Jump to content

Moto Zajednica

Umro mi Keeway supershadow 250

Recommended Posts

• Drug član, 1068 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200

Taman sam mislio da ci sa novim motorom da se navozam kad ne lezi vraze.

Prosle nedelje bio kod majstror Bobana na Vidikovcu, (motor tek kupljen, moze da ide samo pod sauhom , pa reko da ga sredim da ne pravi probleme) sredjen karb i pregledana masina sve ok. Ja odem na voznju do Sapca i osim malo otpustenog lanca sve ok. Danas zategnem lanac i krenem da se provozam od NBG do Visnjice. Cim sam krenu o vidim da nesto nije u redu, motor ide ali povremeno secne, kao da propusti paljenje. Odem tako i u povratku stajem kod doma omladine na semafor i motor se ugasi. Ja zaverglam a on mrtav. POpnem se na ivisnjak pokusam ponovo on nekako upali. Nastavim dalje i kada sam se spustao niz brankov most primetim da ponovo gubi snagu (i pre toga je imao simptome ja dam gas a on saceka pa tek onda primi gas i krene ali ne uvek) i skrenem kod usca prema zemunu i on se tu ugasi. Probam ponovo da upalim ali ne daje znake zivota, pa sam ga dogurao do stana. Probao sam jos par puta da ga upalim ali ne daje znake zivota. Ne mogu ni u servis da ga oteram.

Goriva ima, svecice nove denso (nisu mogle da otkazu obe u isto vreme), ako ima dve bobine onda nisu ni one jer nema sanse da otkazu u isto vreme, onda ostaje samo CDI (najgora i najskuplja opcija). Da li sam u pravu ?

Sutra cu da mu rasturim instalaciju i proverim spojeve.

Motor je inace 2007. god ali je kupljen prosle godine i presao 1500km, ja sam ga kupio ove godine od prvog vlasnika. Motor je inace bio i ispod snega jedno vreme, pa je malo zardjao i generalno sve sto nije valjlo do sada je zbog stajanja.

Dobro dosao je svaki predlog i sugestija

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: Yamaha XVS 250

Ja teram Viraga 250 i bukvalno svaki deo pasuje od supershadowa :) , kladim se da je neka glupost,meni motor stajao cele zime,doduse u zatvorenom,ali bez grejanja,pokusavao sam da ga upalim,verrglao ko kreten iako znam da ne valja verglati duze od 5 sec.,i naravno uspeo sam da sjebem alnaser,i na kraju dosao do zakljucka da mi je zalepila membrana na vakum pumpi,kad se to sredilo,proradio je...a ti jos proveri da ne vuce negde fals vazduh... dok njemu svetla,zmigavci,ima kontakt,svecice su ok i ostalo radi kako treba,cisto sumnjam da je do struje.

PS: proveri i mikroprekidac na stenderu,skoro nas je zezao jedan LTD,dok nismo nasli da je do stendera,simptomi su sledeci: prima gas na leru,u brzini nece da slozi rad,gasi se,gubi snagu,trokira,neki put radi a i tada nece da predje 80km/h...

Verujem da nisam nesto mnogo pomogao,ali sam samo naveo neke situacije koje su mene zatekle...

svaki savet je dobro dosao, taj prekidac mi nesto ne radi (na copavoj ), malo sam ga razradnjivao ali nije pomoglo. Struju sto se tice svetla migavaca, kontakta ima ali nisam proveravao da li baca varnicu (tek sam ga dogurao), ali kako vergla rekao bih da nema struje (nece ni da se nakaslje).

• U prolazu, 35 postova

ma taj na copavoj ni meni na Viragu ne radi  ;D  ,probaj svecice,vidi dal bacaju,probaj kablove,a mozda i svecice zezaju. Sedi polako,idi od kabla do kabla,cackaj,uzmi VD40,i svaku buksnu  8) odspoji pa spoji,probaj,to te ne kosta nista...

Ovo za kablove i wd mi je plan za sutra. Nema sanse da su svecice, stavljene nove denso i nema sanse da otkazu obe u isto vreme. Svakako cu da ih skinem sutra da proverim da li ima varnice i da li dolazi gorivo u cilindar.

• U prolazu, 35 postova

Samo lagano i bez sutiranja motora  ;D ,probaj pa javi sta si uradio...meni je znao da "proguta knedlu"  na 60kmh,skinuo sam rezervoar i karburator i ocistio,nisam mogao da verujem svojim ocima kada sam video sta je sve ispalo iz rezervoara,a da ne pricam i karburatora,a sipam samo na Lukoilu i jugpetrolu...u svakom slucaju probaj pa javi

Imam jedno dodatno pitanje. Sta znace ove oznake na slavinici (nemojte se smejati :) ) nacrtao sam rukom pa nije nesto ali me generalno interesuje sta je otvorena, sta rezerva a sta zatvorena slavinica.

post-9830-1287909346358_thumb.jpg

• Drug član, 2265 postova

Dole je radna pozicija, gore rezerva, n sredini je zatvorena (mada mi nije jasno sto ne pise Off, nego PRI).

Poslusaj Cehov komentar pre nego sto probas ostalog. Najjednostavnije je za proveru, a desavalo se na Keeway-ima.

Tako sam i ja mislio ali ne lezi vraze... Jutros ja probam da upalim nece naravno. Skinem svecicu ima varnicu, znaci nije struja. Krenem redom po gorivu. Prvo slavinica. Stavim je u polozaj ''pri'' reko da ne curi gorivo i skinem crevo koje izlazi is slavine kad ono gorivo pici, ja zatvorim prstom i stavim u polozaj otvoreno ono nema goriva, stavim u polozaj rezerva nema goriva. vratim ja u polozaj ''pri'' zavrglam motor upali ko mina, ja reko kretena gurao ga sinoc 5 km. Onda se zapitam, da nije polozaj ''pri'' rezerva, jer samo na njemu ima goriva, ova dva nemaju, kontam ako nema goriva onda je logicno da ne tece na otvoreno (sve do sada sam vouio na otvoreno), a ako je ovo gore zatvoreno logicno je da ne tece gorivo. Goriva ima oko trecina rezervoara mozda malo manje, mali je rezervoar svakako (9l).

Posle toga ga okrenem u sve polozaje on ide u svima, negde malo losije negde bolje, misterija. Sta ima da se pokvari u tako prostom mehanizmu kao sto je slavinica. Mrzi me da je skidam i rasturam, jer ima goriva u rezervoaru i imam neke obaveze. Ostaje mi da napunim rezervoar i da onda vidim u kojim polozajima curi gorivo.

• Advanced Member, 1961 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Taj PRI polozaj obezbedjuje direktan protok goriva. Koristi se npr kada palis motor nakon dugog stajanja ili kada si potpuno ostao bez goriva pa natocio novo.. Slavina se u taj polozaj prebaci samo na koju sekundu da se karburator napuni gorivom. Barem je tako na KLE-u.

To bi i objasnilo zasto ti samo u tom polozaju curi odnosno tece gorivo.

• Podržavam 1

• Drug član, 2265 postova

Na Cruiser-u je fabricki losa slavina, pa se desava da nema dovoljan protok, a samim tim i snagu na visim obrtajima, ili ne moze da predje 90-100kmh, pa je savet da se slavina premosti.

Posto je masina slicna, moguce je da je i kod tebe taj slucaj, ali ako u nekoj poziciji funkcionise kako treba vozi tako (jedino postoji rizik da ostanes bez rezerve).

Taj PRI polozaj obezbedjuje direktan protok goriva. Koristi se npr kada palis motor nakon dugog stajanja ili kada si potpuno ostao bez goriva pa natocio novo.. Slavina se u taj polozaj prebaci samo na koju sekundu da se karburator napuni gorivom. Barem je tako na KLE-u.

To bi i objasnilo zasto ti samo u tom polozaju curi odnosno tece gorivo.

Ako je tako, a gde je onda polozaj za zatvoreno i rezerva, posto ima samo tri polozaja. Idem da klopam , pa cu do pumpe da ga napunim pa cemo da vidimo sta onda kaze.

• Drug član, 3010 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Najverovatnije i nemas polozaj "zatvoreno" jer cim nema podpritiska, slavinica ne propusta gorivo, zatvorena je. To, naravno, vazi za ispravne slavine, jer se desava da u ventil udje prljavstina koja mu ne dozvoljava da se zatvori i onda ti gorivo stalno curka.

Prvo, probaj da ono drugo crevce za vakum "usisas" ustima, da vidis da li ti onda ide gorivo na polozaju "normal" i "rezerva".

Cek, a da tebi nije samo spalo crevo za vakum ili je puklo? Proveri i njega.

• Podržavam 1

Izgleda da ce keeway odneti u grob svoju tajnu  :).

Motor radi sada u svim polozajima slavinice.

Slavina je vakumska i onaj polozaj ''pri'' je slobodan pad i prolaz, a ova druga dva su otvorena samo kad ima podpritiska u usisnoj grani. Proverio sam kada povucem vazduh ustima gorivo potece. Sva creva sam skinuo i proverio, sva su dobra.

Jedino objasnjenje je da se nesto zaglavilo u slavinici (ima korozije u rezervoaru) i da kada sam ga otvorio na direktno to nesto je proslo i sada sve radi ok.

Jedino mi se cini da kada je otvoreno na direktno da malo bolje i brze povuce iz nizih obrtaja (kada ba udavim do lera recimo 2. brzinom i onda naglo dodam gas) mozda je mali vakum tada pa ima manje goriva a mozda je i to moje subjektivno misljenje.

Idem sad do Kalemegdana na fish fest , i ako me opet izda Dunav mu ne gine (ili Sava zavisi sta bude bilo blize)

Sada se vratio sa Klamegdana, nije ni jednom stucnuo , ide ko zmaj. Misterija, ali bitno je da se probudio iz mrtvih.

Hvala svima na pomoci

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Ja sam u slavini imao komadić metala koji je pravio problem... Da li se nešto u njoj odlomilo, ili je u gorivu bilo, ili ili ili....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja