Jump to content

Moto Zajednica

Kaciga i naochari

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova

Zanima me da li neko nosi naochari ispod kacige,da li to smeta,zhulja ili bilo shta slichno? Sorry ako je glupo pitanje.Kratkovid sam,a kada budem vozio nema sanse da ne nosim ni kacigu ni naochari. Kaciga bi bila integralka.Poshto se slabo razumem,nemojte mi zameriti.Koliko sam zakljuchio one se bezbednije od flip-up kaciga ali je vrucje u njima,nisu komotne? ispravite me ako greshim :oops:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 436 postova

Samo nadji neki flexibilniji okvir da mozes da ih lepo namestis kad stavis kazigu i vozi. Vozili ljudi i trke sa naocarima, a voze se isa naocarima za sunce skoro svi.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Samo nadji neki flexibilniji okvir da mozes da ih lepo namestis kad stavis kazigu i vozi. Vozili ljudi i trke sa naocarima' date=' a voze se isa naocarima za sunce skoro svi.[/quote'] Upravo tako! Uzan ram za naoèare ili malko šira kaciga i teraj...

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Ja sam duplo sakat - kratkovid i smeta mi jako svetlo. Nosim soèiva, i naoèare za sunce ispod full kacige. Nemam problema.

• Svrati ponekad, 273 postova

Ja nosim naocare za sunce s dioptrijom danju, a nochu obicne (isto kratkovid) nemam nikakvih problema. Stavis kacigu pa onda namestish naocare (obrnuto kod skidanja-prvo cvike pa kaciga), samo je bitno da nemaju zavrnuto iza usiju vec da su sto ravnije... Jedini je problem kad je hladno napolju, pa se na semaforu zamagle i naocare i vizir. Doduse ja sam sklon znojenju....

pozdrav

edit: sociva ti ne bih preporucio, da ti ih vetar ne pomeri kad je dignut vizir...

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: nekakvo motokros sokocalo

duke meka sociva ne moze, ja sam vozio sa flip upom i nisam imao problema,sa mojima cak i ronim i shta oces, a vo sto pomenuse kolege ravne cvike nazad stavish kacigu ubacish ih i nema problema

• Svrati ponekad, 273 postova
duke meka sociva ne moze' date=' ja sam vozio sa flip upom i nisam imao problema,sa mojima cak i ronim i shta oces, [/quote']

Da moguce, ja zbog komlikovane dioptrije nisam mogao meka da nosim vec polu tvrda. I imao sam problema s vetrom...

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally

Nosim polutvrda (GP) soèiva veæ deceniju i kusur. Da li što sam se srodio sa njima ili šta, ali nemam nikakvih problema sa vožnjom motora. Naravno, dignut vizir i prašina su recept za najgore muke. Sa naoèarima nisam pokušavao da vozim, ali vidim da je to napolju nešto najnormalnije.

• Zainteresovan, 898 postova
  • Motocikl: Honda forza 250

i ja vozim bez problema dakle kao sto su vec kolege rekli,stavis cvikere pa kacigu,kada skidas suprotno,jeste malo smaranje a li sto je najbitnije vidis jasno!

• Zainteresovan, 642 postova
  • Motocikl: Honda CBR 954
Jedini je problem kad je hladno napolju' date=' pa se na semaforu zamagle i naocare i vizir. Doduse ja sam sklon znojenju....

pozdrav[/quote']

Drug ima naocare koje se ne magle i vizir koji takodje ne magli samo se stvore kapljice.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja