Jump to content

Moto Zajednica

Hitno o Hitnoj pomoći

Recommended Posts

• Ne glasam - ne ćutim, 395 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX-14R

Po meni hitna pomoć ima pravo da pali rotacije i sirene i kada ide na burek i mislim da je glupo buniti se zbog toga.

Ti bi ukinuo propise? Ili ih primnjivao selektivno? Ko radi odgovoran posao, može u jednosmernu u kontra smeru? Da ubacimo tu i probne pilote, kontrolore leta, rudare, vaspitačice?

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: ktm duke 690

Čemu banalizovanje, upaliti sirene i rotacije ne znači i voziti nebezbedno. Nije na tebi da sudiš da li idu na burek ili ne, u svakom slučaju i da idu na burek moraju to brzo da odrade da bi ponvoo bili na dužnosti.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

Po meni hitna pomoć ima pravo da pali rotacije i sirene i kada ide na burek i mislim da je glupo buniti se zbog toga.

Skoro nisam čuo veću glupost :lol:

• Podržavam 1

• MC Coyote, 273 postova
  • Motocikl: Honda CBR1000 F

Problem je u tome ko zna da li oni idu po burek ili spasavaju neciji zivot...

posmatrac nemoze da vidi da li su kola prazna ili ima nekoga unutra (ko se bori za goli zivot),iz iskustva pre ce pandur da zloupotrebi rotaciju nego hitna pomoc...

Moje je da se sklonim pa makar isli i po burek

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: ktm duke 690

Ja dnevno čujem bar po 100 gluposti i susretnem se sa gomilom glupih ljudi a ako je tebi ovo najveća glupost koju si čuo skoro onda ti svaka čast kako živiš i u kojim se krugovima krećeš.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 147 postova

Hitna pomoc danas u bulevaru Z.Djindjica,kod zgrade B92 udarila u putnicki auto,a pre nepunih mesec dana,iz centra zemuna ka novom beogradu hitna pomoc me obilazi,mene i jos par vozila,sece vozila u susret,prolazi na crveno,sa sve rotacijama i sirenama,i zaustavlja se u bus stanici posle raskrsnice,i momci izlaze i kupuju da jedu u kujni(cini mi se da se tako zove)prodavnica brze hrane,i zaustavlju ceo saobracaj,i mene sa busom sprecavaju da udjem u stanicu.

Hteo sam da slikam sve,ali gledam onako,i reko neka,kad svi cute,i sve jedno im,bice i meni.

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: Transalp 650

Prekopiracu deo svog posta od pre neki dan sa druge teme da ne bih ponovo pisao. :)

"Ja se danas vracao sa Lisicjeg jarka i ladno hitna pomoc od Padinske skele ide iza mene sasvim normalno. Na prvom semaforu vozac pali rotaciju i zvucni signal, prolazi kroz crveno svetlo,isece nekog opela i sto je najgore staje posle 100 metara kod kioska da kupi cigarete. Mozak mi nije tad radio kako treba pa mu nisam zapisao tablice,a moj cale se ne snalazi sa tehnikom pa nije uspeo da ukljuci kameru i sve to da snimi. Bio sam spreman da pozovem prve novine i da im prikazem snimak sta je tip sa sluzbenim vozilom uradio, zloupotrebljavajuci ocigledno zvucne i svetlosne signale a samim tim i pravo na prvenstvo prolaza (iako on nema pravo prvenstva ako mu je crveno svetlo na semaforu)."

• Gasim po kucama...povoljno, 161 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR1100,Yamaha Thunderace 1000

Red je i ja da se oglasim,posto se ova tema inace tice moje profesije,doduse vozim interventno vozilo MALO vecih gabarita tj. vatrogasno vozilo i bukvalno sam s njim(a) svakodnevno na ulicama Beograda,takodje cesto se na intervencijama srecem s ljudima iz Hitne tako da sam upoznat sa svim problemima.Hitna pomoc ima Crvene (ozbiljne,proverene dojave u kojima spadamo i mi bajkeri)pozive kada pale i svetlosnu i zvucnu signalizaciju i voze kao manijaci,i Zute koji su manje bitni tada uglavnom idu samo sa svetlosnom signalizacijom s povremenim paljenjem zvucne po potrebi.Zakonski gledano Hitna,Policija i Vatrogasci imaju PRAVO prvenstva prolaza i ne moraju da postuju ogranicenje brzine KADA IDU na intervenciju,naravno da ima zloupotreba ne toliko koliko neki tvrde ali ima,takodje morate biti svesni da MUP kada nagazi nekog od tih pojedinaca zazali sto je dosao na posao taj dan,naravno oni koji imaju veze ostaju ne kaznjeni kao i svuda u drzavnim (javnim) firmama.Verujte mi da mi se svaki izlazak stopuje,meri,trazi se uvek maksimum,sto je i logicno kada neciji zivot ili imovina u opasnosti.

Tako da vas molim za razumevanje jer mi moramo da pazimo na ljude koje vozimo i na ucesnike u saobracaju i logicno je da ukoliko mozete da nam ustupite prolaz to i ucinite jer u 99% vozimo tako kako vozimo jer smo pozvani i maximum se uvek ocekuje od nas.

Hvala :takoje:

• Podržavam 9

• Svrati ponekad, 147 postova

Ali ovde je rec o paljenju rotacija i sirena da bi se pre probilo kroz guzvu da bi se stalo,da jede,i stvorila jos veca guzva.

Mislim,ima mnogo kola hitne pomoci,taj 1 sto uradi dans ovo,drugi sutra ono,je ajd da kazemo zanemarljivo,ali postaje sve cesce vremenom.

Daleko od toga da se neko nece skloniti kad ide hitna pomoc,svi se skalanjaju,i to uvek,isto vazi i za vatrogasce,policiju(mozda nesto manje) :D ali paliti rotacije i sirene,dakle CRVENI poziv,da bi stao jesti i napraviti dodatni zastoj?

• Šta reći?, 399 postova

uvek kada vidim Hitnu pomoc(vatrogasce,miliciju)uvek gledam maksimalno da se sklonim,da ih ispostujem maksimalno...tih par sekundi nekome znace mnoooogoooo...da nije bilo njih i njihove odlicne voznje moj cale ne bi bio na ovom svetu(pukao mu noz i isekao mu butnu arteriju)

divim im se stvarno,pogotovo u vecim gradovima gde su guzve katastrofalne...koliko puta vidim hitnu pomoc sa upaljenom rotacijom voze 40km/h,cekaju crveno itd...ne razumem cemu onda upaljena rotacija?

• Podržavam 1

• Elbow dragger, 2405 postova
  • Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa

vidi po meni hitna jedina ima takvo pravo, neka voze ko blesavi, ludi, kako god, neka prolaze kroz crveno shto se mene tiche, dok ne ugrozhavaju dobro je, jer spashavaju zhivote, ne bih volio ko shto neko reche, ne daj bozhe da neko moj ili koga poznam cheka red na zeleno, tu je vreme jako bitna stavka!

a to shto che neki funkcioner da zakasni na knedle sa shljivama ili let da gleda djokovicha u finalima, druzhe znash koliko me boli ona stvar... jeste, ako ide 100-120 neko ima shansu da ga 'skine' a ako vozi 150-200 znash kao tezhe je, chuk i pa-pa. ja to zovem izdrkavanje, ali to je sad vech neka potpuno druga pricha...

• Podržavam 4

• NW, 2593 postova
  • Motocikl: R 1200 GS

Јуче сам видео хитну на мотору, двоје на строму (чини ми се) уз Кнеза Милоша па онда у Краља Александра.....пун гас слалом кроз аутомобиле са све ротацијама и сиренама. Опасно лик вози.....

• Podržavam 3

• zaludan, 383 postova

Pa nek sankcionisu onog ko neradi svoj posao kako treba. Ali posto je ovo Srbija i svako radi kako sta hoce i zeli.....

Bio sam davne '98 u Odesi kad tamo vide rotaciju pa ulecu u kanal, izgleda da je ovde sa dolaskom demokratije svako dao sebi neka prava ispravite me ako gresim.

Konkretan primer necije bahatosti u Barajevu ima jedna Florida in policiska mislim da je trenutno duze inspektori od svih svetala koje ima radi joj samo prednja desna pozicija i zaustavljaju u Lipovici coveka i pise mu kaznu zato sto nema svetlo na registraciji na jugu ja licno bio svedok.

Napredujemo kao drustvo polako ali sigurno.....

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Јуче сам видео хитну на мотору, двоје на строму (чини ми се) уз Кнеза Милоша па онда у Краља Александра.....пун гас слалом кроз аутомобиле са све ротацијама и сиренама. Опасно лик вози.....

...dok neki veliki smeker ne otvori vrata da isprazni pepeljaru, a pritom slusa muziku do daske...

• Braveheart, 705 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

bezveze se pokrecu ovakve teme,samo jedan dan da provedete u njihovoj kozi videli bi kako je to... koliko je to stresan i naporan posao za mizerne pare... :care: nek prodju i na 5 crvenih,bar mogu da se sklonim i toliko im pomognem bar trunku :aha:

• Podržavam 4

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Све док добро обављају свој посао могу да им опростим понеки одлазак по бурек под ротацијом :)

• Podržavam 1

• Drug član, 981 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

Večeras u retrovizoru vidim rotaciju koja mi prilazi velikom brzinom,dajem žmigavac, sklanjam se s puta i skoro stajem, prolazi me hitna i nastavlja istom brzinom.

Minut posle toga ugledam mangupa kako sipa gorivo.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 248 postova

Ja juce isto tako vidim rotaciju u retrovizoru,sirene sviraju,pomeram se u desno,hitna projuri,posle toga odem do prijatelja koji vozi u hitnoj (samo zbog ove teme),i kaze mi da je bas on vozio,i da je moje sklanjanje spasilo par trenutaka i neciji zivot,kazu da se jedan automobil/motor nije sklonio ta osoba vise ne bi bila medju zivima. I dalje cu se sklanjati,a vi kako hocete.

• Podržavam 2

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Dobro upoznat sa dozivljajima zaposlenih u tri vrste hitnih sluzbi, a za koje ostatak populacije dobro pazi da nikad ni ne sazna, uvek sam se trudio samo da im pomognem, ili bar da sto manje smetam.

Hitna pomoc je sluzba koja radi bas na ljudima, ti ljudi imaju bolove, gube dragocene tecnosti ili tkivo, strahuju za sebe. Svi ocekujemo njihovu intervenciju u sto kracem roku.

Ne zelim da bilo ko na bilo koji nacin usporava ovu sluzbu u nameri intervencije, kad oni imaju i sami cesto situaciju da odredjuju prioritet gde pre intervenisati. Pozivi dolaze nasumicno diktirani odvojenim dogadjajima, a ne povoljno slozeni kod neke sekretarice.

Ako neki pripadnik ove sluzbe izmedju poziva uspe da uglavi u sebe i burek, imajmo na umu da su i oni ljudi. Pa neka pri tome taj neko i zaboravi da iskljuci rotaciono svetlo. Oni nemaju restoran za radnicku ishranu u kombiju, a smene su im po 12 sati.

Svi mozemo da se nadjemo na njihovim nosilima.

• Podržavam 8

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Honda CB650R

Video i ja danan kod skupstine iz pravca kneza milosa ka gradu na semaforu motor sa rotacijom.

Ja rekoh vidi marsovca, kad ono hitna pomoc. Onaj pozadi mukica, izgledao mi je kao da se odsekao kako je vozio ovaj na motoru. :moto3:

Meni smetaju najvise ovi debelguzi sa pratnjom, da imam tenak utero bi ih u kanal sa strane. :lol:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja