Jump to content

Moto Zajednica

Mondial 250 cc MCT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: kawa er5

ovako u mojoj potrazi za cruzerom od 250 cc naisao sam na mnoge modele ali samo su dva zadovoljila moje uslove max 2000 evra.

Dati veci novac za novi motor tog kvaliteta i proizvodnje se ozbiljno dovodi u pitanje jer vec od 2500 evra moze se naci par godina stari yamaha ili Kawasaki cruser...

Dakle jedan od njih je nama vec koliko toliko poznati KinRoad 250cc

a drugog sam nasao sasvim slucajno obilazeci placeve i prodavce naidjem na Mondial . Pitam ja prodavca osim osnovnih teh. karakteristika niceg vise nije mogao da mi kaze, da mi broj serisa ja pozovem covek isto dosli su na sajam i pocinje prodaja, jedino sto mi je reko da je to neki Turski brand iako sam na pogled mislio da je Kinez :)

ali tu sam naisao na problem kako saznati nesto vise o istom. Primenjujuci 2 puna dana po 10-tak sati u poseti i prevodjenju i postavljanju pitanja po raznim Turskim forumima :) jer na drugim jezicima ne postoji nikakav info doso sam do zakljucka da je veoma ozbiljna pretnja pomenutom KinRoadu.

ovako sam motor izgleda :

3cYEA_mondilafrontzl2.th.jpg

Ono sto sam uspeo da razumem prevedem i slicno od karakteristika

Motor : dva cilindra redno, 4 t,

Kubikaza : 238 cm³

Klipovi (mm): : 53.5 x 53.0

Kompresija : 9.2:1

Obrni moment (N.M/rpm) : 16,2 NM / 6500

ladjenje : Air Cooling

Startovanje : Kick and Electric

kocnice : Disk/dobos

start : Elektronic CDI

rezervoar : 15 L

prednje gume : 3,00 – 18

zadnje gume : 30 / 90 - 15

tezina : 154 kg

velicina (L-W-H mm) : 2135 x 855 x 1175

Menjac : 5 Gear

ljudi prelazili koliko sam razumeo do 30-40 000 km bez problema sa motorom, ali sa problemima sa hromiranim delovima i zadnjim bisagama ( koje se lako zamene sa nekim lepim koznim )

dakle to bi bilo to, nije los izbor samo kada bi se neko kod nas ozbiljnije pozabavio njihovom distribucijom i servisom.

ako neko ima jos neki info veoma bih mu bio zahvalan mene je motor odusevio na prvi pogled zvuk menjac kao u med ukratko za te pare ekstra

evo jos par slika :

hA7mN_mondial250mct1oe0.th.jpg

4tXWZ_mondial250mct2gw5.th.jpg

mPEPd_250mct3ta7.th.jpg

Tv14l_250mct4jm5.th.jpg

QpqEJ_250mct5be3.th.jpg

bilo koji dodatni info bi dobro dosao jer kao sto ste videlu u jednoj od tema dvoumim se izmedju njega i kinroada jer jedini su koji ispunjavaju uslove 2000 evra 250 cc 2 cilindra 4 t

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 38 postova

Ne znam koliko si imao kontakt sa pravim Turcima ali znaj da su rodjeni trgovci, kod njih ne postoji fiksna cena, od rodjenja se cenjkaju i prodace ti i ono sto neces a ako i malo interesovanja pokazes onda je njihov proizvod najbolji na svetu i prelazi milion kilometara ne 30-40 000, tako da sam ubedjen da nisi ni dobio prave informacije. Za kvalitet motora nisam merodavan jer ga prvi put vidim na ovim slikama i do sad nisam ni znao da postoji. Nego kupi ti to pa nas kasnije obavesti iz prve ruke kako se snalazis sa servisom, delovima, i koliko je pouzdan :wink: :D:D

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: kawa er5

ma informacije o pouzdanosti sam pokupio sa njihovim foruma nalik ovom sa mukom oko prevodjenja i sl. cak sam spamovao svakog ko ga ima na engleskom par su mi i odgovorili al sam popio ban zbog spama :) evo sad sam se opet regno pa nastavljam... da trazim jos informacija ( nezavisnih ) a skupio sam jos dosta objavicu sve ovde. Samo ako ne uzmem pre toga kinroad naravno :)

p.s. cudi me da nijedna firma iz Srbije ne radi prodaju a evo vec sam video 3 radnje u Nisu ih prodaju na ime kupca e sad koji je fazon pojma nemam. Za servis kazu sve ce imati prodavac a i serviser uh neznam svoumim se opasno. no to nije tema ovde

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja