mlader 251 Napisano Septembar 27, 2010 ..., 355 postova Lokacija: Bgd Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC Prijavi odgovor kao problematičan 'de si ti Ivane, 100 godina... Bas sam pricao o tebi jutros. :-) Cekam da mi rboban sredi motor, pa planiram da dohitam do Ljiga 1 dan, a ako bude toplo, mogli bismo i noc u planini. Cucemo se za to. Elem, sacu da se raspisem: 1. Ja sam cuo da ljudima rikne npr. zadnji amortizer na japancu, ali ne i WP. Jel poznajes nekog kome je riknuo WP? Ja ne, za sada. 2. Iz mog iskustva su ljudi sa KTM-ovima uglavnom bili na celu kolone tokom raznoraznih voznji i evidentno najbrzi, pa sebi postavljam pitanje: "Da li je moguce da su ti svi kupili KTM-ove trenutka kada su shvatili da voze do OO?" 3. najveci opseg podesavanja 4. Kada sam probao WP, vise nista nije bilo isto... Ne pisem sve ovo da bih nekog u nesto ubedjivao, samo i mene interesuje sve to, razmisljam cesto o tome i vadim kakve-takve zakljucke, pa pitam i vas, cije misljenje cenim. Elem br. 2, slazem se za anlaser, ali licno u praksi mi se pokazao nezamenjiv. Ne bi bilo problema kada bi motori palili na prvu, drugu kurblu, ali kada su vruci to ide teze i tu je problem. Moze da se usteluje sve da bude strava, ali da ne zaboravimo da je takav motor radna masina koja se vozi po kamenju, blatu, snegu, soli i td... + kurbla kliza na blatu, a anlaser spasava na uzbrdici kad se motor ugasi. Moze motor i da se picani pred, ako treba, svaku voznju, pa da pali super, ali onda covek vise vremena provede oko motora nego na njemu...a zivot je kratak. Licno, nemam vremena za to, bolje da poradim na tehnici i kompenzujem dodatnu tezinu anlasera. U pravu si za sve sto si naveo u komparacijama, razmisljao sam i o tome i sinulo mi je da za 300e mogu da odnesem viljuske i zadnji amortizer u Racetech u Pestu i dobijem nesto vrlo blizu moderne Showe i Kayabe. Nisam mislio da vredjam XR-a, samo kazem da mu ogibljenje nije vrhunsko, a od DR-ovog fabrickog je neuporedivo bolje. Tezina mu je ista kao i dr350 (bez anlasera)... To su dva najslicnija motora u ovoj temi. Znaci: on-off, anlaser, cajgeri, 130kg, ogibljenje...koji motor tih karakteristika ima da se kupi za ispod 2500e? I na kraju, kao i sto si rekao: sve to zavisi od zelja i potreba: Ako izuzmemo razlike u cenama, onaj ko nema nameru da radi na vozackoj tehnici i stalno pomera granice, moze slobodno da kupi DRZ-a, jer nece mnogo padati. Ali mu onda ne znaci nista ta veca snaga. Ko hoce vise da vozi enduro, LC4 je bolji, jer je komotan na otvorenom putu, ne ide u hard-ove, pa i nema problema sa kurblanjem... BTW, ozbiljno planiram da pazarim npr. DRZ-a, da se zna, samo da skupim par hiljada evrica... ...evo i sledece pitanje koje upravo postavljam sebi: na primer, imam 2000e sa kojima ne znam sta da radim. Da li da prodam DR-a i kupim DRZ-a ili da za te pare sipam benzin i vozim se 3 godine off-a, odem negde u neki Oman ili Yemen? Ko ce bolje da vozi i bolje da se vozi? Zivot je misterija, a motociklizam jos veca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Septembar 27, 2010 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aco,pod spora voznja,mislim na: Voznju po recicama,prepunim sitnog i krupnog kamenja; Pentranje po strmim i krivudavim usponima,sa podlogom-red blata,red kamenja; Probijanje kroz gustu sumu; itd. Na vrstu voznje koja zahteva konstantno maltretiranje kvacila... Ne znam da li DRZ ima ventilator fabricki ali to je veliki plus za motore sa vodenim hladjenjem. Par puta sam bio u voznji,sa ljudima slicnih voznih sposobnosti kao ja,koji voze motore sa vodenim hladjenjem i imali su velikih problema sa pregrevanjem(prokuvavanjem) motora... Naravno,ako je vozac superiorniji,brze i lakse ce proci deonicu i nece imati problema sa pregrevanjem. Ali ja pricam o nama,koji smo amateri,prilicno skromnog vozackog umeca. Mladene,ti sto su na celu kolone,imaju najvise vozackog umeca i zato su najbrzi i najspretniji,vozili KTM-a,Yamahu ili Betu... Sto se tice el.starta,evo sad sam se upravo vratio sa voznje i mogu ti reci da sam u par navrata pozeleo da imam magicno dugme. Gnjavio sam kvacilo,nekih pola sata,po nekom potocicu i onda ugasio motor da se malo odmorim... Kada smo hteli da krenemo dalje,drugar je cvaju za cas upalio a ja sam se rekreirao,skacuci po kurbli... Priznajem,da sam od muke,par puta dreknuo-hocu el.start! Ali cinjenica je,da kada bih vozio tezi motor sa el.startom,u pojedinim situacijama bi mi ta dodatna tezina zasmetala i pozeleo bih da imam laksi motor,pa makar imao samo kurblu. Ili kupiti takmicarski motor,koji je lagan i ima el.start,pa kukati zbog troskova odrzavanja. Ne moze jare i pare,jbg. Odoh sad da jedem i odmaram... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...