miloraden 2 Napisano Septembar 22, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha yzf 750 r Prijavi odgovor kao problematičan 1 cilindar 4 bari 2 cilindar 5 bari 3 cil.9.5 4 cil 9.5 u pitanju je yamaha 750.dali motor moze ovako da radi ili je za generalnu?svaki komentar dobro dosao..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Septembar 22, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Teorija kaže da bi razlike trebalo da se kreću u okvirima od 10% ako je sve ispravno. Negde sam pročitao da situacija u kojoj 2 susedna cilindra imaju nisku kompresiju ukazuje na dihtung glave. Al ti sve jedno ne uzimaj ovo moje teoretisanje zdravo za gotovo. Ima ovde i iskusnih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Septembar 22, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Može biti diKtung glave al ne mora da znači. Može biti čista slučajnost. Al sve jedno, prevelika je razlika između cilindara. Skidanjem glave ćeš videti dal je diKtung i videćeš u kakvom su stanju klipovi i hilzne (zazor) a videćeš i ventile. U svakom slučaju ga nemoj terati dok je tolika razlika. Izmeri to još par puta čisto da se uveriš da je dobro mereno. Ne mora biti baš za generalnu al nemoj da se iznenadiš ako jeste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Septembar 22, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da naslutis i bez skidanja glave, ako upalis motor otvoris cep tecnosti za hladjenje, pa ako nabija pritisak ili stvara mehurice onda je dihtung, ako upalis motor i otvoris cep gde dosipas ulje pa tu duva onda su karike ili klipovi, a ako nije to onda su ventili. Mada se meni par puta desavalo kada sam merio da akumulator bude slab, pa npr, kada zaverglam masinu na 1.cil on vrti brzo pa pocne polako da gubi snagu dok dodjem do 4.cil. i jako je bitno da meris kompresiju ili da izvadis sve 4 svecice ili da vadis samo onu na kojoj meris, inace ako su npr. 2 izvadjene a dve ne neki od klipova ce lakse da vrti zato sto nema svecice pa tako u kontra cilindru biti manji ili veci pritisak dok meris. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Septembar 23, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan To za merenje sve stoji. Ali na kraju će opet skidati glavu šta god da je ako utvrdi da je dobro izmerio i ima toliku razliku. Kad porazmislim, i nije mu neka zabava ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Septembar 23, 2010 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da naslutis i bez skidanja glave, ako upalis motor otvoris cep tecnosti za hladjenje, pa ako nabija pritisak ili stvara mehurice onda je dihtung, ako upalis motor i otvoris cep gde dosipas ulje pa tu duva onda su karike ili klipovi, a ako nije to onda su ventili. Mada se meni par puta desavalo kada sam merio da akumulator bude slab, pa npr, kada zaverglam masinu na 1.cil on vrti brzo pa pocne polako da gubi snagu dok dodjem do 4.cil. i jako je bitno da meris kompresiju ili da izvadis sve 4 svecice ili da vadis samo onu na kojoj meris, inace ako su npr. 2 izvadjene a dve ne neki od klipova ce lakse da vrti zato sto nema svecice pa tako u kontra cilindru biti manji ili veci pritisak dok meris. A šta ako je probio između stublina, a ne u rashladni kanal? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Septembar 23, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Odrubi mu glavu pa vidi šta ima unutra. Giljotina rulez ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tiran1n 10 Napisano Septembar 23, 2010 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Ruma-Graz Prijavi odgovor kao problematičan Mozes da naslutis i bez skidanja glave, ako upalis motor otvoris cep tecnosti za hladjenje, pa ako nabija pritisak ili stvara mehurice onda je dihtung, ako upalis motor i otvoris cep gde dosipas ulje pa tu duva onda su karike ili klipovi, a ako nije to onda su ventili. Mada se meni par puta desavalo kada sam merio da akumulator bude slab, pa npr, kada zaverglam masinu na 1.cil on vrti brzo pa pocne polako da gubi snagu dok dodjem do 4.cil. i jako je bitno da meris kompresiju ili da izvadis sve 4 svecice ili da vadis samo onu na kojoj meris, inace ako su npr. 2 izvadjene a dve ne neki od klipova ce lakse da vrti zato sto nema svecice pa tako u kontra cilindru biti manji ili veci pritisak dok meris. A šta ako je probio između stublina, a ne u rashladni kanal? To je i meni kasnije palo na pamet, ali me mrzelo ponovo da palim komp i da dopisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2461 Napisano Septembar 23, 2010 Andragog, 5035 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Sada je jasno zašto ne pali hladan. Sipaj po malo ulja u svaki cilindar najbolje špricom po 20ml pa malo verglaj bez svećica. Posle toga meri kompresiju. Ako drastično poveća onda su karike, klipovi,cilindri, a ako ostaje ista kao i prvi put kada si merio onda ti puštaju ventili, znači šlajfovanje i teraj ne skidaj cilindre. Takodje možda je i dihtung glave ali tada bi dizao temperaturu i loše radio. Koliko se sećam tvoj motor radi prilično lepo, verovatno onda nije dihtung. Skidaj glavudzu, sipaj benzin u glavu i ako drži nisu ventili, tada primi moje saučešće ,a ako puštaju ventili onda dodješ Jelen pivo !!!!!! Javljaj, pozdrav iz Čačka !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
velja 8 Napisano Septembar 23, 2010 Svrati ponekad, 201 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da moze ulje da sipa samo u one koji imaju slabiju kompresiju i da meri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloraden 2 Napisano Septembar 23, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha yzf 750 r Prijavi odgovor kao problematičan kompresija na prvom je 4 na drugom 5.prikopcao sam ga na kablove i veliki akomulator.vise puta sam merio,nisam probao to da sipam ulja u cilindre pa da odna merim.probacu sutra.sto se tice temperature tu nemam problema,ne duva creva ne kuva...sve normalno.na odusak malo duva,a kad mu nabijes gas do crvenog baci plav dim na auspuh ali nije nista preterano-onako malo zadimi.motor nikako ne pali kad je hladan,kad mu sipam malo gorivau karburatore upali odmah i radi nestabilno dok se malo ne ugreje.kad se ugreje stvarno radi perfektno i pali na zub,sve extra.kad skinem filter vazduha i upalim motor na prva dva cilindra<tu gde je mala kompresija> vraca maglu i kapljice goriva na karburator----oce da pokvasi svecice.....neznam sta da radim sa njim.ako je za generalnu mozda mi je pametnije da stavim 1000-ccm na njega,neznam ni sam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3336 Napisano Septembar 23, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5471 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan kad skinem filter vazduha i upalim motor na prva dva cilindra<tu gde je mala kompresija> vraca maglu i kapljice goriva na karburator----oce da pokvasi svecice..... Progoreli ventili ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dieselman 45 Napisano Septembar 24, 2010 BJB Maxi scooter club, 134 postova Lokacija: Vrbas Motocikl: Aprilia Atlantic 200 Prijavi odgovor kao problematičan ..ja kod automobila koristim leak down tester koji uduvava pritisak u cilindar koji je na paljenju...gubitak kompresije pokazuje se procentualno,a najlepse je sto curenje vazduha ukazuja na tacan problem tj. ako je izgoreo usisni ventil sistace na usisu,ako je probio diKtung ka vodenom kanalu pravice mehurice u posudi itd...vidi u okolini ima li to neko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Septembar 24, 2010 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan kad skinem filter vazduha i upalim motor na prva dva cilindra<tu gde je mala kompresija> vraca maglu i kapljice goriva na karburator----oce da pokvasi svecice..... Progoreli ventili ... Mozda i nisu pregoreli ( usisni ) , mozda se neko zablejao kod stelovanja , ali ventili definitivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2461 Napisano Septembar 24, 2010 Andragog, 5035 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Sipaj ulje pa izmeri kompresiju na hladno, inače treba da je 13,2. eto javljaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 24, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan to se radi drugacije,,, nateraj klip koji ti ima najbolju kompresiju u mrtvu tacku,znaci da su oba ventila zatvorena, navi neku svecicu ali je prvo izbusi ili neki alat kojim ces dunuti recimo 10tak bari moze i 5 pritiska,osluskuj kako i gde duvka,,cuces i na liberu zapamti recimo taj zvuk,jacinu, e to isto ponovis sa tim cilindrom koji ima najmanju kompresiju,pa osluskuj,mozda ce cureti na usisnom ventilu,cuces u karbu,ili na izduvnom cuces u auspluhu, a ako cujes sistanje u iberu.... ondA..... to ti je najpouzdaniji nacin da saznas sta ti fali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 24, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan to se radi drugacije,,, nateraj klip koji ti ima najbolju kompresiju u mrtvu tacku,znaci da su oba ventila zatvorena, navi neku svecicu ali je prvo izbusi ili neki alat kojim ces dunuti recimo 10tak bari moze i 5 pritiska,osluskuj kako i gde duvka,,cuces i na liberu zapamti recimo taj zvuk,jacinu, e to isto ponovis sa tim cilindrom koji ima najmanju kompresiju,pa osluskuj,mozda ce cureti na usisnom ventilu,cuces u karbu,ili na izduvnom cuces u auspluhu, a ako cujes sistanje u iberu.... ondA..... to ti je najpouzdaniji nacin da saznas sta ti fali... Misliš da naduva vazduh iz kompresora ? daaaa,,, sve ostale rekla kazala fore padnu u vodu posle ove konstatacije, mozda su coveku pretegnuti ventili,a desava se,pa da neradi dzaba generalnu, a mozda je i,,,,,, ah da dodam ako cujes sistanje iz nekog drugog cilindra ,naravno prvog pored,onda je dihtung glave,mada,,nece to bas tako kod japanca.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloraden 2 Napisano Septembar 24, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha yzf 750 r Prijavi odgovor kao problematičan danas nisam stigao,probacu sutra prvo da izmerim kompresiju a predhodno da sipam ulje u cilindre a posle to sa vazduhom.nemam sta da izgubim :-\ to sa vazduhom mi malo sumnjivo ali ima logike.reci mi dal si ti to radio i uspeo da pronadjes kvar na motoru??hvala na savetu,to mi nikad ne bi palo na pamet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 24, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan danas nisam stigao,probacu sutra prvo da izmerim kompresiju a predhodno da sipam ulje u cilindre a posle to sa vazduhom.nemam sta da izgubim :-\ to sa vazduhom mi malo sumnjivo ali ima logike.reci mi dal si ti to radio i uspeo da pronadjes kvar na motoru??hvala na savetu,to mi nikad ne bi palo na pamet pa mi to radimo stalno,posto vecito dodju da im skidamo glave ili tako nesto..a na kraju sam se prestelaju ventili,naravno nije uvek tako,mada cim ti dimka motor...... ali probaj,negoji nista a pomaze.. ;D pogotovu sto ti otkriva realno stanje,de curi,dal je na ventilima ili na karikama, naravno ako ti je lakse skini poklopac ventila da vidis gde je koja faza zatvaranja ventila jer moraju da budu slobodni ,oba ventila ,kontra od onog sto pali u tom momentu,obicno, a alat lako napravis,ako imas strug jos lakse a ako ne obradis svecicu,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloraden 2 Napisano Septembar 24, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha yzf 750 r Prijavi odgovor kao problematičan danas nisam stigao,probacu sutra prvo da izmerim kompresiju a predhodno da sipam ulje u cilindre a posle to sa vazduhom.nemam sta da izgubim :-\ to sa vazduhom mi malo sumnjivo ali ima logike.reci mi dal si ti to radio i uspeo da pronadjes kvar na motoru??hvala na savetu,to mi nikad ne bi palo na pamet pa mi to radimo stalno,posto vecito dodju da im skidamo glave ili tako nesto..a na kraju sam se prestelaju ventili,naravno nije uvek tako,mada cim ti dimka motor...... ali probaj,negoji nista a pomaze.. ;D pogotovu sto ti otkriva realno stanje,de curi,dal je na ventilima ili na karikama, naravno ako ti je lakse skini poklopac ventila da vidis gde je koja faza zatvaranja ventila jer moraju da budu slobodni ,oba ventila ,kontra od onog sto pali u tom momentu,obicno, a alat lako napravis,ako imas strug jos lakse a ako ne obradis svecicu,, znam sta pricas,ja sam inace auto mehanicar,velike motore nisam nikad radio.a sto se tice alata napravicu ga lako,imam dobrog strugara koji mi je napravio adapter za merenje kompresije da se navrne na ovaj redovan.mozda cu i taj adapter uspeti da iskoristim videcu sutra.ja isto mislim da su ventili,cim on vraca gorivo na usis i na prva dva drasticno manja kompresija...jos jedno glupo pitanje,dali je problem nastelovati ventile dok je glava gore posto ima plocice i 5 ventila po cilindru i dal ide obavezno nov dihtung glave???kod auta naravno ide nov dihtung obavezno a citam ovde po forumima da vracaju i stare dihtunge glave ako su metalni??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 24, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa ventle mozes da stelas naravno dok je glava na motoru,zamosli da skidas glavu zbog stelanja ventila ??? ??? ??? ako je metalni dihtung,lepo ocisti i vracaj,mada mi se nesto javlja da nije ;D ;D ;D pa ga napravis kod ovih sto prave dihtunge, a to sto vraca na carb,lici na ventile mada moz da bude i do drugih stvari... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloraden 2 Napisano Septembar 24, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Yamaha yzf 750 r Prijavi odgovor kao problematičan pa ventle mozes da stelas naravno dok je glava na motoru,zamosli da skidas glavu zbog stelanja ventila ??? ??? ??? ako je metalni dihtung,lepo ocisti i vracaj,mada mi se nesto javlja da nije ;D ;D ;D pa ga napravis kod ovih sto prave dihtunge, a to sto vraca na carb,lici na ventile mada moz da bude i do drugih stvari... jeste metalni je dihtung,a ako su ventili moracu oterati nekom majstoru tu idu plocice a ja ih nemam.reci mi dal su skupi delovi za takav motor?koliko kostaju karike za njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2461 Napisano Septembar 24, 2010 Andragog, 5035 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Možda niste u toku, ventili imaju zazor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Septembar 25, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Možda niste u toku, ventili imaju zazor. pa nismo u toku,,, jel si merio pa da znamo i mi,,i kad si zadnji put merio,,,, mozda si ti to odavno ,,danas je ventil nastelan ,ali vec sutra moze da nebude,,, ili ti to onako,,svi ventili imaju zazor,to znamo i bez tebe,,ako vec dajes odgovor, pojasni malko sad ja treba da kazem svi motori imaju kompresiju ma sta to znacilo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Septembar 25, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ako pricate o dihtungu ispod poklopca ventila,kod mena na yzf-u je gumeni a ne metalni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...