seiz 0 Napisano Jun 12, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa jamahom tdr 125 (cvaja)...Naime, motor nije hteo da upali, pa sam poceo redom da proveravam koji mu je djavo...filter cist, vazduha ima, svecica baca varnicu, znaci u pitanju je gorivo...ili kompresija...ocistio sam rezervoar, cesmicu i sve moguce cevcice koje se nalaze u blizini...vretio sve kako je i bilo, on opet vergla i nece...uzmem spric i sunem malo goriva direktno u cilindar i motor proradi na 2 sekunde, dok nije potrosio ono u cilindru...posle toga opet verglam, sa sauhom, i posle 5 sekundi verglanja, kao da svecica zapali jedan ciklus, i opet nista...ja probam opet, on opet isto...primetim da je odjednom poceo da kaplje benzin iz auspuha, iako to pre nije uradio nijednom...znaci samo je odjednom pocelo da kaplje...skinem auspuh i provalim da mi je dihtung izduvne grane nagnjecen, to je najverovatnije od prethodnog namestanja auspuha, koje ocigledno nisam dobro izveo...e, sad, skapirao sam da zbog toga curi gorivo i da to ocigledno moram da menjam, al mi nije jasno kako je uspeo da zavrti par puta kad sam sipao direktno u cilindar, i ono par puta kad sam pokusavao da upalim motor...inace klip cilindar i karike su mi u dobrom stanju,ne verujem da je do njih...u corsokaku sam i nem pojma vise sta da radim, tako da mi je svaka pomoc dobrodosla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 12, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan znaci da mu fali benzina,a mozda da proveris i lamelarne ventile..to ti je posle karba....za pocetak,treba da zatvaraju..videces kad rasturis... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seiz 0 Napisano Jun 12, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan cek, cek...jel su ti ventili bas u cilindru, ili na putu do njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 13, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa trebalo bi da su izmedju karba i cilindra,namontirani na cilindar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seiz 0 Napisano Jun 13, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan rskomadao sam opet sve i skinuo te ventile...oni su inace zatvoreni, a kad zavergla motor,one membranice se minimalno otvaraju...slikao sam ih pa ako je potrebno mogu i slike da stavim...meni se sve nesto cini da je do onog dihtunga,znam da cvaje ne mogu da upale bez dobrog auspuha-kompresije, al on je do skoro isao dobro i sa onim dihtungom sto sam ja s*ebao, a sad nece ni da upali.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Jun 13, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju nema auspuh nikakve veze svaki motor ce da upali i bez auspuha, naravno nece imati snagu koju treba da ima...tako da auspuh nema veze 100% Gledaj ti sta je sa karburatorom jer je jasno da ne dobijas gorivo....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 13, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa ,,,rasturi carb za pocetak..i sipaj mu benzin u rezervoar,mozda mu fali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seiz 0 Napisano Jun 13, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan pa cvaja je, on nema ventile, svu kompresiju mu obezbedjuje auspuh...elem,skinuo sam i taj dihtung, i posto sam ga nagnjecio prosli put kad sam stavljao auspuh, sad sam uzeo cekic i ispravio sve i vratio unutra...sve moguce dizne iz karburatora sam povadio, plovak iglu,sve i ocistio (strpao sam benzin u rezervoar za farbu na kompresoru i tako ocistio), sve dizne i kanali su sad otpuseni...sad cu lepo da kupim 10 kila goriva i, ako ne uspe da upali, ima da zapilim i motor i dvoriste i ceo komsiluk zajedno...vec 2 meseca me ovo zeza... e jel znate mozda gde mogu da se nabave ti dihtunzi za auspuh? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seiz 0 Napisano Jun 13, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan opet sam skinuo karburator, cesmicu i rezervoar i sve dizne sa karburatora srafove igle...sve. ocistio i pokusao da upalim motor,samo sad niasm stavio filter za vazduh. sipao sam skoro pun rezervoar goriva. prvo odvrnem cesmicu i odjednom karb krene da preliva...ja zatvorim cesmicu i promuljam malo motor, reko plovak se zaglavio...posle nije prelivao,al opet nece da upali...stavim ruku na otvor za vazduh i skroz zapusim, vrlo malo mi isprska ruku gorivo sa glavne dizne,i vuce vaduh unutra kao usisivac. svecica baca varnicu, kad sam je izvadio, bila je mokra od benzina itd...ja sam majke mi popizdeo, sad stvarno nemam vise zivaca za ovo...ako mozete da mi preporucite nekog dobrog majstora u bg-u pa da kod njega teram jer su ovde u zemunu sve neki dundjeri, sve znaju a pojma nemaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Jun 13, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aj stani malko,kazes svecica baca varnicu,,svecica i kad crkne baca varnicu.... ajd probaj s drugom svecicom za pocetak,pa javi sta se desava,ali ne sa istom svecicom vec sa novom svecicom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Jun 13, 2010 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ti rekao za moj slucaj......!! isto tako,baca varnicu a ustvari riknula Ako hoces ajd samnom sutra,ja idem da kupim za mene svecicu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
seiz 0 Napisano Jun 13, 2010 U prolazu, 28 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan au jbt...pa koji djavo onda ne moze da upali ako ima varnicu...znao sam da je neka smejurija, zamenio bih ja to odma, al ovo mi je prvi put da cujem da i crknuta ona baca varnicu.....sutra lepo u shopping... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Jun 13, 2010 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Da da, i crknuta sveca moz' da ima varnicu al' ta varnica nije dobra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...