Lazasuzuki 0 Napisano Maj 25, 2010 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma to zbo glupih Amera, njima moras sve naistile objasniti ;D Moze biti i to, ali ne vjerujem da ce zadnja guma na mom motora ikada imati opterecenje kao kod motora za koje je ova guma predvidjena. pa da,tako je.nemaju oni pojma sto oznacavaju koja je prednja a koja zadnja guma.ti si najpametniji samo tako nastavi,ti si moj idol Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Glupi ti Ameri...celim svetom vladaju.. Pu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Maj 25, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ma nema veze, prednja guma je namjenjena za neka drugačija opterećenja, posebno pri kočenju, često je i nešto mekše mješavine. Je li to bitno na 125cc kinezu ? Nije U mene je pozadi prednja guma sa pitaj boga čega a ima 5 puta više konja od Lifana pa ne padam svako 5 metara, ako nećeš na trke u redu je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ma to zbo glupih Amera, njima moras sve naistile objasniti ;D Moze biti i to, ali ne vjerujem da ce zadnja guma na mom motora ikada imati opterecenje kao kod motora za koje je ova guma predvidjena. pa da,tako je.nemaju oni pojma sto oznacavaju koja je prednja a koja zadnja guma.ti si najpametniji samo tako nastavi,ti si moj idol Vidim Lazare macku, ti si mi mnogo pametan Kao prvo, prvi red je bio zeza i zato stoje ovi ;D ;D ;D A drugo, kad bih ja poceo pricati sta sve znam o motornim vozilima uopste pa o saobracaju, naslusalibi se vi mene Tako da ti post uopste nije na mjestu sa tim podje*ackim smajlijem. Uvjek sam se pitao zasto neki ljudi offuju temu ako ne napisu nesto zanimljivo, kao sto je snupi rekao Glupi ti Ameri...celim svetom vladaju.. Pu! Zato, poso imas 19 postova, skupljaj ih tako sto ces nesto pametno govoriti, a ovako slavu na tudji racun neces brzo steci. @arny I ja naravno idem tom logikom. Danas sam napravio cirka 200km. Sto po gradu, sto sam otisao do Bl pa i dole se vrtio po citavom gradu, pa onda nazad i opet po gradu. Moram reci da je motor sada milina voziti mada i dalje po nekad osjecam manje lelujanje, posto nije dobro centriran zadnji tocak (zbog lanca koji je pri kraju, ali i to cu uskoro mjenjati), ali opet je neuporedivo bolje nego prije. Naravno da je drugacije opterecenje na prednjem i zadnjem tocku, to zna svaka budala, a vec sam rekao da opterecenje na mom zadnjem nikad nece biti kao na prednjem od neke 'iljadarke koja se zaustavlja sa 300 na 0. Na trke ne planbiram dok ne ugradim nitro ;D ;D ;D Ili dok od Laze ne kupim suzukija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazasuzuki 0 Napisano Maj 25, 2010 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lazin suzuki je odavno otiso sad se malo preslo na italijane,mada si trebao ranije da se javis dok je jos bio kod mene da i ti osetis sta je motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Maj 25, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ma vozio sam SuzTuki-ja jednog ljeta u primorju 3 zime za redom, ali sam ipak odlucio da mi iduci motor bude Kwarasaki posto se on vise kvari, a ja jadan i kukavan navikao kod kineza da se kvare pa ko reko da nastavim tako Stas, mlados' ludos' glupos', cuo sam da Italijani jedu zabe, ali da prave motore, to tek sad cujem :-* Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazasuzuki 0 Napisano Maj 26, 2010 U prolazu, 58 postova Prijavi odgovor kao problematičan pa i ja sam se zacudio kad sam cuo da italijani prave motore :o ali sta si ti mislio?ne umeju samo kinezi da naprave motor nego ajde nek tebe u zdravlje sluzi tvoj Linffsafsdan ching,duze nego nas ove kineske patike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mladja79 21 Napisano Jun 8, 2010 U prolazu, 93 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trenutno na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Aj sad neka neko ko stvarno zna dali može prednja guma na zadnji točak.Isti slučaj je i kod mene,nabavio sam prednju extra dobru u odgovarajućim dimenzijama za moju zadnju i sad sam u nedoumici dali daje montiram.Što neko reče ako moze da se vozi na hiljadarki kao prednja verovatno da može kao zadnja na 450 kubika ali nije se zezati sa tim. ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Vidi šta je kod mene pozadi, na motoru koji je ajde da kažemo u klasi s tvojim Ne samo što je šira nego što je iko pomislio da može da stane, nego na njoj pored strelice za smer rotacije piše "FRONT USE ONLY", znači može a dali je pametno to je već filozofsko pitanje. Mislim da neki stariji modeli iz te klase imaju istu prednju i zadnju gumu, što bi valjda značilo da i nema neke veze, mada su to gume dizajnirane da mogu da se koriste i kao prednja i kao zadnja. Moje je mišljenje da je bolja bilo kakva nova guma (samo da nije kineska) nego neznam kakva polovna i mada bi najbolje bilo kad bi mogao da nađeš odgovarajuću zadnju i ta prednja može da posluži ako nećeš na trke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mohikanac 1209 Napisano Jun 8, 2010 Drug član, 1318 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm Prijavi odgovor kao problematičan Montiraj i vozii. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mladja79 21 Napisano Jun 8, 2010 U prolazu, 93 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Trenutno na 4 tocka Prijavi odgovor kao problematičan Isto sam i ja mislio al aj reko da se još neko složi samnom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 266 Napisano Jun 9, 2010 Zainteresovan, 570 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan JOJ ljudi igrate se... Guma i kocnica je najvaznija stvar na motociklu... Sve ostalo mozete da budzite, alo ove dve stvari NIKAKO! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 9, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Imaš pravo, ali dosta nas je vozilo na svakakvim gumama i preuskim i preširokim i kockactim i izdeformisanim tako da su tolerancije velike, mada kao i uvjek sve zavisi od stila vožnje. Ako voziš polako možeš vozit i na žicama, al ako si planirao da jurcaš moraš da se isprsiš za nešto kvalitetno. I mislim da je igranje zadnjom gumom ili kočnicom tolerantno u nekim normalnim granicama. Prednja guma nije za igranje uopšte, nosi veliki dio upravljivosti i bezbjednosti pri kočenju da bi se sa njom rizikovalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Jun 10, 2010 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo koliko ja na ovoj vec vozim, 15 dana i kusur, ne znam tacno. SSNUPi je 100% u pravu, sa kocnicama nema sanse da se igram, ali da je on vidio na kakvoj sam ja gumi vozio po kisi brzinom 80-100, preticao... vjerovatno bi se rasplakao. Ovo je za mene preporod. Sad voljnije ide u krivinu, nema izbacivanja, a jos ni jednom mi nije proklizala kad stisnem zadnju kocnicu, a sa starom sam imao situacija kada kocim ali zadnja blokira, prokliza i ode... Moje iskustvo je skroz pozitivno, za nas sa manjim motorima i manjim budzetom je dozvoljeno malo budzenja i igranja. Da ja vozim Ninju 10-ku, nebi to tako bilo. Pitao sam da li je neko ovo radio i kako se pokazalo i evo Arny je jos gori od mene pa nema zamjerki. Ali to ne znaci da ja odobravam ovakvo budzenje, najbolje je slusati fabriku, ali kad se zadesi vanredna situacija kao kod mene... Kao sto je rekao Mladja79, da vidim jel se neko slaze sa mnom, slozili su se oni koji su to uradili, a koji nisu nikad probali, nisu se slozili...sto je i za ocekivati ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FubuNS 3 Napisano Jun 13, 2010 U prolazu, 71 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Evo i moje iskustvo. Pukla mi kinezara, dosla Metzelerka, prilicno sira, ali pasuje, vulkanizer kaze da pasuje, i motor se ponasa mnogo bolje sto u krivinama, sto na novoj klizavoj farbi po ulicama, o kocenju da ne govorim. Ne verujem da nase relativno male brzine i tezine motora to osete (mislim na povecanu sirinu), a ako je dobro naduvana, naginjem se i dosta vise nego na staroj gumi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...