nikolapanic 20 Napisano April 18, 2007 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: BMW R1200GS, Ex BMW R1150GS, Ex Honda NX500R Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Znam da je bezveze da otvaram novu temu zbog ovog pitanja pa ako treba,prebacite je negde. Interesuje me da li je dobro staviti grafitnu ili neku drugu mast kada se montira osovina tocka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano April 18, 2007 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan neznam zasto bi je stavljao u lezajevima ima masti i oni su ti koji se vrte i trpe trenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano April 18, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa upravo tako, ali ja sam cesto imao problema kod skidanja istih koje nisu bile podmazane...kad "zapece" posle nekog vremena...eto...samo zbog toga podmazati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano April 19, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uvek stavljao tovat mast ili grafitnu, koja mi je bila pri pruci. Lakse je i montirati i skidati posle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 19, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam licno vise za tovatnu nego grafitnu u ovom slucaju... Grafitna kad se zasusi zapece najstrasnje... a grafitna se stavlja tamo gde je velika centrifugalna sila pa da ne "odlece" sa materijala... Stavi tovatnu i uzivaj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano April 19, 2007 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je grafitna za vise temperature Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
palomas 10 Napisano April 19, 2007 U prolazu, 74 postova Lokacija: Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Grafitna mast prvenstveno je namjenjena za mazanje brtvila koja su izložena visokim temperaturama. Na pr. brtvilo glave motora izraðeno je od klingerita koji veæ u sebi ima na površini sloj grafita. Prije montaže, preporuèa se još dodatno nanjeti sloj grafitne masti. Grafit koji ostane na metalnoj površini nakon korištenja, služi da se brtva ne zapeèe na dosjed ili prirubnicu, i da kasnije ne treba strugati i èistiti ostatke brtve sa tog dosjeda. Grafitna mast je dobra i za podmazivanje ležajeva koji su veæ pomalo istrošeni, tj. imaju zraènosti. Neki njome podmazuju i lanac, postupkom "na vruæe". Za podmazivanje osovina kotaèa ja koristim spray za lanac, koji je na bazi ulja. Na tim osovinama po meni, najveæi je problem prodor vode kod pranja, koja može izazvati koroziju i teško izvlaèenje osovine iz košuljica ležajeva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano April 19, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ko maže, taj se sreæan vozi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano April 19, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Uh, sad ste me ubili sa ovim, taman treba da mijenjam gume i naravno skidam tockove i ne mogu da vjerujem da to moram da podmazujem #-o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikolapanic 20 Napisano April 19, 2007 Svrati ponekad, 130 postova Motocikl: BMW R1200GS, Ex BMW R1150GS, Ex Honda NX500R Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Montirao sam tockove i podmazao sredinu osovina tovatnom mascu.Lezajevi su vec podmazani tako da ih nisam remetio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano April 20, 2007 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svojevremeno za auto kupio tubu neke kvalitetne tovatne ELF koja cak i mirise tako da je mazanje osovina i punjenje lezaja pravo uzivanje za sva cula! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...