Jump to content

Moto Zajednica

Bella Ciao ruta

Recommended Posts

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

1. Govor u Rijeci ili Rovinju

2. Sofia Loren, "drugarica"  ;D

3. Broz u Kozaračkom kolu

post-1570-12879093037273_thumb.jpg

post-1570-12879093037683_thumb.jpg

post-1570-12879093038085_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

1. Uzgajao je mandarine koje je poklanjao deci

2. Kolekcionar čovek, nema šta

3. Teško mi je da opišem koliko je zajebano stići i upucati muflona jer živi na najgorim liticama koje postoje. Ipak, nisam to ja, Brozu sve ide od ruke. Muflon kapitalac.

post-1570-12879093038474_thumb.jpg

post-1570-12879093040149_thumb.jpg

post-1570-12879093040597_thumb.jpg

1. Ko kaže da je samo lovac, ribolivačka lovina pleni veličinom. I to mu ide od ruke.

2. Kao i svi državnici i vojskovođe i Broz je jahao. Fotografija izgleda neverovatno kada se pogleda uživo, konj je prelep.

3. Ma gadan igrač, nema šta.

post-1570-12879093041321_thumb.jpg

post-1570-12879093041595_thumb.jpg

post-1570-12879093042005_thumb.jpg

U društvu sa ličnostima iz političkog života koje su obeležile istoriju čovečanstva.

post-1570-12879093042502_thumb.jpg

post-1570-12879093042948_thumb.jpg

post-1570-12879093043649_thumb.jpg

post-1570-12879093044633_thumb.jpg

Ostrvo se razgleda iz voza na elektro pogon. Tura je propisana i može da se vidi dosta toga, od vila preko arheoloških nalazišta do safari parka.

post-1570-1287909304518_thumb.jpg

post-1570-12879093045678_thumb.jpg

post-1570-12879093046096_thumb.jpg

post-1570-12879093046497_thumb.jpg

Iz sna koji sam budan sanjao prenuo me SMS sina Paje: "Tata, voleo bih da si ovde i da je sve onako kako je bilo pre nego što si otišao".

:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Kada sam ovo pročitao shvatio sam istog trenutka da je moja pustolovina završena. Neverovatno šta mi se desilo u glavi, samo sam pogledao oko sebe i pomislio kako sam u tri pi... materine od kuće. Zapravo, već samo bio kod kuće jedino je fizički trebalo da stignem do nje. Žuri mi se. Lepo je bilo ali je bilo dosta.

Hvala lepo svima na svemu, ja odoh kući.

Krenuo sam u nameri da tih 650km pređem u danu jer nemam vremena da se vozam okolo naokolo, treba da sam kod kuće što pre. Birao sam hranu koju mogu da pojedem brzo i lako, da me drži sitim a da ne traži previše vode nakon jela. Mogu jednom da stanem radi klope i to je dovoljno, ljudi ne jedu po nekoliko dana pa šta ja da kukam za par sati.

Izbor je pao na Gavrilović sudžuk. Izrazito suva kobasica od goveđeg mesa koja nije preterano slana a odiše kvalitetom. Na deklaraciji piše da je za dobijanje 100 grama ove vrste kobasice potrebno osušiti 150 grama mesa. Jako lepo zvuči jer nema dodataka, soje, raznih sranja, sve je u goveđem mesu. Još kad omlatim 400 grama pa zalijem kiselom koja mi se dopala a zove se "Studenac" onda je stomačić pun i ne prigovara. Ako padne šećer dižu ga Kraš bajadere kojih ima svuda po tank torbi, ne treba da se otvara skroz, čak ni rukavice ne mora da se skidaju.

Sve je spremno i spakovano i mogu da krenem.

Povratak je bio ekstremno brz. Stajao sam samo kada sam morao a to je na naplatnim rampama i pumpama. Čekao sam trenutak kada ću stati da jedem jer me živo interesovalo da li sam napravio dobar izbor hrane kako bih svaki sledeći put u nedostatku ideja mogao da odaberem isto.

Stao sam čim sam prošao Zagreb na odmorište koje je bilo potpuno prazno. Odabrao sam hladovinu i krenuo da jedem kad mi je u susret nailazio auto. Nije mi se to baš dopalo, ne volim da me neko dira dok jedem.

Iz auta izlazi čovek sa oko 50-tak godina, žena i dvoje dece. Prilazi motoru i gleda, gleda...

- Ovakav je motor imao moj otac

- Otac je znao šta valja

- Koje je godište?

- 1980

- Njegov je bio 1979 samo je bio fabrički

- Pa i ovaj je fabrički, samo je volan budžen

- Nije ovaj fabrički, ceo je nakinđuren

- Mooolim? ??? :o >:(

- Motor mog oca je imao fabričke boje, nije bio jednobojan. Otac je prešao sa njim 130.000 ali nije mogao bez popravki, morao je da menja jednom lanac i lančanike. Ulje je dva puta menjao pa ga je prodao sa tih 130.000. Jel tvoj valja, da li si zadovoljan?

- Pa jesam do sada, valjda će kući da me odvede. Matoro je to, 30 godina pa nisam poneo ništa od alata, ni gumu ne bih mogao da zakrpim. Ako se pokvari baciću ga pored puta i tako ću završiti sa njim.

- Neće da se pokvari, nema razloga.. Lep je, baš je lep jedino što je nakinđuren

I tako, odoše oni a ja odustanem od ždranja pa sednem na NAKINĐURENI motor i krenem.

Kako sam prilazio bliže Srbiji sve sam brže vozio. Kad sam bio mlađi često me hvatalo ludilo mada to poslednjih godina nije slučaj.

Mislim da je najlošiji put u Hrvatskoj onaj koji vodi do Srbije. Prvi putokaz za Beograd pokazivao je 192 km što znači da je to jako blizu granice, očigledno stoji zato što baš mora. Razmišljao sam da sam prvi put tu i da neznam šta ima posle Hrvatske verovatno bih pomislio da je Hrvatska na kraju sveta jer iza nje nema ništa, bar po putokazima na autoputu.

A ono ima, zajebo bi se gadno, tek tu čekaju zadovoljstva. :-*

U glavi kuća, srce tuče, gas se odvrće...

A onda kulminacija i potpuno ludilo u mojoj glavi. Brže, brže, brže... Da sam mogao da izlomim rukama motor verovatno bih to i uradio, "teraj mrcino majku ti ..." ;D

UDRI! MA UDRI JAČE!!!  ;D ;D ;D

http://www.youtube.com/watch?v=PCbIXr4CgTk&feature=related

Kad u jednom trenutku RRRRrrrrr....

Šta bi? Crko, pokvario se, rastao se sa matorom dušom?  ??? ??? ???

Jebi ga, nestalo je goriva. Pogledam a pored mene znak, oko 2 km do pumpe i 5 km do granice.

Smejao sam se kao nikad u životu. Kakva mi se glupost desila i to tu, takoreći pred kućom...

OK, šta je - tu je, moram da nađem neko rešenje jer se ništa neće rešiti samo od sebe. Uočim da sam stao pored SOS telefona koji su raspoređeni duž svih Hrvatskih auto puteva. Nisam se mnogo kolebao, rešim odmah da zvonim u nadi da ću dobiti makar moralnu podrešku za pešačenje od 2 km do pumpe i isto toliko nazad.

- Izvinite što smetam  ;D

- Izvolite?

- Ostao sam u kvaru, da li možete da me locirate?

- Mogu, vidim vaš položaj. Kakav je kvar u pitanju?

- Ma i nije neki kvar  ::) , ostao sam bez goriva  ;D

- Poslaću ekipu. Koji je auto u pitanju da bi vas lakše našli?

- Ma loše si ti mene locirao kada me ne vidiš.  >:( Nije auto, na motoru sam i jedini sam ovde, nemogu da me promaše.

- E moj bajkeru da li znaš zašto si ostao bez goriva?

- Zato što nigde nemaš pumpu kada se ide prema Srbiji, pa zašto ne bi sipao gorivo da postoji pumpa

- Tačno je, ima manje pumpi nego na ostalim delovima auto puta ali si poslednju prošao sa... hoćeš da ti kažem sa kojom brzinom?

- Nisam toliko radoznao  ::)

-  :D :D :D Uredu, sad će doći ekipa

Taman kada sam pomislio da se bespotrebno zezam sa putarima ili ko zna koji su već, dolazi kamiončić sa 3-4 čoveka. Nosi čovek kantu a ja nemogu da verujem. Da sam ostao negde u Srbiji mogao bih, ma jasno je...

Doneli su mi benzina za 10 evra jer su procenili da je dovoljno do pumpe koja je na 2 km. Kažem ja "Hvala" i pomislim se ajd zdravo a čovek neće da ode, stoji pored mene. Hmm, častio sam ih sa još 10 evra, možda je malo, jeste da ova usluga ne košta ništa jer primaju platu za to ali mogao sam i više, nisam se baš odvezao...

Onda mi tip objasni da njihov posao nije da mi donesu gorivo nego da me osposobe da samostalno nastavim put. Čeka da upalim. Ja pitam šta će biti ako ne upali. Kaže guraćemo ga ako sme da se gura a ako nesme stavićemo ga u kamion.

- Pa ima 255 kilograma :o :o :o

- Neka ima, tu smo nas četvorica :)

E pa stvarno svaka im čast. Taj posao se tako radi.

Okrenem ključ, stisnem dugme a Debela bez verglanja upali kao mina.

Tooo Bokilicu kralju!!! Da nije čistio karburatore možda bih se ja nanosao motora sa ovim ljudima.

Rastali smo se lepo a ja sam još uvek pod utiskom od ovakvog pristupa putnicima. To što je profesionalno izvedeno stvar je ko zna koje firme ali to što su ljudi srdačni i saosećajni odraz je njihove ljudskosti.

Nastavak puta bio je u okvirima saobraćajnih propisa. ::) Nervoza me uhvatila na granici kad sam izašao iz Hrvatske a trebao da uđem u Srbiju. Pre mene tip sa GS-om pokaže pasoš i policija ga pusti, ja stanem a on me gleda, gleda...

- Šta je bilo?

- Otkud ja znam koji si?

- Prijatelj od ovoga što je prošao motorom pre mene  :P :P :P

- Taj je lud, bar 10 puta je išao ovamo onamo, ni Hrvati mu više ne lupaju pečat u pasoš.

Šta ću, skinem kacigu.

- Da li sam lepši na slici ili uživo? Jel bi me cmokno?  ;D

- I ti si lud kao i onaj, beži bre odavde vidiš da ljudi čekaju... >:(

Kukuruzi, oranice, drndav auto put, u žutoj traci se opravlja pezejac...

O Srbijo među šljivama! Lepoto nad lepotama. Otadžbino, kućo, živote.

Koliko sam vremena proveo na putu od Zagreba pa bar pola od toga sam bio zaglavljen na Gazeli.

O Bože, pa hoću li ikada stići kući?

Ludilo i divljaštvo krasi odnos vozača prema motociklistima. Ma neće niko nigde da me pusti, nemogu sa autoputa jer neda ovaj i onaj, ustvari neda niko.

Tada kreće opus psovki kroz otvoreni vizir. Nisam štedeo nikoga, gde je majka tu je i otac a sestre i svastike sam naročito "kitio".  :P

Nikada mi Karaburma nije tako daleko izgledala. Nemogu oni kolima pa zašto bi ja mogao motorom, stane, prepreči me, gleda ružno u retrovizor i smeje se gad u nadi da ga ne vidim kroz zatamnjena stakla.

Na gradsku gužvu stvarno nisam računao. Neka se ljuti ko god hoće ali jedino su motociklisti korektni vozači, ko god me video onako usranog od buba izmakao se u stranu da prođem. Po mom izgledu uopšte nije bilo teško zaključiti da idem iz daleka i da mi nije do jurnjava beogradskim ulicama, ja bih samo kući, zašto je to tako komplikovano...

Osećaj kada sam došao do Karaburme je teško opisati. Možda je na Menhetnu lepše ali za mene nije bolje: tu su mi prijatelji od rođenja, moja škola Jovan Popović u koju će i moji sinovi da idu, bivša poslastičarnica "Slinara", bioskop koji ne radi "Slavica", naš fudbalski klub "Beograd" i navijači "Crveni Đavoli", Stara Okretnica...

Kod kuće sam. Kod kuće je najlepše. Skinem kacigu a sa Zvezdare se sliva reka mirišljavog šumskog vazduha koji šara po Karaburmi. Dole na Dunavcu vozaju se ljudi čamcima, pecaju pecaroši a oko Carske Ohote se igraju deca. Na Adi Huju vrište motori na stazi, neko je poželeo da se izjuri.

Za ovu sezonu dosta je putovanja, hoću da uživam u svojoj kući, u mom kraju, sa porodicom i prijateljima.

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

svaka cast Vujo a najbolje je ovo:

" Šta ću, skinem kacigu.

- Da li sam lepši na slici ili uživo? Jel bi me cmokno?  ;D" xaxaxaxxaxaaa....  ;) i ovo :

OK, šta je - tu je, moram da nađem neko rešenje jer se ništa neće rešiti samo od sebe. Uočim da sam stao pored SOS telefona koji su raspoređeni duž svih Hrvatskih auto puteva. Nisam se mnogo kolebao, rešim odmah da zvonim u nadi da ću dobiti makar moralnu podrešku za pešačenje od 2 km do pumpe i isto toliko nazad.

- Izvinite što smetam  ;D

- Izvolite?

- Ostao sam u kvaru, da li možete da me locirate?

- Mogu, vidim vaš položaj. Kakav je kvar u pitanju?

- Ma i nije neki kvar  ::) , ostao sam bez goriva  ;D

- Poslaću ekipu. Koji je auto u pitanju da bi vas lakše našli?

- Ma loše si ti mene locirao kada me ne vidiš.  >:( Nije auto, na motoru sam i jedini sam ovde, nemogu da me promaše.

- E moj bajkeru da li znaš zašto si ostao bez goriva?

- Zato što nigde nemaš pumpu kada se ide prema Srbiji, pa zašto ne bi sipao gorivo da postoji pumpa

- Tačno je, ima manje pumpi nego na ostalim delovima auto puta ali si poslednju prošao sa... hoćeš da ti kažem sa kojom brzinom?

- Nisam toliko radoznao  ::)

:D :D :D Uredu, sad će doći ekipa

Taman kada sam pomislio da se bespotrebno zezam sa putarima ili ko zna koji su već, dolazi kamiončić sa 3-4 čoveka. Nosi čovek kantu a ja nemogu da verujem. Da sam ostao negde u Srbiji mogao bih, ma jasno je...

Doneli su mi benzina za 10 evra jer su procenili da je dovoljno do pumpe koja je na 2 km. Kažem ja "Hvala" i pomislim se ajd zdravo a čovek neće da ode, stoji pored mene. Hmm, častio sam ih sa još 10 evra, možda je malo, jeste da ova usluga ne košta ništa jer primaju platu za to ali mogao sam i više, nisam se baš odvezao...

Onda mi tip objasni da njihov posao nije da mi donesu gorivo nego da me osposobe da samostalno nastavim put. Čeka da upalim. Ja pitam šta će biti ako ne upali. Kaže guraćemo ga ako sme da se gura a ako nesme stavićemo ga u kamion.

- Pa ima 255 kilograma :o :o :o

- Neka ima, tu smo nas četvorica :)

E pa stvarno svaka im čast. Taj posao se tako radi.

Okrenem ključ, stisnem dugme a Debela bez verglanja upali kao mina.

Tooo Bokilicu kralju!!! Da nije čistio karburatore možda bih se ja nanosao motora sa ovim ljudima.

Rastali smo se lepo a ja sam još uvek pod utiskom od ovakvog pristupa putnicima. To što je profesionalno izvedeno stvar je ko zna koje firme ali to što su ljudi srdačni i saosećajni odraz je njihove ljudskosti.

nemam reci svaka im cast...  :) :)

• Zainteresovan, 503 postova

A Vujo, ajde da smo i tebe dočekali da napišeš taj putopis. No, isplatilo se čekati, moram priznati da je umalo suza krenula niz obraz kako se putopis, a i tvoj put približavao kraju. Koliko god putovanje bilo lijepo, kod kuće je još lijepše i ponekad je potrebno otputovati da bi se došlo do toga.

Svaka čast, lijepo si opisao moju Domovinu, bila mi je čast biti tvoj domaćin.

• Svrati ponekad, 138 postova
  • Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996)

Vujo rodjeni si pisac, fotke uopste nisu potrebne, reci su sasvim dovoljne, svaka cast na putopisu i voznji.

Hvala vam svima.  :)

Otišao sam na "par dana". Šta to znači nije ni meni bilo jasno ali se valjda podrazumeva da je to 2, 3, 4. Na kraju je ispalo da sam od kuće odsustvovao 9 ili 10 dana a na toliki period nisam bio psihički spreman pa se u povratku taj produženi boravak emotivno odrazio na mene.

Mnogo je grešaka tu napravljeno. Treba imati jasnu rutu i plan gde se i koliko ostaje. Treba imati i neki alat sa sobom, sreća što motor valja ali nije moralo da bude tako. Za sve što je van granica matične zemlje savetujem navigaciju kao podršku kod kretanja ali i kartu, jedno drugo nemože da zameni. Motorom ne treba divljati i jurcati naročito ako je kuća daleko, to je baš idiotizam.

Želeo sam da se vidim sa motociklistima gde god sam se kretao ali sam svestan da je termin u kome sam bio različit za nas. Meni je tada najtoplije pa mogu da se vozam gde hoću ali ljudi koji tamo žive su u poslu i nemaju baš vremena da dangube samnom. U Poreču sam se video sa ljudima koji redovno posećuju Srbiju, po skupovima ili privatno svejedno. Oni su baš želeli da se vide samnom ali su posle par pića otišli jer ih je posao pregazio. U Umagu sam bio ali se nisam video sa Saletom. Baš bezveze deluje da dođem a da se ne vidimo ali sam uveren da je mnogo gluplje da sam navalio na čoveka kada je u poslu do guše. Doći će za Beograd pa ćemo lako...

Sada su se utisci sredili i stvarnost izgleda drugačije. Ovde gde sam rođen onima koji su došli pre koju godinu smetaju moji motori i parking mesto koje zauzimam svojim "voznim parkom". Pa mene tokom ovog puta niko nije pitao zašto sam parkirao ovde ili onde a eto, pred kućom nije uredu, mnogo mesta zauzimam, pravim buku, motori smrde i galame i noću i danju.  :P :P :P

Ne uzbuđujem se mnogo oko toga. Tamo gde je lepo čovek se vraća ponovo a ja sam siguran da ću sledeći put istu rutu pregaziti sigurnije i sa više uživanja nego sada. Sići ću sa auto puta kako je Svakak savetovao ne zbog plaćanja putarine nego da bih video i ono pred čega sam sad proleteo.

I popiću Malvaziju sa Miletom Fazerom.

• U prolazu, 88 postova
  • Lokacija: Rodom i srcem u Brčkom-BiH, a na privremenom radu u Zagrebu-CRO

Pomoz Bog, dragi brate  ;)

Prvo vidim koliko text-a, reko auuu ima da me smori. Ma dobro, na poslu sam, kafu srčem, doručkovo sam filovane paprike s krompirom (fala majko)...Sunce vani daje još šta ima za ovu godinu, povetarac s leve i skupim hrabrosti - počnem da čitam, ma jok čitam...gutam...smejem se...plačem od smeha...emocije o familiji...paf Katarza...braco je kući...grabi decu...ženu je sam biro...dobro je...Aleluja.

Još samo da rešimo 3 enigme u mnogo detaljnom i korisnom putOPISU:

1. Getro je u RH kupijo Mercator (ostao je naziv Getro), pa su i cene više (od npr. Metroa, Lidl-a koji su jeftiniji)

2. Raja koja ti je došla pomoć na aftocesti je iz firme HAC d.d. (Hrvatske autoceste-sektor održavanja)

3. Cena koju bi ti naplatila moja firma (HAK-hrvatski auto klub) u slučaju dostave 10L goriva na aftocestu je cca 60€ sa sve 10L goriva, tako da si pravo prošo. Jeste da to nije njihov poso i da trebaju nas da zovu, ali eto siva zona postoji na svetlu belog dana

U zdravlju i dalje da te služi makina, imaš bujrum u Zgb  ;)

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Dominator 500 & Transalp 700

Bravo Vujo,putopis za 10 plus,jos da si samo malo vise slika iz Zagreba okoacio,imam veliku zelju da ga obidjem ziveo sam godinu dana u njemu i ostao mi je u lepoj uspomeni.A Karaburma je jedna jedina i uvek je lep osecaj kad se vratis,jos da rade slinara i Slavica i da si isao Stevan Dukic gde bi nam kraj bio...Vidimo se na 16-ici.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja