fibra 345 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Sada, one zute katadioptere, mozes da stavis sa strane, gde im je i mesto, posto vec imas struju u koferima. Pa da budes vidljiv ko cirkuska satra! ;D ;D ;D Salim se, dobro izgleda. Da znas da se lomim. Mislim da bi bilo previse i mozda bi izgledalo malo kicasto. Mozda ih stavim bez osvetljenja, samo kao reflektore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Zaboravih da napisem , dodao sam jos jedan mali gadget - PWM modulator koji nije podesen tako da prigusi osvetljenje vec da treperi velikom brzinom. Kad se gleda direktno u izvor svetla, treperenje je jedva primetno, ali ako se svetlo nalazi u perifernom vidnom polju treperenje je primetno i bas skrece paznju. Eto, jos jedna sitnica za povecanje bezbednosti. Postavio bih video, ali na zalost kamera+youtube ne moze da prenese ovaj efekat. Proveri samo da li je to OK po zakonu, da te ne maltretira neki saobraćajac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, u pitanju je suptilno treperenje koje se jedva primeti, pogotovo kad gledas direktno u izvor svetla. A vidljivo blicanje nije po zakonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Mozda ih stavim bez osvetljenja, samo kao reflektore. ako ih stavljaju originalno na kauzerove kofere sa strane ne vidim zasto ih i toi nebi stavio! meni se dopada fazon sto ima na africi oni mali okrugli na prednjoj viljusci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Citiraj Mozda ih stavim bez osvetljenja, samo kao reflektore. ako ih stavljaju originalno na kauzerove kofere sa strane ne vidim zasto ih i toi nebi stavio! Zato sto cu onda imati 3 razlicita svetla po koferu... malo mi nediskretno/sareno. Kao sto rekoh, eventualno bez LEDova. Citiraj meni se dopada fazon sto ima na africi oni mali okrugli na prednjoj viljusci! Imali smo to i mi na nasim Trandzarama na onom aluminijumskom nosacu iza sedista, ali je to malo kome prezivelo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Zato sto cu onda imati 3 razlicita svetla po koferu... malo mi nediskretno/sareno. Kao sto rekoh, eventualno bez LEDova. to je tebi sada subjektivni osecaj,jer ti je sve u rukama! no na putu ih niko ne vidi sve odjedno nego sa koje strane ti nailazi,razmisljaj tako da pokrivas vidljivost iz svih uglova tj pravaca! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Nije u rukama, crvena i bela svetla su montirana na koferima. Jedino narandzasta nisu. Videcu jos. Mozda ih i osvetlim. Inace, imam reflektujucu narandzastu traku na sve 3 spoljne ivice kofera tako da nije da nisam uocljiv odakle god da me pogledas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 17, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Pazi, veze se prosto - prekidju se 2 zice koje idu do sijalice i u kolo ubacuje modulator, s tim sto mora biti LED jer je sijalica troma i ne moze da blica dovoljno brzo. Trenutno je testirano na stolu, ali cu da ga trajno instaliram na poziciju stopaljke, pa kad nakacim kofere, gabaritna svetla ce takodje biti pulsirana. Mislim da bih trebao da nabacim i neka dodatna pulsirana svetla napred kad koferi nisu na motoru. Ovo sam i htio dobiti sa headlight modulatorom, za prednju stranu Afrike. Jesi modulator pravio sam ili kupio gotov ? Moze neka semica ili da pitam cika Google-a :) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan E, nije u pitanju headlight modulator. Headlight modulator ne gasi far do kraja, vec do neke granice tj. do recimo 30% intenziteta i onda ga ponovo pali. Takodje je frekvencija headlight modulatora daleko niza i jasno se vidi da far treperi. Mislimda je standardna frekvencija svega 4Hz. Inace, za ovo bi panduri mogli bas da te smaraju, ali uvek moze da se negde montira prekidac kojm bi se prebacio rezim na normal ukoliko te zaustavi policija. Kod ovog mog modulatora je frekvencija daleko visa i ne gasi se do 30% vec 100% sto se naravno, ne primecuje. Inace, u pitanju je prost PWM modulator sa NE555, nista fancy. Na plocici su 2 trimera za podesavanje, ali ne i MOSFET tranzistor koji sam dodao naknadno. tj. spojio zicama jer sam ovaj modulator pravio za neke eksperimente. Mogao bih eventualno da napravim neki dodatak poput fabrickih uredjaja koje sam vidjao po netu, slican headlight modulatoru koji bi imao LE diode i PWM modulator u nekom kucistu koje bi se postavljalo ispod fara ili na prednju viljusku, ali ne znam da li ima zainteresovanih za tako nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4311 Napisano Maj 17, 2010 Ne silazi, 6639 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam zaintertesovan za sve te bezbedonosne modifikacije. Kad se vidimo ovih dana će pričamo i za ovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1393 Napisano Maj 17, 2010 Ne silazi, 6319 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan +1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Maj 17, 2010 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj E, nije u pitanju headlight modulator. Headlight modulator ne gasi far do kraja, vec do neke granice tj. do recimo 30% intenziteta i onda ga ponovo pali. Takodje je frekvencija headlight modulatora daleko niza i jasno se vidi da far treperi. Mislimda je standardna frekvencija svega 4Hz. Inace, za ovo bi panduri mogli bas da te smaraju, ali uvek moze da se negde montira prekidac kojm bi se prebacio rezim na normal ukoliko te zaustavi policija. Kod ovog mog modulatora je frekvencija daleko visa i ne gasi se do 30% vec 100% sto se naravno, ne primecuje. Inace, u pitanju je prost PWM modulator sa NE555, nista fancy. Na plocici su 2 trimera za podesavanje, ali ne i MOSFET tranzistor koji sam dodao naknadno. tj. spojio zicama jer sam ovaj modulator pravio za neke eksperimente. Mogao bih eventualno da napravim neki dodatak poput fabrickih uredjaja koje sam vidjao po netu, slican headlight modulatoru koji bi imao LE diode i PWM modulator u nekom kucistu koje bi se postavljalo ispod fara ili na prednju viljusku, ali ne znam da li ima zainteresovanih za tako nesto. Pretpostavio sam da nije kao i headlight modulator, ali ovo sto si napravio mi vise odgovara. Ako nadjes vremena, nacrtaj shemu i stavi na net . Na prvu pretragu, ja sam pronasao ovo http://www.sentex.net/~mec1995/circ/pwm555.html , moze li da posluzi kao primjer ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 17, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Slicne su sve te seme, jedino sto ovaj moj ima podesavanje pulsne sirine i frekvencije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Maj 19, 2010 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan e samo da pomognem neznam koliko si ti placao ali u auto delti , ugao krushevachke i strumichke su 132 dinara komad imaju bele , zute i crvene , ove chetvrtaste kao i okrugle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavel 72 Napisano Maj 19, 2010 šta bi ovo bilo, 303 postova Lokacija: Borca(skoro pa Bgd) Motocikl: regal raptor Prijavi odgovor kao problematičan uuu jeee u sta ste pretvorili malo svetiljki...u avione,kamione...jos samo par solarnih celija i ima da poleti ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 20, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj e samo da pomognem neznam koliko si ti placao ali u auto delti , ugao krushevachke i strumichke su 132 dinara komad imaju bele , zute i crvene , ove chetvrtaste kao i okrugle Hvala za info. Ovi moji mislim da su kostali 75din na NBG buvljaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Maj 20, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj uuu jeee u sta ste pretvorili malo svetiljki...u avione,kamione...jos samo par solarnih celija i ima da poleti ... hteo si reci,sta.............? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 20, 2010 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Napisao sam mu komentar, ali sam ga obrisao... Kontam da je Pavel jedan od onih koji misle da motor ne treba unapredjivati osim u smislu asupuha i sl. . Tj. da je sustina motora u mirisu benzina i zvuku motora. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4311 Napisano Maj 20, 2010 Ne silazi, 6639 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj da nas uskraćuješ tvog komentara. Ovo što ti obnaroduješ mnogima ne bi palo na pamet da postoji pa bi tvoji razlozi za bili jako zanimljivi pošto i ja podržavam svako povećanje uočljivosti pogotovu sad kad svi moraju da voze sa upaljenim svetlima i gde se moto far utopio i izgubio svoj efekat ko pre ove odredbe. Pošto sam vozio i Frija gde svetla idu preko komutatora, pri malim obrtajima škilje i predpostavljam da je tako kod gomile dvotočkaša. Uz to, Pavelov komentar mi je simpatično dobacivanje i ubeđen sam da nije ništa tendenciozno. Za tvoje radove bi svi trebali da ti budemo jako zahvalni, bar ja jesam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Maj 20, 2010 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se ideja, i podrzavam je. Najbitnije jer da se sve odradi u okviru postojecih zakonskih normi ( da se drugi vozaci ne bi doveli u zabunu ) . Moze to nekom da bude i smesno, ali s'obzirom na povecanje ucesnika i vozila u saobracaju - mislim da postoji potreba za ovakvim stvarima. Nekom je smesno i kad vidi da je neko obukao sigurnosni prsluk dok vozi motor, Al bolje da budemo vidjeni i primmeceni u takvom prsluku nego u crnoj hronici u novinama . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4311 Napisano Maj 20, 2010 Ne silazi, 6639 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Nekom je smesno i kad vidi da je neko obukao sigurnosni prsluk dok vozi motor, Al bolje da budemo vidjeni i primmeceni u takvom prsluku nego u crnoj hronici u novinama . Ja nosim od prvog dana fluo jaknu a sad kad ima pravu moto, obavezno nosim žuti prsluk preko nje. I supruga kad sedne sa mnom, isto prsluk, naročito važno noću po savetu Policajca iz patrole kad sam mu tražio da mi da njegov koji je bio moje veličine. Jedva nađoh broj al nabavio i rezervni. Motor u vožnji nije baš za teranje mode. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shepshi 1 Napisano Maj 20, 2010 In memoriam, 73 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Što se prsluka tiče noću van grada je obavezno na meni, meni ne smeta,a osećam se sigurnije (i meni je to jedan čika plavi savetovao) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7893 Napisano Mart 9, 2012 Drug član, 3247 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 20. 5. 2010. at 8:30, drumskalisica je napisao: Svidja mi se ideja, i podrzavam je. Najbitnije jer da se sve odradi u okviru postojecih zakonskih normi ( da se drugi vozaci ne bi doveli u zabunu ) . Moze to nekom da bude i smesno, ali s'obzirom na povecanje ucesnika i vozila u saobracaju - mislim da postoji potreba za ovakvim stvarima. Nekom je smesno i kad vidi da je neko obukao sigurnosni prsluk dok vozi motor, Al bolje da budemo vidjeni i primmeceni u takvom prsluku nego u crnoj hronici u novinama . Ja lično uvek prsluk kad vozim bilo gde da je duže od 5min, po gradu, van grada, dan ili noć... uvek! Leba ne ište, a pošto imam i belu kacigu, primetio sam da ljudi nekako baš poslušno staju i čekaju (dal pomisle u prvi mah da sam pandur ili šta, ne znam ) Inače, primetio sam jako važnu stvar na svom motoru koja me jako zabrinula. Kad sam kupio jesenas motor (tad još nisam imao A dozvolu) drugar ga je vozio kući, mi smo išli ispred njega kolima, i sve vreme sam ga pratio u retrovizoru. Noću se motori sa jednim OKRUGLIM farom jako teško uočavaju, i utapaju u farove od kola iza njih, pogotovo ovde kod nas u ravnici... Celu zimu razmišljam o nečemu na ovu temu zbog toga: Treba i tome dobro razmisliti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6311 Napisano Mart 9, 2012 Svakom po zasluzi, 12467 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Razmisli i o ugradnji gabaritnih svetala u žmigavce čime ćeš značajno povećati siluetu motora sa prednje strane a bogami i sa zadnje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejan-b 59 Napisano Mart 9, 2012 Svrati ponekad, 104 postova Lokacija: BG Motocikl: Ducati Crveniiiiii Prijavi odgovor kao problematičan To je ekstra ideja ima jeftino led dioda sa socivom u Bgu da se kupi na adresi http://www.arrow.rs/index.php?main_page=product_info&cPath=41_42&products_id=273 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...