Jump to content

Moto Zajednica

Korcula u planu..

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 212 postova
  • Motocikl: Yamaha R6

Ove godine sam odlucio da odem sa devojkom do Korcule, pa me zanima ako neko zna neki dobar privatni smestaj na tom prelepom ostrvu :) Bio sam tamo prosle godine ali samo na dan jer imam kucu pored Peljesca pa mi je bilo zgodno da skoknem. Hvala unapred ;)  pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1826 postova

Korcula, Mjesto dobrih puteva i dosadnih plaza, ostrvo sa dvije benzinske ukupno  :-[

pogledaj moj putopis na http://www.forum.adventurer.hr/index.php?topic=5670.0

U temi koju si linkovao kazes upravo suprotno... da su putevi dosadni, pa me zanima sta je u stvari na Korculi dosadno, a sta dobro?

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Do pre 20 godina više sam vremena u Orebiću i Korčuli provodio nego na Karaburmi i mogu da kažem da nikada ništa dosadno nisam uočio.

Naprotiv, sve je izuzetno i neponovljivo, može da se vidi samo tu i nigde više.

Motor je dobar što se sa njim lako dođe svuda ali je lepo i sići sa njega pa videti šta sve ima usput. ;)

Cilj putopisa je izgleda bila vožnja sama po sebi i šteta je što se kroz ovakava mesta samo protrčalo jer se neviđena bogatstva tamo nalaze.

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Yamaha XJR 1300 Sp

Korcula...sta reci osim: neponovljivo!

Bio sam pre 2 godine sa tadasnjom devojkom a danas zivotnom saputnicom ( nisam se zajebo!) :D i stvarno ali stvarno je jedan od najlepsih hrvatskih ostrovcica.

Plazice su ludilo, mir i tisina na sve strane, idealno za pravi chill odmor.

Da, more oko Lumbarde i Vela Luke je za par stepeni hladnije, pa za nas koji smo navikli na toplije vode, kupanje tamo je mission impossible.

Obavezno idi do Racisca koje je na nekih 12 km od Korcule, pogotovo ako ides motorom jer je put idealan kao i uostalom u celom Hr primorju, a plazice su ludilo.

Nije za zaobici ni predivnu uvalicu Slatina kao i uostalom sve uvalice su predivne.

Jos jedan info sto se tice gastronomije, a to je da posetite lokalnu pizzeriju( nazalost nisam zapamtio ime) koja je odma pored katedrale Sv. Marko u starom delu grada.Ali bukvalno na 20 m od glavnog ulaza u katedralu, nemozes promasiti.

Pizze su im verovatno jedne od najbolje u Dalmaciji, a preporucujem ti da probas domace makarune sa sosom od teleceg mesa..pravi dozivljaj za nepca :)

p.s

Ove godine idem da overim Istru i lokalne restorane pa preporucite nesto zaista dobro u okolini Rovinja, Umaga  i Poreca, a plaze cu verovatno otkriti sam.

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

ja se juche vratih... bio sam u lumbardi u privatnom smeshtaju... super nam je bilo... svaka preporuka... okachicu eminin broj telefona chim ga nadjem...

evo ga pogled sa terase:

4868628121_58f6c75ca6_o.jpg

more je chisto, nema guzhve,... meni je bilo savrsheno...

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

evo ga broj:

+385 98 1347292

emina... lumbarda na korchuli... apartmani na 20m od mora... jedna uvala levo od centra lumbarde...

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

Sada je već gotova sezona, ali roditelji moje devojke imaju tamo prelepe nove apartmane koje povoljno iznajmljuju. U pitanju je grad Korčula, apartmani su blizu centra. Tamo redovno odlazim već tri godine i svaki put se iznova oduševim koliko je lepo... Jutarnje kupanje, pa kafa sa drugarima, pa popodne ručak - crni rižoto, hobotnica ili riba sa gradele, jastog, domaće belo vino, zalazak sunca na plaži... Neponovljivo! Ko se premišlja za letovanje, Korčula je odličan izbor, i bezbedno je mesto (u smislu da nema međunacionalnih tenzija)...

Nažalost, tamo sam išao samo kolima, ali možda se jednom odvezem skuterom, ostrvo je lepo za špartanje i ima šta da se razgleda.

SP0xL_p1010167d.jpg

fim0m_p1010185.jpg

cpTKY_p1010244.jpg

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: BMW R1200RT Honda VFR 800 v-tec MotoGuzzi falkone NSU SuperMAX Tomos T12

Bas je lepota,nisam nikada bio,na zalost.

Letovao sam par puta u Orebicu,neki kamp,bas je bilo lepo.

Joke,pravi si putnik,bicikl,skuter,motorcikl,......sta je sledece!

Zmaj :nanana:

• Svrati ponekad, 237 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 650 V-Strom

Ja bih voleo da odem do Korčule, služio sam vojsku 1981. godine i kao kurir sam obišao sve delove - Sve preporuke.

Kako je sada za BG table?

• BJB Maxi Scooter Club, 743 postova

Vrlo mirno, ovoga leta sam tamo bio treći put za redom. Prošle godina nas je bilo desetoro, troje kola sa BG tablama i niko nije imao problema. Normalno smo razgovarali u kafićima i na plaži, uveče upoznali dosta ljudi, uglavnom smo svima simpatični. Nađe se poneka sitna provokacija (npr, na pumpi na Pelješcu je neki tip pustio Tompsona kada smo se ušli da platimo gorivo), ali na to ne reagujem.

Auto mi stoji parkiran na javnom parkingu, prve godine sam skinuo tablice, ali posle ni to više nisam radio. Pošto sam bio u vreme Dana državnosti, očekivao sam poneku sitnu provokaciju, ali izuzev nekoliko zastava nisam čak ni zapazio da je taj praznik.

Čini mi se da je ostrvljanima koji žive od turizma svaki gost važan, i dok god se ponašaš normalno, mogu prilično sigurno da ti kažem da ćeš uživati u odmoru. Smeštaj je uglavnom kvalitetan (standard su klima, plazma TV, često i WiFi), domaćini ljubazni, dosta stranaca... Preporuka je, ako ideš baš u grad Korčula, da izbegavaš smeštaj u ili okolo starog grada, jer je noću do 1 ipak malo bučno.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja