Ecko 0 Napisano Avgust 13, 2010 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kao prvo imam 14 godina za nedelju dana polazem za PSP -> veoma uskro..Sta znaci da moracu da odlucim jedan motor,pa sam mislio da je ovo pravo mesto za pomoc. ---> BUDZET: max:800 eu U pocetku sam se jako napalio na Yamahu dt 50 i na Derbi Senda ..Al kako vreme prolazi detaljnije sam pogledao stvar.Bila neka veca stvar,pokvarena cene nisu bas nesto niske.Npr Kupim derbija za 850 eu (sta je realno) +registracija nesto sjebano itd itd.. izadjem oko 1000 i nesto euro.To je preterano za prvi motor pa sam po prilicno i odustao. Gledao sam motore u madjarskoj,cene su smesne...200-to godiste Aprilia RX kosta 400 eura sta je veoma povoljno,ali problem je carina,papiri,registrovanje itd itd..Stavim sve na papir pa izadjem opet oko 1000 i nesto euro,a da ne pricam ako nesto nije ispravno. Ne pada mi na napamet da kupim prvi motor od 50 kubiko koji kosta toliko,kao prvo kad tad ce mi dojaditi motor pa cu traziti vecu kubikazu ai ipak to je samo 50 ccm i nista posebno. Predao sam se od 'normalnih' motora pa sam presao na ideju da kupim nekog kineza za 750 eu sa 1 god garancijom SLIKA: http://www.topshopmoto.com/XT50GY/xt50gy_02.jpg ]Cena odgovara izgled nije los al nikad video uzivo al ni nisam vozio.Nemam pretstavu kakav je kvalitet,al koliko para toliko muzike mora da je nekvalitetan i da se kvari brzo.Ide 45 kmh sta je smesno,smesan je nasprem drugovog apen-ca,ni blizu apn-mu ide oko 85 kmh a ovo bi bilo djubre pored apn-a. Druga varijanta mi preostala da kupim ATX ili BT koji ide i kvalitet ima,al mi se uopste ne svidja izgled nije za vozenje riba Stvarno neznam,ako ima neko bolju ideju ili nesto da mi predlozi rado cu prihvatiti. - Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jozamladen 21 Napisano Avgust 13, 2010 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Cruiser 250 Prijavi odgovor kao problematičan Sto ne kupis MZ?Za te pare mozes da nadjes potpuno sredjenog i ispravnog. Au, tek sad videh da imas 14 godina,Onda nemam pojma sta bi ti pasovalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ecko 0 Napisano Avgust 13, 2010 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan E vidis MZ nije mi ni pao na pamet.Da znas pogledacu... Da li ima uopste MZ od 50ccm?! O_o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jozamladen 21 Napisano Avgust 13, 2010 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Keeway Cruiser 250 Prijavi odgovor kao problematičan E nema, najmanji je mislim 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ecko 0 Napisano Avgust 13, 2010 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa onda nista od toga.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Avgust 14, 2010 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan A jel si racunao pare za kacige? Mislim, trebace ti, a ako ces da vozis ribu trebace i njoj. Uzmi bt-a, delova ima, znas sta kupujes, sediste nije malo - primice dvoje bez problema (mlad si, tvoje ribe ne bi trebale da imaju neku kilazu). A i 50ccm ce ti dosaditi tek za dve godine, tek onda mozes na 125! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica-MIGE 7 Napisano Avgust 14, 2010 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd-BANOVO BRDO Prijavi odgovor kao problematičan E nema, najmanji je mislim 125. malo si se prevario,ima mz skuter sa brzinama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mikica-MIGE 7 Napisano Avgust 14, 2010 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd-BANOVO BRDO Prijavi odgovor kao problematičan uzmi neki skuter,moj predlog je piaggio nrg,ide ko metak a mozes da vozis dvoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola92 32 Napisano Avgust 14, 2010 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Kle Prijavi odgovor kao problematičan Ako uzimas skuter imas Aprilije za nekih 700 do 800eura.A sto se tice nekog kineskog motora savetovao bih ti postavi ovu temu na Kineski motori pa vidi sta ti oni kazu koj motor ti preporucuju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Avgust 14, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne varam ovo je tvoja druga tema o nekim dilemama,a koliko mi se cini ne i poslednja........... ;D. Kupuj brate za sta imas para,i sta ti se svidja(jer ces ti voziti motorce,i ti odlucuj). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2412 Napisano Avgust 14, 2010 Andragog, 4985 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan APN masina drvena osovina !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Avgust 14, 2010 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan Pogledaj na PIAGGIO sajtu ima lepih i dobro sređenih Libertya za te pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Avgust 14, 2010 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Ima kod nas u malim oglasima forumasa yamaha dt povoljno http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=55619.0 ako se ipak odlucis za skuter pust pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ecko 0 Napisano Avgust 15, 2010 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Taj yamaha vec prodan.Skuter ce da ostene u zadnju varijantu..Ja sam vise za enduro tip... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Avgust 15, 2010 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan pa yamaha dt je cross a senda je cross ili supermoto. Najmanji enduro su aprilia pegaso, yamaha tdr i honda varadero, svi 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ecko 0 Napisano Avgust 15, 2010 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan cross/enduro dolazi u obzir.. Naj bolje bi bilo da nadjem ovde u srbiji Apriliu/Derbi/Yamaha dt bilo koji od ova tri a da mi bude po budzetu ... (Max 800 eu) A da je trajno registrovan da ne dodajem jos para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranl 28 Napisano Avgust 15, 2010 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: temerin Motocikl: yamaha virago 125,Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan najbolje je da uzmes nekog dobrog atx,to ti je kros motor a moze i dvoje lepo da se vozi,ja sam vozio atx-a 2 god. isao sam sa njim svugde,malo se kvario,a delova ima kolikol hoces,kvarilo mi se svecice i i sto sam busio gume,nema atara koji me nije video Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
*zeka* 1184 Napisano Avgust 15, 2010 Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1380 postova Lokacija: Vrnjacka Banja Motocikl: K1600GT Prijavi odgovor kao problematičan Da ATX je super motor i ja sam ga vozio 2-3 godine kao klinac i bas sam bio odusevljenj njime,a mislim da ti je bolje da kupis neku dt ili sta vec nego neki kinez ne zbog kvaliteta mnogo nego zbog pada cena i lakse prodaje kad se odlucis.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MadScientist 13 Napisano Avgust 16, 2010 Can't cure stupid, 81 postova Motocikl: Trenutno na 4 točka Prijavi odgovor kao problematičan Moja preporuka je ATX koji mozes naci za male pare + oprema bi te izaslo 500-600 eura. Druga opcija je ,,kinez,, tu preporucujem Yamasaki Kingway (kod nas Sprint Cross 50ccm), a to sta pise max. brzina 45km nemoj ni gledati jer nije istina. Sprint Cross je poveci motor (vecih dimenzija od ATX-a), trosi malo oko 2l do 2,5l . Cena moze biti jedini problem posto je 84.000 RSD + registracija + oprema opet je blizu 1.000 eura mada je motor perverzija. Servis na svakih 1.000km, a cena servisa 1.000RSD, garancija 1. godina. Imas dosta o njemu na youtubeu pod nazivom ,, Yamasaki Kingway ,, a preko googlea Yamasaki YM50GYS. Lep i dobar motor za koji nikad ne bi rekao da ima 50ccm, bar ne po zvuku Ja jeste da sam ,,prerastao,, 50ccm motore, ali ovaj ne planiram menjati jos dugoooo za nesto jace ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Avgust 16, 2010 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Ili ako si i dalje zainteresovan za dt (imas pp) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ecko 0 Napisano Avgust 16, 2010 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svakom za misljenja..puno ste mi pomogli.. @perlx - jesam zainteresovan i video sam ti poruku..razmislicu jos.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola92 32 Napisano Avgust 16, 2010 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Kle Prijavi odgovor kao problematičan MadScientist potpuno si upravu.Nov motor je nov motor.Preporucio bih ti da skupis jos 200eura i kupis nov motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ecko 0 Napisano Avgust 17, 2010 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan MadScientist,kao sto si citao rekao sam da je i kinez u opciji.Zvuk,Izgled prva klasa al brzina mi se nekako ne svidja..Ako izvadim blokadu ili stavim 80 ccm cilindar gubim garanciju a mozda je to preterano za ovaj motor..Nije 1000 eura nego 740 u temerinu tako da mozda i kupim jer su delovi smesno jeftini i ako mi se sjebe bog zna sta imam garanciju odnesem i popravljen.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perlx 531 Napisano Avgust 17, 2010 festina lente, 749 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XRV Prijavi odgovor kao problematičan Garanciju za kineza mozes da obesis macku o rep Samo ce da nalaze izgovore kako da te zavuku i bices bez motora. Prednost yamahe i aprilije je sto nose minarelli 50ccm 2t agregat za koji ima pregrst rezervnih delova, a i tjuning. Kad se smoris od takvog motora odvojis 400E za kit, rezonu, lancanike i imas potpuno drugi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Avgust 17, 2010 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan zaboravi na kineza, imao sam ga, kasnije sam u njega ubacio motor od honde cbr al to je daleko od isplativog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...