Jump to content

Moto Zajednica

Pomoc OZUBLJIVANJE suzuki dr 125

Recommended Posts

• U prolazu, 10 postova

imam suzuki dr 125 ccm,stavio sam mu sve novo,radilicu,cilindar,klip,glavu,ventile,bregastu,klackalice,sve,sve,sve...ozubio motor,nastelovao ventile!

motor je upalo,ali radio je maltene na silu,grejao se....probao sam svakako sa ozubljenjem,ali nista ne pomaze!sada samo daje znake,kao da hoce da upali,a nece,nikako..

Struju,baca,odlicno,do karburatora nije,ali on nece da upali,ne znam sta mu je..

pa sam hteo nekog da pitam,ako moze dami objasni,ili ima neku semu za ozubljuvanje,ili bar motodatu,ako uopste ima u njoj!hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Probaj da nadjes servis manual imas ovde temu sa svim mogucim servis manualima mozda tu nadjes nesto korisno.

• Svrati ponekad, 432 postova

Zubljenje je tu vrlo prosto, klip u gornju mrtvu tacku , koliko mi se cini njemu su klackalice u poklopcu ventila , i ako je tako onda bregovi idu dole prema glavi , a usput ces da vidis i reper na zupcaniku bregaste pa ga stavi na reper . Proveri ti zazor ventila koji mora i za usis i za izduv da bude

0,08 - o,13 ili u praksi stavis 0,10 i nema brige .

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS

imam suzuki dr 125 ccm,stavio sam mu sve novo,radilicu,cilindar,klip,glavu,ventile,bregastu,klackalice,sve,sve,sve...ozubio motor,nastelovao ventile!

motor je upalo,ali radio je maltene na silu,grejao se....probao sam svakako sa ozubljenjem,ali nista ne pomaze!sada samo daje znake,kao da hoce da upali,a nece,nikako..

Struju,baca,odlicno,do karburatora nije,ali on nece da upali,ne znam sta mu je..

pa sam hteo nekog da pitam,ako moze dami objasni,ili ima neku semu za ozubljuvanje,ili bar motodatu,ako uopste ima u njoj!hvala

Ako je ovo u pitanju, bojim se da je tu nešto pretijesno (cilindar-klip, klipnjača-radilica....)

Dali si stavljao nov cilindar i klip, ili si cilindar obrađivao na neku podmjeru, pa i klip kupovao tih dimenzija???

Provjeri uljnu pumpu, tj pritisak ulja!!!! ako je loše podmazivanje, eto ti pregrijavanja.

• U prolazu, 10 postova

sve sam ja to uradio...motor radi na silu...sve vrste ozubljvanja,na repere,sve...

sve je ok,motor nece da radi normalno,greje se nenormalno,usija se za pola minuta...

mozes da mi postavis neki manual,ja ne mogu da nadjem nikako,ubih se trazeci... :S

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja