kineziolog 5 Napisano Septembar 18, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Postovane kolege, vidim da svi skidaju blokade sa svojih skutera, cvaja 125-ica, a kod mene i mog kolege ide obrnuto Uskoro kupuje motor, ZX6R ili R6, zavisi sta nadje povoljnije, ali posto je pocetnik hoce da isti ogranici na 30KW. Nije rad da kupuje 250-icu pa se prebacuje na jaci nego bi odmah 600 pa da ugradi blokadu i za godinu-dvije da moze skinuti. Da li je neko upoznat gdje se stavljaju ove blokade, da li ima neko da to radi u Republici Srpskoj, pozeljno, ali moze i u bratskoj Srbiji, ili zna nekog covjeka ko je to radio-radi pa da se posavjetuje. Svaka pomoc je dobro dosla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 18, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Ako je dovoljno razuman i svestan da je to jak/prejak motor za njega i vozi ga sa tim saznanjem,ugradnja blokade mu verovatno i ne treba.Sasvim je dovoljno da ima blokadu u glavi i da vozi u skladu sa svojim mogucnostima i da postuje saobracajne propise. To bi trebalo da bude sasvim dovoljno (uz koriscenje zastitne opreme) sto se tice njegovog uticaja na sopstvenu i bezbednost ostalih ucesnika u saobracaju,ali uvek mora da racuna i na to da nije sam u saobracaju i da uvek neko drugi svojim ne pridrzavanjem propisa moze da ga ugrozi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan mene su ucili da je "blokada" u glavi a ne u nozi tj ruci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Septembar 18, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Tacno..... ako nema blokadu u glavi dzabe mu i ta,jer i sa 30 kw se lako gine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Septembar 18, 2010 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ...češće se blokada stavlja u vidu difuzora na usisnicima (pločice sa manjim otvorom - da smanje dotok vazduha) + mehaničko ograničenje hoda sajle - bar tako bilo početkom 2000-ditih kada je meni ta priča bila interesantna... Kod nekih motora (kao npr CBR-a 600 f4i) ograničenje je moguće izvesti i preko CDI-ja - stavlja se drugi CDI + komplet kodiranih ključeva uparenih sa CDI-jem + brave za te ključeve... Svaka čast ortaku na ideji. Počne čovek sa vozi sa blokadom u glavi, ali dovoljno je da jednom žuri da stigne negde i da pogrešno proceni... Ne daj Bože nikome... Prva varijanta je naravno mnogo jeftinija - na e-bayu je bilo manje od 100€ komplet difuzora (u EU se to odavno koristi za manju cenu osiguranja ili baš kao što tvoj ortak hoće - samo što je to tamo obavezno...) Ako hoćeš drugu varijantu - novo oko 1500€ komplet (bar bilo toliko za CBR-a), polovno na e-bayu - buy now od 400-500€ pa na gore. Ako hoćeš da licitiraš - od 1€ pa koliko budeš srećan... Ja u UK pazario komplet za CBR-a (doduiše obrnuta varijanta - full-power cdi komplet - sa samo 1 ključem :-\) za 72 gbp Srećno momci, bolje je da stavlja nekakvo ograničenje - ja dok sam ga imao na F4i - vozio sam je kao tomosa. Sada ponekad, kada žurim - a žurim skoro stalno - jednostavno moram da žurim i često se ljutim sam na sebe što žurim. Ako me razumete... Znam da bih sam sebi lupio šamar sa 16 godina da sam znao da ću ovo ikada napisati - ali ja čvrsto verujem da bi bolje bilo da i naša zemlja što pre uvede takav zakon da u prvih par god po polaganju osoba NE MOŽE da vozi full- power motore (npr granica 30tak konja). I ako se utvrdi da je neko rizičnom vožnjom izazvao ozbiljan sudar sa ozbiljnim povredama - (pored ostalog i) trajno oduzimanje vozačke dozvole... Eto. Uvukao sam glavu u ramena pa počnite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Septembar 18, 2010 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan p.s. - lako se gine sa 30kw, ali mnoogo lakše sa 100+ (150+ da ne pominjem...) :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Septembar 19, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @ hvala popeye na iscrpnom odgovoru Da li je komplikovano postaviti sve te blokade? Mozemo mi imati hiljadu blokada u glavi, ali nekada ti dodje jednostavno, vi kao da nikad niste vozili motor... U normalnim zemljama ugradis blokadu i gospodin si covjek. Tako i on hoce. Ja ga podrzavam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan I ja podrzavam. Kada sam prvi put sa sqta skinuo blokadu to je bilo "da bi bio startniji na semaforu i nista vise"...a-ha...al' drven... Nisam ga skidao sa 70 km/h. E sad,po prirodi nisam nepazljiv vozac medjutim,motor je to...povuce brzina i navines na nju. A samo da napomenem da sam sqt vozio od 17-te godine a blokadu sam skinuo tek kada sam imao 25...i stvarno sam mislio da cu ga voziti kao i do tad. Tako da mislim da je ovo vrlo odgovoran potez tvog ortaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan druze zablokiraj ti rucicu gasa da ne moze do kraja da se okrene to ce da te kosta 2 eura kakvi crni kompleti sa ebaya kod mene je trkacki gas pa se on otvori i samo ako ubacis neki odbojnik unutra gas nece moci da se odvrne isto i sa druge strane gde ide sajla u motor, okrece se jedan deo kako ti vuces rucku, i tu ako podmetnes neku prepreku on ce moci do pola gasa i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Septembar 19, 2010 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je jos bolje/jeftinije resenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MALI DIKTATOR 203 Napisano Septembar 19, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Necu da ti kazem celavi!!! Motocikl: GPZ 500S Prijavi odgovor kao problematičan Da,pod uslovom da taj deo sto ubacis iz nekog razloga ne blokira gas,pa kad hoces da usporis,a gas ti ostane odvrnut... Sa takvim budzevinama se ne treba igrati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3313 Napisano Septembar 19, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5453 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Tamo gdje dolaze dvije sajle(za davanje i oduzimanje gasa) ima saraf sa kojim regulises dokle ce da otvara i saraf za ler gas.Na taj za ler je uglavnom dodata sajla i na nekom pristupacnom mjestu a na tom drugom je samo kontra matica i on regulise otvorenost leptirova.Popustis nju navrnes saraf dokle hoces da ima gasa i stegnes opet kontra maticu.Ako je saraf kratak nadjes duzi i zamjenis originalni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Septembar 19, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Znaci dundjerisanje ne gine. Kao najjeftinija opcija, a to je i najcesce presudno, upada ova blokada gasa/leptira/cega vec. Kada dodje do oziljnijih poduhvata ponovo cu da se obratim za jos precizniju pomoc. Za sada dovoljno i hvala vam puno, pravi ste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Septembar 19, 2010 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ova priča sa blokiranjem hoda gasa... Ebi ga. Baš sam postao senilan. A htedoh da napišem da se pored difuzora na usisu ograničava i hod sajle... Gle - možda i nisam toliko rasejan - evo ga: ... + mehaničko ograničenje hoda sajle - bar tako bilo početkom 2000-ditih kada je meni ta priča bila interesantna... E - sad - to što se ti nemci mnogo puvaju i prave pametni pa izmišljaju toplu vodu i stavljaju i neke difuzore - mi pametni Srbi znamo da to ne treba - i evo za par godina ćemo da ih prešišamo u svemu... p.s. -ne bi trebalo biti komplikovano staviti difuzore, mada sam ih ja skidao što traje par sati opušteno uz ćaskanje sa komšijama zgubidanima koji su se ipak zadržali do kraja procesa "da nešto ne zahebem" p.p.s. - i ja sam Srbenda, i mada priznajem da su u ponečemu ti nemci ipak napredniji od nas, i ja sam se zapitao čemu ti difuzori - zar ne može samo da se ograniči hod sajle... ;D ;D ;D p.p.p.p.p.pp.sss - čisto da stekneš predstavu o čemu se radi : http://forum.cbrforum.de/viewtopic.php?t=25982 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 20, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i zasto nije dovoljno samo skratiti hod sajle? u svakom slucaju, oni su na ovim slikama (koliko vidim jer ne razumem nemacki) podbacili podloske na rupe iza filtera vazduha da smanje protok vazduha? pitanje je, kako ce to raditi i da li ce kolicina GORIVA biti smanjena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5945 Napisano Septembar 20, 2010 Svakom po zasluzi, 12420 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da smanjenjem količine vazduha mora da se prešteluje karburator (i) i da se smanji količina goriva inače će motor biti zagušen. Ograničenjem hoda sajle gasa sva podešavanja ostaju kako su bila, samo motor ne može ići u visoke obrtaje,,,,samo koliko to znači jednoj R6 koja na 5000 obrtaja ide....ihaj ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Septembar 20, 2010 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan E zemljace,ako se drug odluci da kupi zx6,neka ode kod Djuke u Prnjavor i on ce mu to srediti na najbrzi,najjednostvniji i najjeftiniji nacin... Covjek je serviser za Kawe... Mozda bi to mogao i na R6... Ako su to noviji motori,onda se vjerovatno sve da zavrsiti i elektronskim putem... Jel on to kupuje jedna od onih motora sto prodaje Jadro sa auto praone kod Orhideje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Septembar 20, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan r6 na 5000 ne ide... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Septembar 20, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @ arakis Dotok goriva direktno zavisi od protoka vazduha sto se tice karburatora, jer koliko vazduh stvori podpritiska toliko povuce goriva za sobom. Tako bi trebalo funkcionisati. @igor Znam u Prnjavoru, Dragana koji drzi servis za Kawasaki i Lifan i prodaje isto Kawasaki i Lifan, tamo sam ja kupio svoj motor. Skoro sam vozio isti da mi zamjeni lanac i jos po nesto i bilo je nekih motora na servisu. To mi nije palo na pamet. Ne kupuje, nego dobija na zimu motor, pa se lomio izmedju Z 750 i R6. I bio odlucio Z750, ali je iskrslo kao jeftinija varijanata neki R6 i ZX6R, pa se sada lomi, prepao se da su jaki pa hoce ta ogranicenja. Ali posto bi se to moglo skarabudziti vjerovatno na zimu dolazi R6, iz Austrije ili odakle vec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3313 Napisano Septembar 20, 2010 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5453 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Eh zemo i tebi meshchini dosadno pravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
p0peye 288 Napisano Septembar 20, 2010 Zainteresovan, 578 postova Lokacija: Bg Motocikl: '03 Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan ... Ograničenjem hoda sajle gasa sva podešavanja ostaju kako su bila, samo motor ne može ići u visoke obrtaje,,,,samo koliko to znači jednoj R6 koja na 5000 obrtaja ide....ihaj ;D A da mu on skine skroz sajlu gasa - pa da samo lagano pušta kvačilo dok krene,a onda menja u višu/ nižu bez gasa - ići će brže od nekih skutera ;D (šalim se - naravno...) i zasto nije dovoljno samo skratiti hod sajle? E, sad ozbiljno - jel može neko da objasni zašto ovo samo po sebi nije dovoljno? Menja li se kriva snage/momenta ako se smanji protok vazduha...? (ovo nije off-topic - pričamo na temu još uvek...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Septembar 20, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Eh zemo i tebi meshchini dosadno pravo. Jest vala, a zamolio me čoek da vas priupitam, pošto on nije nešto uk oko ovog foruma, a zanima ga, sad se on pojede sav, ko ona radost kad bi trebo dobiti novi motor pa nemoš dočekati, pa te sve zanima... Štaš... @popeye Ako samo skratis hod sajle, to je i dalje isti motor, samo sto ne moze ici 260, ali ce ubrzavati do neke mjere isto. Kontas. Ko kad hoces malo po gradu da ga stisnes a neces brzo zbog ljudi i onda dodas gas do pola pa oduzmes... A ako se smanji protok vazduha, mjenja se kriva snage i obrtnog moenta jer ce motor teze disati i time dobijas drugi, tromiji motor. Teoretski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kengurrrr 0 Napisano Septembar 20, 2010 Zainteresovan, 582 postova Lokacija: Beograd/Avala Prijavi odgovor kao problematičan I da skrati sajlu na pola, tj hod sajle, motor ce opet ici u visoke obrtaje... Samo mnogo sporije... Mozda nece do blokade ali do jedno 12h ce ici SIGURNO... Znaci dobro resenje jer nece biti "nervozan"... Ali opet, ograniciti snagu, ne daj boze krene u obilazenje i nema dovoljno ks... :-\ Nisam pametan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
darex 91 0 Napisano Novembar 12, 2012 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan eee imam i ja isti problem ...ne da nemam blokadu u glavi ili da se plasim da ne napravim neku glupost... vec zato sto imam A2 kategoriju koja dozvoljava da vozim motor do 35 kw a ne svidja mi se ni jedan od ponudjenih, planiram da kupim yamahu r6 ali ne znam da li moze da se blokira na 35 kw pa da se atestira ili da se uveze neki motor vec blokiran sa atestom itd ma bilo koji nacin da r6 bude na 35 kw a da je legalan da i u papirima bude zaveden na 35 KW. ako neko zna neki servis koji to radi ili bilo sta vezano za moje interesovanje neka pise u sto kracem roku jer mi se zuri da ne bacim pare na neki 250 ccm i posle da se kajem pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fABFBAWFBA 806 Napisano Novembar 12, 2012 Svrati ponekad, 377 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma peglaj slobodno sa a2. ja vozio celu sezonu sa a2, zaustavili me jednom panduri na motoru, dao crvenu i teraj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...