Jump to content

Moto Zajednica

Kupio sam R6 pa mi treba malo saveta

Recommended Posts

• U prolazu, 54 postova

Evo napokon sam pazario motor - u pitanju je R6 2003.

Menjao sam auto i ovo se pokazalo kao najbolji izbor. Želja mi je bila K4 600 ili CBR 600rr, ali i sa ovim sam zadovoljan.

Pošto mi je ovo prvi motor koji sam kupio i nemam blage veze o održavanju i servisiranju, treba mi mala pomoæ od vas iskusnijih.

Na šta sve treba obratiti pažnju, gde i kako servisirati, jel ima nekih mana koje se èesto pojavljuju....znaèi sve me interesuje.

Unapred hvala svima

Slike postavljam za par dana.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• In memoriam, 884 postova

Radjo, pre svega cestitam. PS menjaj to u potpisu ispod avatara :)

E sada, pre svega osnovno je - polako sa gasom! Ako ovo poslusas, sve ostalo je lakse... ako ne poslusas, moze da te kosta mnogo vise nego ma koji servis (ne daj Boze!).

Sto se tice samog odrzavanja, ja ne vozim R masinu pa necu ulaziti u detalje, Pablo, Evil Zo, Dexterr, DiRRty i ostali mogu mnogo vise da ti kazu... ja bih samo napomenuo da je veoma bitno da ti je ulje uvek odgovarajuceg nivoa (odnosno da ga ima dovoljno), da ga redovno menjas sa kvalitetnim uljem, da ti je pritisak u gumama uvek kako je proizvodjac propisao i da redovno odmascujes i podmazujes lanac. R motori su prilicno osetljive sprave i na njima se mnogo pre oseti ma kakva promena uzrokovana losim ili neadekvatnim odrzavanjem nego na enguro i touring motorima...

• Drug član, 1777 postova

to je tako opsirno sto si pitao. da bi ti neko odgovorio, trebao bi da napise knjigu, na kojoj bi mogao i puno da zaradi :D, tako da ti ne preostaje nista drugo nego da googlas i pretrazis forum ;)

Srecno!

Guest gordanmg
Evo napokon sam pazario motor - u pitanju je R6 2003.

Menjao sam auto i ovo se pokazalo kao najbolji izbor. Želja mi je bila K4 600 ili CBR 600rr' date=' ali i sa ovim sam zadovoljan.

Pošto mi je ovo prvi motor koji sam kupio i nemam blage veze o održavanju i servisiranju, treba mi mala pomoæ od vas iskusnijih.

Na šta sve treba obratiti pažnju, gde i kako servisirati, jel ima nekih mana koje se èesto pojavljuju....znaèi sve me interesuje.

Unapred hvala svima

Slike postavljam za par dana.[/quote']

moras malo traziti po netu i nacices dosta stvari koje ce ti sluziti prilikom odrzavanja motora. Svakako cestitam i ne skidaj kacigu da te svi vide,

a danju ako vozis obavezno svetlo jer nas nevide i pravo da ti kazem i nevole.

• U prolazu, 54 postova

Hvala na èestitkama i savetima.

Bio sam danas kod jednog lika u Inðiji što se malo razume u motore - Bjega (vozi K5 1000, a takoðe i kamion, pa donosi Bordal ulje, gume i još neke zezancije za motore iz Italije) mislim da ga veæina vas koji idete po skupovima zna jer on organizuje to u Inðiji svake godine.

On mi reèe da je motor dobar i da sam lepo pazario. Malo je bilo klizano sa njega ali ništa od vitalnih delova nije ošteæeno - samo plastike koje su ofarbane.

Veæ sam naruèio dve nove Mišelinke, iako nisam morao (300 EUR), al ja na tome neæu da štedim.

@PROFILER - malo æe me više koštati motor jer moram da ga registrujem i prevedem odmah, naruèio sam gume, ulje Bordal i filtere, ali znam da æe onda biti cakum pakum i da mogu na kraj sveta sa njim.

Dao mi je deèko motor i doplatio za auto. Sve u svemu ukupno æe me izaæi 6.500 EUr sa svim navedenim zezancijama - malo je skuplje al je motor pravi i znam da imam bezbednu makinu, a usput je i legala...

ajde ako ima neko ko ima malo više iskustva sa R-om neka da neki savet, sugestiju...

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ako nista ne znas idi kod Spaleta na redovne servise, a lanac da cistis i podmazujes, ulje da provjeravas i dolivas i jos par sitnica moras znati sam :wink:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja