Jump to content

Moto Zajednica

VELIKI PROBLEM-VIZE

Recommended Posts

  • U prolazu, 73 postova
  • Lokacija: Sokolac,RS
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

20.05.-15.O6.tj.nekih 25 dana,moj prijatelj i ja planirali smo voznju iz Istocnog Sarajeva do Sjevernog Kavkaza.Prolazimo kroz Srbiju,Rumuniju,Moldaviju,Ukrainu,Rusiju do Kavkaza.Tura oko 10 000km,u oba pravca.Sve je planirano,ali kao i prosle godine,veliki problem su nam vize za pomenute zemlje,osim naravno za Srbiju,gdje nam viza nije potrebna.

Ima li ko neku kombinaciju,kako bi dosli do tih viza?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Dosta informacija o vizama imas na http://www.serbiatravelers.org/html/vize/vize.htm

 

Naravno ovo se odnosi na putnike iz Srbije ali predpostavljam da je situacija slicna i za tebe.

 

Ima tu i dosta telefona pa ne bi bilo zgoreg da pozoves konzulate da se informises.

 

Konkretno sto se tice rumunije, moja procedura je bila sledeca:

 

1. preko nekog od internet booking agencija (hostelbookers, hostelguide,...) rezervisem hostel (najjeftiniji bilo gde u drzavi) i karticom preko interneta platim 10%. Bitno je da hostel rezervises za tacan termin i duzinu za kada i koliko ti treba viza. U sledecem prozoru (a cini mi se i mailom) dobijas potvrdu koju odstampas. Obavezno zapisi sebi broj telefona hostela

2. Uplatis putno osiguranje za tacan period od dana do dana kada bi se zadrzavao u rumuniji na 30000 eura. To izadje oko 1.2 eura po danu boravka

3. Pasos, fotokopija pasosa, jedna slika, uverenje o zaposlenju sa tromesecnim prosekom plata ili skolovanju

4. Odes u konzulat (za Srbiju : Miloja Djaka 1C u Beogradu) radnim danom ujutro u 9-10 i tamo popunis formular za vizu

5. Kada ti pregledaju papire daju ti broj ziro racuna na koji u komercijalnoj banci uplatis 40 eur za jednokratan ulazak ili 75 eur za vise ulazaka (ali za ovo drugo ti treba pozivno pismo)

6. Kada uplatis vratis se u konzulat i predas sve na salteru

7. Na vizu se ceka 2-3 dana

8. kada dobijes vizu nzaoves hostel telefonom i otkazes rezervaciju. Ovo je bitno posto bi ostatak trebao da platis po dolasku u hostel a ako se ne pojavis naplatice ti sa kartice 1 ili 2 dodatna dana

 

E sad tu postoji problem ako bi ti hteo da se vratis nazad kroz rumuniju posto ti viza vazi za jedan ulazak. Najbolje bi bilo da nazoves sve onzulate i da im objasnis o cemu se radi. Mozda ako bi imao vizu za rusiju da bi za ostale ili vecinu ostalih zemalja mogao da izvadis samo neku formalnu tranzitnu vizu za 2 prolaska. U svakom slucaju objasni im da bi prosao kroz zemlju 2 puta u tranzitu.

 

Sto se tice Ukraine, nesto sam se i sam raspitivao i koliko sam shvatio, dobiti vizu je lako i cista je formalnost. Cuo sam da je malo za*ebano na granici posto je korupcija uzasna i da se na svakom prelazu mora tutnuti u dzep petorici-sestorici carinika/granicara neka suma njihovog novca (oko 1.5eur). nije mnogo ali nakupi se ako vise puta prolazis. Cuo sam od nekih prijatelja iz Litvanije da se na granici na prelazak ceka od nekoliko sati pa i do 2 dana, u zavisnosti kako su raspolozeni. Ukrainska granica se ne moze preci peske!!!

 

Za moldaviju sam cuo da je uzsno tesko dobiti vizu i da su po tom pitanju jako nepredvidivi i kruti.

 

Ni braca rusi nisu bas najbolji sto se viza tice. Nije neizvodljivo dobiti ih samo je birokratija i mrcvarenje veliko, ali se na kraju viza dobije.

 

Plasim se samo da vam je malo vremena da sve to izvijate za 3 nedelje.

 

Na linku koji sam ti dao gore imas dosta podataka koji su uglavnom tacni. Tu prvenstveno mislim na to da je moguce da su nastale izmene ali da jos nije updateovano posto sajt odrzavaju studenti/putnici i odradjuju stvari kada ih neko o necemu obavesti, kada sami nesto doznaju i naravno kada imaju vremena.

 

Srecno sa vitlanjem i birokratijom, i nadam se da cete doci do kavkaza ovim ili nekim drugim putem. I javi kako stvari napreduju da znamo sta nas ceka ako se upustimo u nesto slicno.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1192 postova
  • Lokacija: Bg
  • Motocikl: Dominator
Ma za srbiju ne treba nista' date='a srbima u srbiji traze svasta.

Tako ti je to kad smo svi papci ispali. :D:D:D

Ima extra kombinacija G6H12 Zaba guta Rodu. :D:D:D :twisted:[/quote']

 

Electrokid, ajde malo ozbiljnosti, ukoliko nemaš ništa pametno da kažeš na ozbiljnim temama, nemoj ni da spamuješ.

 

najzli

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 159 postova
  • Lokacija: London

@TomoB

 

Glasali bi mi, samo se ne secam da nas je neko pitao :)...

 

@PEDJA SOKO

 

Slazem se sa quasaar-om, prvo trebas izvaditi vizu za konacnu destinaciju, pa tek onda tranzitne, inace mogu da te otpale.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 438 postova
  • Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo.
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022

Jeee stvarno muka dodje èoveku da odma odustane na poèetku .Au kad æemo veæ jednom ko ljudi da putujemo bez jebenih viza.Je... viza za Rumunjsku strasno gde smo pali na samo dno. :cry: Zato palim gde ne treba viza 8):lol:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 385 postova
  • Lokacija: Beograd

Pa ovaj ja samo kao ono da malo opustim zbog muke greota.

I ja sam hteo preko pa me odbise francuzi i amerikanci pa rekoh lepa ova zemljica srbija. :D:D

Sta se odma ljutis urednice. :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Călător motocicleta, 2361 postova
  • Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Nema odustajanja! Sta cemo, da se vozimo samo u krugu od 200km koliko nam je velika drzava?

 

Nista nije nemoguce. Internet-->telefon-->ambasada nazoves, raspitas se, nabavis potrebne dokumente i ides. Za neke zemlje je malo teze i komplikovanije a za neke lakse i jednostavnije, ali sve se moze srediti. Ako necemo sad malo proputovati kada cemo? sa 60?

 

Onaj ko odustane samo zato sto su mu rekli da treba da nabavi 3 papira taj nije ni hteo da ide nigde i zadovoljan je time da se vikendom malo provoza po gradu i ode na pice.

 

Mogao bi neko od admina ili modova da otvori jedan topic gde bi se mogle prikupljati informacije o vizama, putarinama, birokratiju po svetu,... mozda cak da to bude poseban odeljak na sajtu a ne na forumu. Ako budem nasao vremena onda cu mozda to napraviti i ja na mom sajtu pa ako nista drugo mocicete tamo naci neke informacije. Ali od toga nista pre jeseni.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 73 postova
  • Lokacija: Sokolac,RS
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Za ljude iz Srbije je da dobiju vizu i Boze pomozi,ali za nas iz Republike Srbske ,to je strasna matematika.Danas sam pricao sa prijateljom koji radi u MIP-u,i on me ohrabrio.Naime,za malo da mi obeca da ce on sve zavrsiti,tako da je ostalo samo da dobijem garanciju iz Rusije,a ostatak tranzitnih viza je ,kako on kaze,njegova briga.Da mu vjerujem?Ako je to to,ja sam za 4 sedmice na putu.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12089 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Autor: Miroslava Cvejiæ | 07.04.2007 - 11:02

 

April je za mnoge pravo vreme za razmišljanje kuda putovati na letnji odmor. Za one koji žele u inostranstvo, sem novca potrebni su dobri živci i strpljenje jer treba obezbediti vize. Upravo iz ovog razloga i ove godine æe mnogi odustati od putovanja sopstvenim automobilom, a komplikovanu papirološku proceduru i èekanje u redovima prepustiti agencijama.

Agencije uglavnom vade vize za svoje klijente, ali ono o èemu treba voditi raèuna jeste to da mnogi turoperateri naglašavaju da ne snose odgovornost ukoliko turista ne dobije vizu. Da nevolja bude veæa, kada zahtev za vizu bude odbijen, klijentima se najèešæe vraæa svega desetak odsto od uplaæenog aranžmana. Zato je savet svima da pre nego što odluèe u kojoj æe agenciji uplatiti aranžman, dobro prouèe koliko novaca agencija vraæa u ovakvim sluèajevima. Pored toga, aranžmane treba uplaæivati u poznatim agencijama, jer se dogaða da zbog nemarnosti nesolidnih turistièkih biroa putnik tek na granici sazna da mu pasoš nije viziran.

 

Viza nije potrebna za Tunis, Hrvatsku i za Crnu Goru.

U Egiptu i Turskoj ona se uzima na aerodromu, odnosno na granici. Loša vest je da su od ove godine vize potrebne i za letovanje u Bugarskoj, a dobra vest je da su one besplatne, mada se za njihovo dobijanje plaæa putno osiguranje.

Vize su potrebne i za Grèku, Italiju, Španiju, Francusku i to šengenske vize. Upuæeni kažu da je najlakše dobiti grèku, a zatim i italijansku vizu, a da je najteže obezbediti špansku. Zato se graðanima koji putuju svojim kolima savetuje da za ulazak u Španiju pokušaju da obezbede italijansku, pre nego špansku vizu. Koliko je procedura za Španiju komplikovana svedoèi èinjenica da su pojedine agencije ukinule aranžmane za ovu zemlju jer se dogaðalo da su odbijane kompletne ture.

Gotovo sve zemlje uvele su i obavezno zakazivanje termina za predaju dokumenata, a to zadovoljstvo èesto i košta. Grèka, Španija, Francuska i Italija su zemlje potpisnice Šengenskog sporazuma i, ukoliko dobijete vize ovih država, možete da putujete u veæinu zemalja starih èlanica EU, sem u Veliku Britaniju. Ukoliko ste dobili grèku grupnu vizu, s njom možete putovati samo u Grèku.

TURSKA

Za Tursku je važno znati da se viza uzima na granici tako što se prvo na posebnom šalteru kupuje markica koja staje 15 evra, a zatim se zalepi na praznoj stranici u pasošu. Tek sa tom markicom odlazi se kod policajca koji preko nje udara peèat sa datumom ulaska u zemlju. Veoma je važno voditi raèuna da peèat ide preko markice, jer se po izlasku iz zemlje mogu dogoditi razne nerpijatnosti, ukoliko je peèat potpuno promašio markicu.

EGIPAT

Viza se uzima na aerodromu i staje 14 evra.

GRÈKA

Termin za podnošenje zahteva za vizu zakazuje se na 0903/15-15-15. Poziv treba obaviti s fiksnog telefona i košta 18 dinara po minuti. Kol centar radi od 7 do 18 sati, od ponedeljka do petka. Od dokumenata je potrebno podneti pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci, molbu popunjenu na srpskom na latinici i dve slike. Molba se može skinuti i sa sajta. Za zaposlene je potrebno doneti potvrdu o zaposlenosti, radnu knjižicu na uvid, dokaz o hotelskoj rezervaciji i povratnu kartu. Ukoliko idete kolima, na uvid je potrebno doneti saobraæajnu dozvolu i meðunarodno osiguranje vozila, kao i putnièko osiguranje. Viza košta 35 evra, ali ako se uzima grupna preko agencije ona staje deset evra. Sajt grèke ambasade je www.greekemb.co.yu. Adresa konzulata je Strahinjiæa Bana 76 u Beogradu i Mike Paligoriæa 18a u Nišu. Telefon konzularne sekcije 011/3341-507.

BUGARSKA

Vize za Bugarsku su besplatne, ali je potrebno platiti putnièko osiguranje. Za dobijanje vize potrebno je predati pasoš, fotokopiju pasoša, dve fotografije sa belom pozadinom, putno osiguranje, potvrdu hotelske rezervacije. Viza se èeka najduže sedam radnih dana. Adresa konzulata je Hadži Milentijeva 69 u Beogradu. Telefoni konzulata su 011/3446-443, 011/3446-455.

ITALIJA

Termin za podnošenje dokumenata zakazuje se na telefon 0903/12-12-12, služba radi od 7 do 15 sati svakog radnog dana. Zainteresovane stranke treba da doðu na odeljenje za vize lièno i da pripreme popunjeni formular štampanim slovima latinice, jednu fotografiju formata za pasoš, pasoš koji mora važiti još najmanje tri meseca od datuma isticanja tražene vize i fotokopiju pasoša i svih stranica sa vizama i peèatima. Za stalno zaposlene potrebna je potvrda o zaposlenju iz firme gde rade i mora biti naveden datum zasnivanja radnog odnosa, radno mesto i meseèna primanja, rešenje o godišnjem odmoru, a može biti od znaèaja i dokumentacija koja se odnosi na prethodne radne odnose. Potrebno je doneti na uvid radnu i zdravstvenu knjižicu, obrasce M1-M2, uverenje o upisu u matiènu evidenciju Republièkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih. Za uèenike i studente potrebna je potvrda iz škole, fakulteta, a na uvid treba dostaviti i ðaèku knjižicu ili indeks, kao i zdravstvenu knjižicu. Takoðe je potrebno doneti izvod iz matiène knjige roðenih i dokumentaciju o zanimanju oba roditelja. Za maloletne je neophodna pismena izjava saglasnosti za putovanje oba roditelja, osoba kojoj je dete povereno mora da potpiše formalno prihvatanje odgovornosti. Ukoliko putujete kolima i imate samo rezervaciju hotela, u ambasadi je potrebno pokazati finansijska sredstva za putovanje, ukoliko ih nemate na bankovnom raèunu, treba ih pokazati lièno. Ukoliko putujete u paru, za deset dana boravka u Italiji potrebno je pokazati oko 300, a za 20 dana oko 500 evra, plus novac za plaæanje hotelske sobe za onoliko noæenja koliko ste rezervisali. Informacije o vizama na njihovom sajtu su na engleskom, italijanskom, francuskom i španskom jeziku, a na srpskom ih nema. Adresa sajta je www.ambbelgrado.esteri.it. Adresa konzulata je Birèaninova 9 u Beogradu. Telefon ambasade je 011/3066-100.

FRANCUSKA

Zakazivanje sastanka za podnošenje zahteva za vizu vrši se iskljuèivo u vremenu od 7 do 14 sati preko 0903/123-123. Zahtev za vizu treba da sadrži sva originalna dokumenta na uvid kao i po jednu fotokopiju svakog dokumenta (originali se odmah vraæaju podnosiocu zahteva). Sva dokumenta treba da budu prevedena na francuski ili engleski jezik. Ako je predata dokumentacija kompletna, potrebna su najmanje tri radna dana za izdavanje vize. Ovi troškovi se ne vraæaju u sluèaju odbijanja vize. Podnosilac dobija priznanicu koja se daje na uvid prilikom podizanja pasoša. Potrebno je podneti formular popunjen na francuskom ili engleskom jeziku uz dve fotografije skorijeg datuma. Potrebne su fotokopije stranica pasoša sa liènim podacima i sa do sada odobrenim šengenskim vizama. Pasoš mora važiti najmanje tri meseca posle datuma isteka tražene vize. Za zaposlene potrebno je podneti dokaze o profesionalnom ili socijalnom statusu podnosioca zahteva (radna i zdravstvena knjižica, potvrda o radnom odnosu sa naznaèenim iznosom plate ili profesionalna legitimacija. Nužna je i potvrðena rezervacija hotela u sluèaju privatne ili porodiène posete, dokazi i o profesionalnom i finansijskom statusu domaæina (tri zadnje plate, prijava poreza o prihodu), rezervacija putne karte ili fotokopija dokumenata auta. Sajt adresa ambasade je www.ambafrance-yu.org. Adresa konzulata je Pariska 11 u Beogradu. Telefon konzulata 011/3023-507.

ŠPANIJA

Termin za predaju dokumenata utvrðuje se na telefon 0903/125-125. Od 9.00 do 11.30 stranke treba da obave uplatu odgovarajuæe takse za vizu. Podizanje pasoša je u 14.30. Obrazac zahteva za vizu popunjen na španskom, engleskom ili francuskom jeziku (original i jedna fotokopija). Zahtev neæe biti uzet u razmatranje ukoliko obrazac nije u celosti popunjen. Potrebno je podneti jednu skoriju fotografiju, velièine kao za liènu kartu sa belom pozadinom Pored pasoša potrebno je predati i jednu fotokopiju prve dve stranice, a putna isprava mora da bude važeæa još najmanje jedan dan po završetku planiranog boravka u Španiji. Ukoliko je pasoš nedavno izdat, potrebno je podneti i prethodni. Takoðe, potrebno je podneti liènu kartu izdatu u Srbiji i jednu fotokopiju. Neophodna je i potvrda o rezervaciji hotela u Španiji i to sa peèatom i potpisom hotela. Na uvid treba dati i rezervaciju povratne karte prevoznog sredstva kojim se putuje u Španiju. Predaja vize obaviæe se uz prethodni uvid u original karte. U sluèaju da putuje kolima, stranka treba da podnese dokumenta za kola. Zaposleni podnose radnu knjižicu (original i fotokopiju), potvrdu poslodavca, original i prevod, u kojoj treba da bude navedeno taèno radno mesto, dužina staža, meseèna primanja i broj slobodnih dana na koje zaposleni ima pravo. U pomenutoj potvrdi treba da bude jasno navedena adresa i broj telefona poslodavca, kao i ime, prezime i zvanje osobe koja je potpisuje (ni u kom sluèaju ne može da bude sam podnosilac zahteva). Takoðe, potrebno je podneti i potvrdu iz fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje. Uz sve traže na uvid i podatke da li stranka poseduje ili iznajmljuje stan, kao i fotokopiju. Za studente i maloletna lica potrebno je podneti original i fotokopiju indeksa ili ðaèke knjižice, uverenje izdato od strane fakulteta, srednje ili osnovne škole, u kome je navedena godina ili razred koji pohaða podnosilac zahteva. Zatim, pismo roditelja ili staratelja u kome potvrðuju da izdržavaju podnosioca zahteva. Uverenje o primanjima i radno-socijalnom statusu roditelja ili staratelja. Ukoliko se radi o maloletnoj deci koja ne putuju u pratnji roditelja ili staratelja, potrebno je odobrenje istih (obrazac se dobija u ovoj ambasadi), overeno u ambasadi. Adresa ambasade je Vojvode Šupljikca 40 u Beogradu. Adresa sajta je www.spanija.org.yu. Brojevi telefona ambasade 011/3440-131, 011/3440-132, 011/3440-133, 011/3440-134, 011/3440-135.

Putno osiguranje

Cena putnog osiguranja zavisi od broja dana koji se provode u inostranstvu, ali i od toga gde se kupuje. Što je poslovnica koja prodaje putna osiguranja bliža nekoj ambasadi, to je osiguranje skuplje. U proseku za deset dana osiguranje za odraslu osobu za turistièko putovanje u Evropi staje 17 evra, za decu i omladinu do 18 godina 8,5 evra. Za putovanja u Bugarsku, Tursku i Grèku 13,6 evra.

Formulari Uz svako podnošenje viza potrebno je podneti i popunjene formulare. Veæina formulara može se skinuti sa sajta ili uzeti na šalteru ambasade. Formulare je najbolje popuniti latinicom, a pojedine ambasade traže da se popuni na engleskom ili jeziku zemlje u koju se ide. Kod traženja viza treba voditi raèuna da, ukoliko idete kolima, obavezno osim aranžmana u zahtevu za vizu tražite i dodatne dane za prevoz do i od destinacije gde se ide. Znaèi, ako idete u Grèku, pored deset dana koliko, recimo, traje aranžman, obavezno uraèunati i da vam jedan dan treba da stignete do destinacije, kao i jedan dan u povratku. To znaèi da treba tražiti vizu za minimum 12 dana. Takoðe, kod predaje formulara obratiti dobro pažnju da li su sva polja popunjena.

Kako automobilom

Ukoliko putujete sopstvenim kolima, potrebno je da sami izvadite vizu. Za kola je potrebno podneti saobraæajnu dozvolu i zeleni karton, kao i njihove fotokopije.

Ostala dokumenta

Kako biste bili što sigurnije da æe te vizu dobiti, nije na odmet predati i dodatnu dokumentaciju koja za dobijanje vize nije neophodna. To se pre svega odnosi na dokumentaciju koja se odnosi na ekonomski položaj podnosioca za vizu. To su dokumenti o posedovanju nekretnina, vlasništvo nad rentama, drugi prihodi, izvodi iz bankovnih raèuna i kreditne kartice.

Zakazivanje

Kako se ne bi dogodilo da tek u septembru možete da predate dokumenta iako želite da otputujete u avgustu, preporuèljivo je da se veæ sada raspitate kad najkasnije možete da zakažete termin za putovanje. Tako, ukoliko želite da otputujete za Grèku 1. avgusta, termin za vizu najranije možete da zakažete za 1. maj.

Grupne vize

Grupne vize vade iskljuèivo agencije. Za njih je najèešæe potrebno nešto manje dokumenata, i to ona koja se odnose na potvrdu o poslu ili školovanju. Putno osiguranje, vauèere i putne karte koje se pokazuju u konzulatu obezbeðuje agencija i o tome putnici ne moraju da brinu.

 

NADAM SE DA JE OVO KORISNO, pozivam uredjivaèe sa serbiatravelers sajta da kopiraju ove informacije u odeljak koji je namenjen za informacije o vizama, a možda bi se mogao ovaj post i napraviti kao "sticky" jer mislim da je sve na jednom mestu, i to jako korisno !!!

 

Pozdrav,

daxy

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 195 postova

samo da dobijem garanciju iz Rusije' date='

.[/quote']

 

Sto se tice potrebnih papira za ishodovanje ruske vize najbolje mjesto je:

www.waytorussia.com

Preko njih sam i ja sredjivao papire za vizu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 274 postova
  • Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi
Za ljude iz Srbije je da dobiju vizu i Boze pomozi' date='ali za nas iz Republike Srbske ,to je strasna matematika.Danas sam pricao sa prijateljom koji radi u MIP-u,i on me ohrabrio.Naime,za malo da mi obeca da ce on sve zavrsiti,tako da je ostalo samo da dobijem garanciju iz Rusije,a ostatak tranzitnih viza je ,kako on kaze,njegova briga.Da mu vjerujem?Ako je to to,ja sam za 4 sedmice na putu.[/quote']mozda nisi upoznat kod nas je mnogo jednostavnije dobiti vizu nego za srbiju,

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 73 postova
  • Lokacija: Sokolac,RS
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Ne znam kako mislis kad kazes da je u BIH lakse dobiti vizu nego u Srbiji.Ja uglavnom uvijek imam vizu (mislim na sengensku)ali svaki put kad je zatrazim ponovo,sto hladnih znojeva me oblije!Ne zato sto sam sklon znojenju,vec sto mi mnogo tesko padne to ponizenje cekajuci u redovima ispred svjeeetskih ambasada!Ajd to i nekako,ali momenat dolaska pred salter,i pogledi sluzbenika sa druge strane...E to je tek pogibija!Moras se toliko ukurviti,da ga slucajno mrko ne pogledam,kako mu ne bi povrijedio njegovu bolesnu sujetu,a najradje bi mu j...ao mamu,onu odvratnu!A iz oci mu citam sta misli dok me gleda onako prepotentno iz stakla.

Mozda to i nije sve ovako kako ja dozivljavam,ali se ne mogu oteti utisku da sam u tom momentu tako bezvredan,jadan i zalostan,jer od takvog u normalnim okolnostima ni orah ne bi uzeo!

U Srbiji nisam predavao za vizu,i ne znam kakva je procedura,vjerovatno slicna,s tom razlikom sto je sluzbenik zasigurno neko kome moje generalije ama bas ni malo nece zasmetati!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 666 postova
  • Lokacija: CG
Ne znam kako mislis kad kazes da je u BIH lakse dobiti vizu nego u Srbiji.Ja uglavnom uvijek imam vizu (mislim na sengensku)ali svaki put kad je zatrazim ponovo' date='sto hladnih znojeva me oblije!Ne zato sto sam sklon znojenju,vec sto mi mnogo tesko padne to ponizenje cekajuci u redovima ispred svjeeetskih ambasada!Ajd to i nekako,ali momenat dolaska pred salter,i pogledi sluzbenika sa druge strane...E to je tek pogibija!Moras se toliko ukurviti,da ga slucajno mrko ne pogledam,kako mu ne bi povrijedio njegovu bolesnu sujetu,a najradje bi mu j...ao mamu,onu odvratnu!A iz oci mu citam sta misli dok me gleda onako prepotentno iz stakla.

Mozda to i nije sve ovako kako ja dozivljavam,ali se ne mogu oteti utisku da sam u tom momentu tako bezvredan,jadan i zalostan,jer od takvog u normalnim okolnostima ni orah ne bi uzeo!

U Srbiji nisam predavao za vizu,i ne znam kakva je procedura,vjerovatno slicna,s tom razlikom sto je sluzbenik zasigurno neko kome moje generalije ama bas ni malo nece zasmetati!!![/quote']

 

Odlièno si ovo opisao...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 274 postova
  • Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi

slazem se i ja da je tako ali sam mislio na zadnji ishod da se ipak viza dobije,ja trenutno nemam vizu i nemam namjeru da cekam u redu,srbija mi je vrlo interesantna ima dovoljno za putovanje

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 73 postova
  • Lokacija: Sokolac,RS
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Ovo je nenormalno!Pa jeli moguce da mi sa Bosanskim (BAMBUCHA)pasosom ne mozemo ni makac bez vize!Kazem BAMBUCHA PASOS, zbog onoga slogana,BAMBUCHA-IDEMO NIGDE!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 274 postova
  • Lokacija: bijeljina i prasnjavi drumovi
Ovo je nenormalno!Pa jeli moguce da mi sa Bosanskim (BAMBUCHA)pasosom ne mozemo ni makac bez vize!Kazem BAMBUCHA PASOS' date=' zbog onoga slogana,BAMBUCHA-IDEMO NIGDE!!![/quote']tuzno,jadno i istinito

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 73 postova
  • Lokacija: Sokolac,RS
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Nevjerovatno!!!Da covjek ne povjeruje!!!Pa jeli moguce da ljudi iz BIH ne mogu dobiti Ukrainsku vizu u Sarajevu ,vec za taj poso moraju ici u Zagreb?!!pa sta sad...?Ne mogu da vjerujem...Kakvi smo jadnici,mi iz ove smjesne tvorevine,fuj!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 73 postova
  • Lokacija: Sokolac,RS
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Skonto sam varijantu!Posto mi iz REPUBLIKE SRPSKE imamo mogucnost da uzmemo pasos REPUBLIKE SRBIJE na osnovu sporazuma o specijalnim i paralelnim vezama(federalni oci to osporavaju,al bez veze),a na taj pasos se moze mnogo ,mnogo lakse dobiti vize za destinacije koje nas interesuju,mislim da ce mo pobjediti!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja