Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Quannon Naked 125

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: Honda CB500XA

Utisci i kritike - samo napred. Cena mu je oko 2500e... Vredi li ga uzimati za te pare ili se opredeliti za polovnog japanca?

poz

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Prvo Kymco nije u opste kinez, doduse prave ih zutaci, mada nebitno. Ne sumnjam u kvalitet kymca ali po meni je cena previsoka za 125-icu. Ja bih jurio novu Ninju 250. Odlican motor, mnogo ozbiljniji od Quannona, jaci, veci, lepsi. Odprilike mislim da za te pare moze da se nadje polovna ninja.

• Drug član, 2265 postova

Pricekaj neki popust i pazari Hyosung GT250.

Pokazao se veoma pouzdanim, dimenzija ne zaostaje za 600-tkama, ima direktno ubrizgavanje, V agregat, uljno hladjenje, i blizu 30ks.

• Drug član, 1245 postova

Pokazao se veoma pouzdanim, dimenzija ne zaostaje za 600-tkama, ima direktno ubrizgavanje, V agregat, uljno hladjenje, i blizu 30ks.

Amin  ;D

Prvo Kymco nije u opste kinez

nisam ni rekao da jeste... s obzirom da nema na forumu "korejski motori" najlogicnije mi je bilo da pitam ovde...

Amin, zaista... Prelep je motor...

2010-Hyosung-GT250FI.htm

Nisam siguran dali idem u off, ali cu da pitam pa nek me admini izbrisu ako hoce... :) Elem, vozim speed 125 i hteo bih na zimu da ga menjam za nesto maalo vece. Ne bih uzimao iznad 250cc jer mi treba prvenstveno za voznju po gradu i eventualno vanredna putovanja ako bude prilike, tu je i cena registracije za vece motore koju bih da izbegnem, tako da sam se odlucio za 250cc definitivno i nista od kupovine ako nije "naked". Od japanaca tu je Yamaha YBR250 koja je preskupa, mozda i precenjena; Honda CBF250 je bas ono sto ja trazim ali je previse retka, kod nas je nema, a u celoj Austriji sam nasao 2 modela preko oglasa :/... Sada vidim ovaj hyosung i po izgledu (naked varijanta) je odlican, jedini problem je sto nemam preteranog poverenja u hyosung kao u keeway (sa kojim sam prezadovoljan).

Blackbite, tvoji komentari nekako najvise ulivaju poverenje pa bi bilo kul ako bi mi na bilo koji nacin pomogao :)

Prvo Kymco nije u opste kinez

nisam ni rekao da jeste... s obzirom da nema na forumu "korejski motori" najlogicnije mi je bilo da pitam ovde...

Ma nema veze, ipak je "underground".  ;D

Blackbite, tvoji komentari nekako najvise ulivaju poverenje pa bi bilo kul ako bi mi na bilo koji nacin pomogao

A jedan od njih su linkovi na teme gde su spominjani.  ;)

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=51155.0

Ovde mozes da vidis zanimljive fotografije i kako izgleda u odnosu na 650ccm i 1000ccm.

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=54536.0

A jedan od njih su linkovi na teme gde su spominjani.  ;)

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=51155.0

Ovde mozes da vidis zanimljive fotografije i kako izgleda u odnosu na 650ccm i 1000ccm.

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=54536.0

been there done that :D

celo pre podne sam proveo proucavajuci i motor i hyosung generalno. :) sve sto mi sada treba jesu NOVCI :D

• U prolazu, 78 postova
  • Motocikl: Keeway speed 150-2007,Kawasaki GPZ 500S-1996

Zdravo, nema sumnje da  Hyosung pravi prelepe motore koje mnogo lice na Suzukijeve sto i nije cudo jer su dugi niz godina pravili masine za njih.Priznajem da mi se njihovi motori malo je reci svidjaju ALI sam cuo da im je servisna mreza za Srbiju katastrofalna prakticno da ne postoji.Postavlj sa pitanje, dali se onda isplati kupiti motor za koje nepostoje rezervni delovi na domacem trzistu nego se mora narucivati iz inostranstva pa onda cekati, placati slanje, carinu...

ALI sam cuo da im je servisna mreza za Srbiju katastrofalna prakticno da ne postoji.Postavlj sa pitanje, dali se onda isplati kupiti motor za koje nepostoje rezervni delovi na domacem trzistu nego se mora narucivati iz inostranstva pa onda cekati, placati slanje, carinu...

ako sam dobro shvatio, suzukijevi delovi pashu tako da nema problema... pretpostavljam da su skuplji ali je i kvalitet neuporedivo bolji. :)

• Drug član, 3087 postova

Који су то делови који одговарају, а да нису филтери, прости склопови или нешто слично?

Zdravo, nema sumnje da  Hyosung pravi prelepe motore koje mnogo lice na Suzukijeve sto i nije cudo jer su dugi niz godina pravili masine za njih.Priznajem da mi se njihovi motori malo je reci svidjaju ALI sam cuo da im je servisna mreza za Srbiju katastrofalna prakticno da ne postoji.Postavlj sa pitanje, dali se onda isplati kupiti motor za koje nepostoje rezervni delovi na domacem trzistu nego se mora narucivati iz inostranstva pa onda cekati, placati slanje, carinu...

Problem je resen pojavom novog uvoznika, a sto se tice narucivanja kada bi ono bilo neophodno, cesto se ljudi i za japance odlucuju za to zbog nizih cena i nedostupnosti delova, pa bolje prodju sa carinom i nabavkom, tako da osim potrosnog materijala tesko da bude losije.

Uz razliku nize cene delova naravno, kako god oni bili nabavljeni u slucaju Hyosunga, mada ne treba ni ocekivati "kineske" cene.

• U prolazu, 17 postova

E ovako: Ukoliko zelite brzinu i nije vam bitna ekonomija uzmite neki drugi 125ccm, a ukoliko zelite ekonomik u svakom pogledu uzmite kymco quannon 125ccm. Ja vozim ovaj motor vec 2 godine. Prosle godine sam presao 14 000km bez vanrednih servisa. Menjam ulje na 2 500-3000km (800din). Sad sam radio veliki servis: Svecica 500din, ciscenje karburatora 500din, sajla za kvacilo 1500din, filter za vazduh 2500din sto ukupno iznosi 5800din i narednih 5000km cu samo ulje menjati 2 puta. Sto se tice potrosnje, a to vas najvise zanima :D (sto rece pantelija), gradska voznja od 3.2 - 3.7 sve zavisi koliko dajete gas, otovreni put 2 - 2.5litra. Ja sam vozio iz nisa do novog sada, beograda i nazad i za 1000 predjenih km sam potrosio 20 litra goriva sto ce reci ako vozite autoputem, iza nekog kamiona, potrosnja je 2litra, u suprotnom 2,5. Motor je vozen 250km bez pauze 80km/h na 7000 obrtaja (kako pokazuje tamo) i ne greje se, lepo radi bez obzira na to sto smo bili nas dvoje na motoru. Lep je, startan solidno, nije pravljen za trke nego za laganu voznju. Ima 5 brzina, 15konja, u prirodi je dosta lepsi nego na slikama, po mom misljenju dosta lepsi od honde CBR. Ovo nije kineski motor, ima hondinu masinu unutra, vazdusno hladjenjei lep zvuk za 125ccm. Ko god proba ovaj motor nece se pojakati. Ukoliko su vam potrebne bilo koje druge informacije mozete mi se javiti na 064 338 26 48 ili poslati poruku na mail maxa_bb@yahoo.com. Pozdrav

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja