polizist 1 Napisano Maj 17, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Lovcenac Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Vozim Yamahu XJR 1300 i imam problem sa meracem za kolicinu benzina u rezervaru, desava mi se da mi pokazuje da je stalno pun i posle neke voznje kazaljka od pokazivaca ne pada postepeno nego odjednom a goriva jos ima u rezervaru. neznam do cega moze da bude pa ako je neko imao slican problem dobro bi mi dosao neki savet. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pijanista 22 Napisano Maj 17, 2010 U prolazu, 97 postova Lokacija: Smederevska Palanka Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao slican problem na matorom Suzukiju GSX. Podatak o kolicini benzina daje jedan plovak koji pokrece klizac na zicanom "potenciometru". Vremenom se moze desiti da se od rdje iz rezervoara kontaktna povrsina "zaprlja" rdjom, ili se osteti zica kojom je namotan "potenciometar". RESENJE: skini rezervoar, sa njegove donje strane skini plovak sa komletnim mehanizmom, dobro isperi benzinom. Onda na kablove koji idu od "meraca nivoa" prikljuci om-metar, i polako pomeraj plovak, vrednost na om-metru bi, ako je sve ispravno, trebala da se menja bez prekida i naglih skokova. Ako ima prekida i skokova, pokusaj nekako (zavisi od konstrukcije) malo da pritegnes kontakt klizaca, ako ni to ne pomogne, sledi ti da nabavis nov, ili polovan a ispravan. Nadam se da sam bar malo pomogao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...