slavonac 81 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Obzirom da smo sad već prave „moto iskusnjare“ planova je bilo mnogo. I bili su nerealni, bar što se vremenskog dijela tiče. Naime valjalo je u kratak godišnji odmor ugurati more sa klincima i naravno, moto avanturu. Nakon povratka u realnost i spoznaje kako se Sicilija neće moći stisnuti u tjedan dana te kako u put treba uključiti i neizostavni dio odlaska u Slavoniju i zbrinjavanje djece kao i povratak po njih, moja bolja polovica predloži – Bosna! Ma kakva Bosna pa to je tu! No kako to već uvijek biva kod nas muškarčina i ovaj put je bilo po njenom!! Počelo je uobičajeno - ja na Suzani - Mirela i Princeze u "prevoznom sredstvu za nuždu". Do Požege smo došli brzo i ovaj put vrijeme je bilo dobro. Slijedi nužno pozdravljanje i napokon pokret.... Jedini plan je bio čim prije ući u Bosnu i čim kasnije iz nje izaći... Brzo prelazimo Savu i sudeći prema koloni svi su nam zavidjeli na prevoznom sredstvu! Bosanska Gradiška... Bosanska Posavina asocira na Slavoniju, a Slavonija na ....dobru klopu... Srećom negdje prije Bosanske Krupe naiđosmo na prekrasan restoran na riječnom otoku...(negdje ga već vidjeh u putopisima) Kostajnica... Klopa je bila onako... Bosanska...sa istim takvim cijenama... Nismo niti mi za bacit... Nakon dugooo vremena valjalo se ponovno zakopčati... Prema Bihaču... I onda... Grad je bio pust - svi su valjda bili negdje u hladu.... Kava sa mlijekom - tri kune!!! Iz grada smo jedva izašli - rade neki most pa je promet "malo" kaotičan... Bilo je već kasno poslijepodne i valjalo je tražiti smještaj...no moja zakonita još nije umorna.... Prema Bosanskom Petrovcu... Nakon nekog vremena... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Bilo mi je već dosta za danas pa pitam Mirelu: "Misliš ti spavati večeras?" "Da dolje u onom crvenom hotelu!" I prije no što sam išta zaustio - postalo mi je jasno tko je Goran Milić i gdje je sve putovao.... Nedoumice oko naziva ovoga putavanja nije više bilo... Crveni hotel....!? Sad ga i ja vidim.. Drvar... Vodosprema.... I tako do sitnih sati.... Bilo je to najlijepše veče na cijelom putu - možda i zato što je prvo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Ustali smo rano neki i dobrovoljno, klopa i pravac Titina pećina... Bili smo jedini gosti pa su nam zato alalili ulaznicu od 1KM! Vrijeme je mirisalo na dobru vožnju a bome i priroda! Ne znam kako bih opisao vožnju po Hercegovini – netko ju je nazvao močnom - tako sam se i ja osjećao dok smo dirani prvim zrakama sunca kročili njenim planinama – prekrasno!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Vatrogasci u akciji... Ubrzo smo stigli u Livno... Spomenik mom imenjaku... Potom ka Širokom na ručak... A onda ka Mostaru... U Mostar jedva nađosmo most – kao nitko ne zna gdje je. Vođeni onom narodnom „Idi za muhom i doćeš na govno!“ poslije iscrpne potrage napokon ga nađosmo! Bilo je blizu 40C u hladu... Kako nisam imao hrabrosti skočiti s mosta osvježenje potražismo u birtiji... Stromeri iz Francuske... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Međugorje smo lako našli te smo se tu mislili za večeras skrasiti. No samo smo tako mislili! Naime mjesta za spavanje nije baš bilo pa umjesto da dalje hodamo tražeći smještaj odlučismo se popeti na brdo ukazanja, naravno u punoj opremi! Baš nam je bilo lijepo slušati komentare na naš račun!? Nakon što smo dehidrirali vratismo se dolje po osvježenje no ovaj put sam ja bio odmoran pa odlučismo ići dalje u Trebinje. To se nije svidjelo ni Mireli ni Suzani pa kad smo se okretali uskim ulicama tank torba mi sjela na sirenu tako da nisam znao tko se više uplašio – Suzana, ja ili okolni hodočasnici koji vidješe dvoje stranaca zakopčanih do grla po pasjoj žegi na čudnoj spravi koji se propinje. No valjda sam se dobro pomolio maloprije pa smo ostali u sedlu! Bogu hvala!! Nastavismo ka Trebinju... U narednih pola sata svi smo se zahvaljivali Bogu te u međuvremenu dođosmo do Stolca. Upitah dal sam na dobrom smjeru i gdje trebamo dalje – dobismo nove kordinate i tim putem narednih dva sata nit ja niti GPS a posebice Suzana nismo znali gdje smo. Uzalud sam tražio mjesta na karti. Normalno da nisam to smio priznati Mireli sve dok na tabli nismo ugledali natpis Bileća! „Pa zar mi nismo trebali u Trebinje?“ pita me suputnica. „Tu ima bolji hotel!“ odgovaram mudro i tražim gdje da stanem i priupitam gdje je sad taj hotel koji je trebao biti bolji! No da sve ne bude crno – pa ipak sam danas bio na brdu ukazanja, uskoro se na benzinskoj pumpi i meni ukaže čovjek koji mi objasni da malo van grada ima super hotel na jezeru! To, pomislim sve je dobro svršilo, bar za danas! Tako je i bilo!!! Pogled kroz prozor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Opet smo ustali rano. Dan je obećavao, kao i doručak. Nakon što smo se odlično najeli na terasi hotela sa prekrasnim pogledom na jezero, krenusmo dalje... Prema Gackom... Dalju prema Nacionalnom parku - Sutjeska.... Prometa je bilo mnogo... No, svi poštuju prometne propise... Priroda je zato divna... Potom - radovi, preusmjeravanje prometa na neke kozje staze... Idućih dvadesetak km nismo znali gdje smo - no nije bilo niti potrebe...priroda očarava... A odjednom nešto poznato... Tjentište i spomenik palim borcima na Sutjesci! Vrijeme i mjesto za predah.. Hotel....devastiran.. Suzana je upoznala starijeg dečka... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan Ako bi od svih dijelova kojima smo prošli htio reprizu to bi onda bilo ovo... Neopiosivo slikom ni riječju... Danas je cilj bilo Sarajevo i napokon malo odmora – bar smo tako mislili sve dok nismo naišli na zatvorenu cestu prije Dobrog Polja. Sjetih se savjeta o čim manje planiranja i odmah predložim djevojkama da danas obiđemo Višegrad a Sutra ujutro šoping u Sarajevu! Suzana se i složila no Mirela već teže – zna da je jutro stvoreno za vožnju a ne za kupnju – barem dijelu ekipe. No tako je bilo! Krenusmo prema Višegradu i onoj cesti koju sam puno puta vidio na raznim putopisima gdje se izmjenjuju bezbrojni tuneli i prekrasni prizori Drine. U živo je još i ljepše.... Brzo dođosmo u Višegrad pred glasoviti Andrićev most. Smjestismo se ugodno u restoranu tik do mosta a i sad kad ovo pišem sve te slike imam opet pred sobom... Nakon dugooo vremena krenusmo ka Sarajevu..... Hotel kod Mujića - preporuka Ofsajd! Bilo je i umornih... Dođosmo kod Mujića kasno poslijepodne te Suzanu ostavismo da odmara. U grad smo išli tramvajem da ga bolje osjetimo – grad mislim! Taj dan je bio i Sarajevo film festival pa je u gradu bilo prilično burno. Ukratko moja Zakonita suvozačica se oduševila. Ove godine sam bio u svim glavnim gradovima nekadašnjih republika bivše nam države no Sarajevo nas je najviše oduševilo – možda zato jer to nismo očekivali. Bilo kako bilo sav umor je nestao i to veče smo potrošili i dobar dio idućega dana (mislim onog vremenskog). Logično da se nismo ustali u šest već negdje oko pola sedam te nakon doručka krenuli u obećani šoping – ovaj put smo poveli i Suzanu, ipak je i ona žensko, il bar ja to želim vjerovat! Šoping nije baš bio bog zna kakav, mislim nismo puno potrošili te sam se morao pravit kak mi je krivo zbog toga i naravno obećati da još nije kasno – ta gdje je granica! Vratismo se u hotel, pokupismo stvari i za čas smo bili u Tuzli na ručku. Nakon što smo i ovo savladali valjalo je krenuti...... I onda .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavonac 81 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Varaždin Prijavi odgovor kao problematičan U Bijeljinu nismo išli samo zbog Bijeljine već.... etno selo Stanišić... Iako baš ne volim ovakav statični oblik moto turizma - ovdje sam promijenio mišljenje...... "Naša" kućica... Doista ne bih htio nikome raditi besplatnu reklamu.....no sutradan smo krenuli oko dvanaest nakon što su nas ljubazno obavijestili kako smo iz kućice morali izaći još u jedanaest....... I cure su bile zadovoljne – Suzana je dobila garažu i društvo, a Mirela pravi odmor i prije završetka putovanja.Čak je zaboravila i na obećani šoping! U Županji izađosmo na auto cestu i prilično brzo dođosmo u Požegu – svi su nas već čekali. Što još dodati – frazu da ne moraš daleko ići da bih puno vidio – ne već je otrcana. Bosno vidimo se opet!!! KRAJ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jul 22, 2010 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan Kratka relacija po blizoj okolini, a fantastican provod,voznja i uzivanje.Bas znate da ziviti i vi i suzana. Bravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jul 22, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Prelijepo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marokanac 1882 Napisano Jul 23, 2010 Drug član, 1073 postova Lokacija: Beograd.........Srbija....... Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar Prijavi odgovor kao problematičan "Slavonac".................odlicno ! Po obicaju fotografije izvrsne, interesantan putopis.............u pravu si - ne treba ici daleko da bi se lepo provozao i video prelepu prirodu......... Pozdrav............iz Afrike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6135 Napisano Jul 23, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Išli smo skoro istom rutom samo u suprotnom smeru pre neki dan, stvarno je priroda prelepa. Samo...wtf is taj Milić? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spel 72 Napisano Jul 23, 2010 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: Šabac Motocikl: bez motora od 1.10.2008 zbog udesa Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammerlo 42 Napisano Jul 25, 2010 Svrati ponekad, 138 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996) Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 25, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Slavonac, zaista uzivam u citanju tvojih putopisa! Majstor si! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mile fazer 4464 Napisano Jul 25, 2010 Drug član, 2013 postova Lokacija: Pula Motocikl: KTM 1290 SD GT Prijavi odgovor kao problematičan Slavonac, zaista uzivam u citanju tvojih putopisa! Majstor si! uzeo mi je rjeci iz usta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Jul 25, 2010 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno, bas sam pre neki dan prosao slicnim putevima na putu za Crnu Goru, stvarno , Bosna je zakon! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KEZA 33 Napisano Jul 28, 2010 U prolazu, 75 postova Lokacija: Sokolac Motocikl: SUZUKI RM 250, CAGIVA 125 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna voznja svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ACO610 49 Napisano Jul 29, 2010 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: Sokolac -Republika Srpska Motocikl: HONDA CBR 1100XX ; Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna voznja svaka cast. Keza počeo si podržavati bajkere koji izlaze iz granica svoje opštine, nemoj tako naljutiće ti se BRACO presjednik GRASA samo da pojasnim drugim forumašima da je GRAS skraćenica za Gracko saobraćajno preduzeće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...