cross 0 Napisano Jul 22, 2010 U prolazu, 51 postova Lokacija: beograd Motocikl: YAMAHA DT 125 Prijavi odgovor kao problematičan Voltazu za anaser nesmes da menjas niposto samo0 povecaj snagu akumulatora a to je Amper cas i dobices zeljenu brzinu.Sto se tice dodavanja cetkica to nema vajde.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jul 22, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Voltazu za anaser nesmes da menjas niposto samo0 povecaj snagu akumulatora a to je Amper cas i dobices zeljenu brzinu.Sto se tice dodavanja cetkica to nema vajde.Pozdrav Ma palim na 24 volta,i pali na pola kljuca i zasad nije izgoreo alnaser,a i ako izgori imam jos jedan u rezervi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
xxxxxxxxxx 92 Napisano Jul 22, 2010 Svrati ponekad, 147 postova Prijavi odgovor kao problematičan Voltazu za anaser nesmes da menjas niposto samo0 povecaj snagu akumulatora a to je Amper cas i dobices zeljenu brzinu.Sto se tice dodavanja cetkica to nema vajde.Pozdrav Snaga akumulatora ne igra ulogu u brzini,igra napon,kod DC motora,kod AC motora frekvencija(racunajuci gubitak snage jednak nuli) Premotavanje na 10V ne vredi,lakse je paliti ga na 24 kao sada. Dodavanje cetkica,e sad,igra ulogu,ali moraju da se pravilno rasporede polovi,sto je opet prica za sebe,imajuci u vidu da su alnaseri od teretnih vozila drugaciji od auto alnasera,te nemaju bendix,vec su konstantno uzubljeni na zamajcu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m900 227 Napisano Jul 23, 2010 Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Virovitica Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing Prijavi odgovor kao problematičan 5Ah, a struja kratkog spoja??? bar 20 - 30 A veća .... Greška kod kupovine akumulatora je da se svi uglavnom zaleću za kapacitet, a retko ko još pogleda i struju kratkog spoja... (45Ah - 180 A; 65Ah - 250A) Za efikasno paljenje što veća struja kratkog spoja, potpisujem... P.S. @ autoru teme, govori se i piše ANLASER , a Anvar al Naser bio je egipatski predsjednik i titov drugar ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Jul 23, 2010 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan 5Ah, a struja kratkog spoja??? bar 20 - 30 A veća .... Greška kod kupovine akumulatora je da se svi uglavnom zaleću za kapacitet, a retko ko još pogleda i struju kratkog spoja... (45Ah - 180 A; 65Ah - 250A) Za efikasno paljenje što veća struja kratkog spoja, potpisujem... P.S. @ autoru teme, govori se i piše ANLASER , a Anvar al Naser bio je egipatski predsjednik i titov drugar ;D Zaboravio si da spomenes Nehrua i Kaundu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1653 Napisano Jul 23, 2010 Drug član, 1713 postova Prijavi odgovor kao problematičan Voltazu za anaser nesmes da menjas niposto samo0 povecaj snagu akumulatora a to je Amper cas i dobices zeljenu brzinu.Sto se tice dodavanja cetkica to nema vajde.Pozdrav Ma palim na 24 volta,i pali na pola kljuca i zasad nije izgoreo alnaser,a i ako izgori imam jos jedan u rezervi. Rekoh ti ja jos odavno, samo nemoj dugo da verglas i ne brini nista, pusti ti ovo menjanje kablova, proracune i sl, ima neceg i u praksi nije sve u teoriji, posluzi tako godinama mene i jeftiniji je opet drugi takav alnaser nego silne prepravke. P.S. malo se salim i izvinjavam ljudima koji su strucno pristupili problemu, ja to vise vako po seljacki resavam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
amer 0 Napisano Jun 7, 2014 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Posto oko elektrike slabo znam,a dosta ljudi na forumu sigurno zna reko da pitam. Problem je u alnaseru,potpuno ispravan,dobre cetkice ali sporije vrti(nije pokvaren i sl.nego i kad je nov je spor),a neki elektricar mi rece da moze da se kupi neka ploca za cetkice i onda brze vrti(sad je sa 4 cetkice). Da li je to tacno ili postoji li jos neki nacin da se ubrza. [/quo potrebna mi je pomoc,,imam americki automobil 1972 god,,i stavio sam mu nove cetkice grafitne al jedva da okrene,,jel zna neko da li moraju mesingane da se stave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...