Shoma 83 Napisano Septembar 15, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Pre 400km sam promenio ulje i filter (Motul 5100 15-50) da bih malopre ustanovio da je motor popio 200ml :o Ulje je ok, nije crno, ne smrdi na benz ili izduvne gasove. Motor radi odlicno i nikada nisam video dim iz auspuha, vuce dobro, pali na zub, sve extra ali me ova potrosnja brine! Na jednom mestu kod poklopca filtera za ulja malo zamasti na jednom od srafova ali nema sanse da je moglo toliko da iscuri. Koje ulje bih mogao da sunem umesto Motula, predlozi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PECA BMW 1121 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 1740 postova Lokacija: JAGODINA Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R Prijavi odgovor kao problematičan malo upijo filter malo popunilo ulje kanale malo nisi sipao koliko treba i eto ! ako ipak trosi sipaj Castrol ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha je to, pitaj ove sa ST. Šalu na stranu, možda mu ne odgovara Motul. Možda si uzeo divljaka A kakvo ti je iskustvo pre zamene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Septembar 15, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan malo upijo filter malo popunilo ulje kanale malo nisi sipao koliko treba i eto ! ako ipak trosi sipaj Castrol ! Nije mi prvi put da menjam ulje, vozim je 3 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Septembar 15, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Yamaha je to, pitaj ove sa ST. Šalu na stranu, možda mu ne odgovara Motul. Možda si uzeo divljaka A kakvo ti je iskustvo pre zamene? Bilo sve ok, nije trosio uopste, tj nisam primecivao bitniju promenu nivoa od zamene do zamene. Bemliga dal je original, ima deklaraciju ako to uopste nesto znaci, Mass je uvoznik naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je ovo za filter. I meni tako pokaze maksimum, pa kad se provozam jednu voznju onda spadne na sredinu. Popio filter bas kao sto kaze Peca. Dolijes maaaalko i resena stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kada kopiraju ulja, to se radi do poslednjeg detalja, osim samog ulja koje je unutra. Čitao sam na forumu iskustva su podeljena, nekom je Motul 0 a nekom čista 10-ka za isti model motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Septembar 15, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je ovo za filter. I meni tako pokaze maksimum, pa kad se provozam jednu voznju onda spadne na sredinu. Popio filter bas kao sto kaze Peca. Dolijes maaaalko i resena stvar. Cisto sumljam da je to jer uvek posle zamene proverim nivo ulja posle par dana 50-60 km odprilike isto sam uradio i ovaj put i bilo je ok, tj nivo se neznatno spustio znaci filter je upio tada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan E onda ne znam sta je moracemo da sacekamo nekog iskusnijeg... Mozda si poludeo? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Septembar 15, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Mozda si poludeo? ;D I meni je to palo na pamet ili mi komsija dolazi u garazu u gluvo doba pa izvlaci ulje iz masine i premazuje daske od klozeta da ne trunu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Septembar 15, 2010 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Da ponovim svoje rechi iz jedne druge teme. JA sam posle servisa utripovao da mi fali ulja (u stvari toliko treba da bude po servisnoj knjizi), pa sam brzhe bolje otishao na pumpu iza coshka i kupio neki Valvoline 10/40 za automobile, od chini mi se 300-400 dindzi. Shta se desilo? Pa, makina je pochela da pushi na prvi start, a ja sam bio u ubedjenju da se ista sje8ala. Kvachilo je radilo bez promena. Kada se to ulje istroshilo, dolio sam malo Motorexa 15/50 (predvidjena gradacija za XT) i sve nuspojave su prestale. Evo sad posle nekih 1500 - 2000 km nije ni kap potroshio, a dim na prvi start se vishe nikad nije pojavio. Ceo text nije bitan za temu al', da se deshava posle dolivanja ulja da neshto od toga nestane - deshava se. Dolij to koliko ti fali i teraj. PS. Nikako ne dolivaj auto ulje kao pojedini. ;D PS2. Vrlo je moguce da XTu to ulje ne odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Octobar 2, 2010 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam probao da otkacim iberlauf sa kucista filtera, nije uopste bilo dima cak ni smrada izduvnih gasova sto bi po nekoj logici trebalo da bude siguran znak da su mi karike u dobrom stanju, zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...