinu za poliranje kako bi sav aluminijum bio kao ogledalo.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan zamenio sam i stapove. sada je mnogo lepsa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Iskoristio sam cirkular sa bor futer glavom da bih napravio polir masinu.. Cetke sam nasao od coveka koji je radio u polirnici jedne nase propale firme. imam krpenu i cojanu cetku. Isti mi je dao i pastu u stiku. sad smirglu u ruke i na posao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan tempo, tempo. pocelo poliranje...posle smirglanja i smirglanja doslo na red finale. cetke masina i visok sjaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 23, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan posto je poliranje priveeno kraju, bacam se na sklapanje tockova. zice sam kako tako ispolirao, ne bas sjajno jer su u losem stanju. posle cinkovanja zica sledi montaza tockova i centriranje istih 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 24, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan na red dolazi masina. kada sam kupio motor agregat je bio skinut sa rama bez cilindra. klip je bio polomljen, cilindar ostecen, pola delova je stajalo u gajbici. Uocio sam i jednu naprslinu na levom bloku, na mestu gde stoji osovina po kojoj klize viljuske menjaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 24, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan problem sa pukotinom na bloku sam resio zavarivanjem i umetanjem male biksne. narucio sam sve lezajeve za masinu, semeringe i klip. Cilindar sam morao busiti jer je bio dosta los i narisovan. Radilicu sam skinuo od jednog drugog agregata, jer je bukvalno nova stavljena. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 24, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan pre sklpanja, nalegajuce povrsine na blokovima i deklama sam poravnjao uz pomoc smirgle i stakla. delove za koje nisam bio siguran da li su dobri, prepustio sam majstoru da ih klasira. Sada pravac majsor Cepko i sklapanje masine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 27, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan uspeo sam da zavrsim poliranje zica. tockove sam sam ozicao, a centriranje sam morao da platim. ipak je to za mene visa matematika. prezadovoljan sam izgledom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 27, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan -Majstor Cepkova radionica- Jedva sam docekao slobodan termin za sklapanje masine.... sad kada su svi delovi tu, sredjeni, ocisceni, pivo hladno cevapi vruci, mozemo poceti sa sklapanjem. Za svaki slucaj smo rastavili masinu sa motra koji sam kupio za delove. sa te masine cemo uzeti ceo menjac. u odlicnom je stanju. nema tragova habanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 27, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan sve delove maine smo ocistili sredili i poceli sa sklapanjem. Da nebih smarao sa detaljima sklapanja. Mislim da slike govore same za sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Decembar 27, 2012 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Veliki minus za majstor Cepka. Ovako se ne rastura blok motora, možda nekad zatreba : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 27, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan masina je sklopljena za jedno popodne. Nismo imali nepredvidjenih situacija. islo je ko podmazano... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 27, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Veliki minus za majstor Cepka. Ovako se ne rastura blok motora, možda nekad zatreba : ovo je stari blok, bez papira... Nismo se trudili da ga cuvamo. otisao je u staro gvozdje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
konstruktor 253 Napisano Decembar 27, 2012 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250 Prijavi odgovor kao problematičan Uvek se odusevim kad neko ovako radi restauraciju,sve pohvale.Slazem se sa Drumskomlisicom odmah mi je upalo u oci rastavljanje blokova cekicem i srafcigerima ,bez obzira sto blok nema papire ipak su i sada retki dobri blokovi a kamo li za koju godinu.Za 15 min vise posla blokovi bi bili sacuvani a sto nas narod kaze ,,leba ne jede".Uvek treba sacuvati sta god moze da se sacuva bez obzira ako deo nije bas i 100% ok,imao sam par puta muke da nadjem neki deo koji je falio pa sam sam sebi redjao sve po spisku jer sam nekad bacio bas taj deo racunajuci da mi nikad nece trebati(konkretno radi se o rucici kvacila koja je ujedno i saltarica za tomos dvobrzinac koji sam pre par godina restaurirao a bio bi zadovoljan da sam imao i polomljenu) od tada nista nebacam od starih delova ako iole valjaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 27, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan lamele smo stavili stare. od 4 kompleta smo sastavili jedan dobar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 27, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan Uvek se odusevim kad neko ovako radi restauraciju,sve pohvale.Slazem se sa Drumskomlisicom odmah mi je upalo u oci rastavljanje blokova cekicem i srafcigerima ,bez obzira sto blok nema papire ipak su i sada retki dobri blokovi a kamo li za koju godinu.Za 15 min vise posla blokovi bi bili sacuvani a sto nas narod kaze ,,leba ne jede".Uvek treba sacuvati sta god moze da se sacuva bez obzira ako deo nije bas i 100% ok,imao sam par puta muke da nadjem neki deo koji je falio pa sam sam sebi redjao sve po spisku jer sam nekad bacio bas taj deo racunajuci da mi nikad nece trebati(konkretno radi se o rucici kvacila koja je ujedno i saltarica za tomos dvobrzinac koji sam pre par godina restaurirao a bio bi zadovoljan da sam imao i polomljenu) od tada nista nebacam od starih delova ako iole valjaju. Nije to rastavljanje bilo toliko grubo i drasticno, kao sto se vidi na slici. Srafciger je isao tamo gde je blok najdeblji i gde nece biti posledica ukoliko bude zatrebao. Dve godine sam ulozio u sredjivanje motora. Pazio sam na sve detalje, aposbno na odabir majstora. I sam nevolim klasicne majstore sa cekicem , bez imalo slifa i osecaja za ono sto rade 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 27, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan posle 10ak piva i dosta cevapa, masina je sklopljena.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 28, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan u medjuvremenu masina je ubacena u ram, tako da sam se mogao pozabaviti instalacijom. kolege s Jawa Cluba Srbije su mi nasli semu instalacija i igranka je mogla da pocne. cilindar nisam odmah stavio jer nisam imao novca ni vremena za busenje. radeci na instalaciji, video sam da Cz ima pozitivno uzemljenje... Nisam imao pojma da tako nesto postoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karbi 224 Napisano Decembar 28, 2012 Svrati ponekad, 415 postova Lokacija: sokobanja Motocikl: Honda cbx 750f, Jawa 350/361, Jawa 250/559, Prijavi odgovor kao problematičan cekajuci da sakupim novac za hilznu, pozabavio sam se detaljima. Sasio sam sediste, namestao gume oko bocnih kaseta, ocrtao logo na rezervoaru, montirao lanac.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...