Firestarter 0 Napisano Maj 10, 2010 U prolazu, 51 postova Lokacija: Novi Sad - Šid Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovo odgovarajuće mesto za topic, pa da počnem: Siguran sam da je velik broj vas imao problem sa zadržavanje otoka na nozi posle pada. Naime, u junu 2008. godine sam pri padu s motora nekako udario nogu negde na polovini tzv cevanice. Pošto sam bio u bolnici nisam držao led i otok se zadržao, evo već skoro treću godinu. Ćale mi je imao sličan problem i otok mu je trajao 3-4 godine. Počinje opet sezona kratkih šorceva, a meni je dosta pitanja tipa: "Šta ti je ovo na nozi?" pa me zanima vaše mišljenje kako otok otkloniti. Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Maj 10, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Brate ja za ovaj tip problema prvi put cujem ??? Pratim temu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano Maj 10, 2010 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Znam za neke slucujeve tog tipa, pri manjim naprsnucima koja nisu tretirana adekvatno ali ti "otoci" se nikada ne povuku (kalcifiranje). Pa kao i predhodni kolega za ovako nesto prvi put cujem i zanima me objasnjenje, a strucnjaka ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Firestarter 0 Napisano Maj 10, 2010 U prolazu, 51 postova Lokacija: Novi Sad - Šid Prijavi odgovor kao problematičan Jednom prilikom sam upitao lekara opšte prakse šta da radim s tim , a on je odgovorio sam: Proći će... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1303 Napisano Maj 10, 2010 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Otok formira nakupjanje tecnosti na mestu ozlede, voda, proteini i jos stosta ili na mestu gde najvise deluje zemljina teza (noge kod uspravnog sstajanje ili mesta perloma ukoliko je otok zbog povrede) a vremenom bi isti trebao da se povuce, medjutm moze da se javi nakupljenje raznih metabolita pa da taj otok poprimi drugaciju strukturu te da tu ostane permanentno ali to vise nije otok nego je remodelovano tkivo, mislim da je kod tebe slucaj da je na mestu otoka doslo da formiranja "oziljnog" tkiva ili neceg slicnog, to bi verovatno trebao da ti pogleda lekar fizijatar ili ortoped te da ti kaze sta dalje i kako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Firestarter 0 Napisano Maj 10, 2010 U prolazu, 51 postova Lokacija: Novi Sad - Šid Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na informacijama! U sredu bih trebao da idem kod lekara na kontrolu zbog prehlade pa ću ga zamoliti da mi da uput za fizijatra ili ortopeda, kako ona proceni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Maj 10, 2010 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zvuči šašavo ali deluje. Sestrin klinac se sjuri na glavačke niz stepenice sav se izudara srećom ništa slomljeno niti razbijeno ,potrvđeno kod lekara .Ali u celoj frci posle pada sestrina tetka (sestra od strica) dok se mali smirio i svi se organizovali da krenu kod lekara ona namaže dete sa margarinom (dobrojutro) ,posle ga obrisali snimili sve ok ,i naravno ponovo namazali margarin.Nije bilo ni podliva ni modrica. Šta se meni desi pobijem se sa likom i uspe da me sastavi pesnicom po sred čela normalno izbije čvoruga i to onako bogata (njega je žena unela u kola) ,normalno čim sam stigao kući namažem margarin više puta jer se topi i sutra ništa .Čak me je drugarica doktorka upozorila više ženu da ću sutra dan biti ko rakun da ce otok da se spusti oko očiju ali ništa . Tako da mi sad u kući čim se neko zvekne primenimo margarin.ZVUČI ŠAŠAVO ALI DELUJE. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Maj 10, 2010 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Je l' mora "dobro jutro" ili moze bilo koji?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Njegova klinceza 183 Napisano Maj 10, 2010 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Otok formira nakupjanje tecnosti na mestu ozlede, voda, proteini i jos stosta ili na mestu gde najvise deluje zemljina teza (noge kod uspravnog sstajanje ili mesta perloma ukoliko je otok zbog povrede) a vremenom bi isti trebao da se povuce, medjutm moze da se javi nakupljenje raznih metabolita pa da taj otok poprimi drugaciju strukturu te da tu ostane permanentno ali to vise nije otok nego je remodelovano tkivo, mislim da je kod tebe slucaj da je na mestu otoka doslo da formiranja "oziljnog" tkiva ili neceg slicnog, to bi verovatno trebao da ti pogleda lekar fizijatar ili ortoped te da ti kaze sta dalje i kako ovo je tacno posle izvesnog vremena tkivo fibrozira, pa kalcifikuje idi kod fizijatra sto pre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Firestarter 0 Napisano Maj 10, 2010 U prolazu, 51 postova Lokacija: Novi Sad - Šid Prijavi odgovor kao problematičan Namazao sam sad "Ramom", a izjutra ću sa "Dobro Jutro". Bojim se da mažem vitalovim "Rastimo" da ne bi doslo do kontra efekta. :D Šalu na stranu, mazaću margarininom do srede pa ću onda posetiti fizijatra. Hvala na savetima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Njegova klinceza 183 Napisano Maj 10, 2010 Svrati ponekad, 446 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R Prijavi odgovor kao problematičan ;D Lik u prodavnici: "Dajte mi margarin" Prodavacica: "Jel' moze "Dobro jutro"?" Lik: "Dobro jutro. Dajte mi margarin" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AlNik 3 Napisano Maj 10, 2010 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citiraj Mislim da je ovo odgovarajuće mesto za topic, pa da počnem: Siguran sam da je velik broj vas imao problem sa zadržavanje otoka na nozi posle pada. Naime, u junu 2008. godine sam pri padu s motora nekako udario nogu negde na polovini tzv cevanice. Pošto sam bio u bolnici nisam držao led i otok se zadržao, evo već skoro treću godinu. Ćale mi je imao sličan problem i otok mu je trajao 3-4 godine. Počinje opet sezona kratkih šorceva, a meni je dosta pitanja tipa: "Šta ti je ovo na nozi?" pa me zanima vaše mišljenje kako otok otkloniti. Hvala! U ovakvim slucajevima ne treba eliminisati ni mogucnost stvaranja ugruska u nozi ili smanjene prokrvljenosti. Kod lekara na pregled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Maj 11, 2010 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno svaki margarin ,ja ovaj uvek imam .Ovo znam da deluje kad se namaže odma po udarcu ,probaj reci jel ima efekta ,Svakako nemože da škodi a šta ima u sastavu da utiče na to neznam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmiillan 0 Napisano Maj 11, 2010 U prolazu, 55 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan za lakse povrede dobro jutro light za teze moze i puter ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare70a 1409 Napisano Maj 11, 2010 veloce come un proiettile , 728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa Gts Super 300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovako, ja sam imao operaciju na kolenu gde su mi vadili parche chasice i zatezali ligamente. Nakon oporavka rane posle operacije,saniranje otoka sam resavao toplim i hladnim oblozima sa najobichnijom vodom.Znaci,ugrejes u serpi vode vrucje da mozes da obmotas koleno.Drzis tako neko vreme pa onda stavis kescicu ili peskir sa ledom neko vreme i tako do sat,sat i po dnevno. Naravno,uz to sam isao i na razne vezbe kao i na elektroforezu. Elektroforezu ima svaki Dom Zdravlja a ja ti savetujem da nadjes nekog ozbiljnijeg fizio-terapeuta i resices problem.Malo mi je cudno da ti otok stoji toliko dugo i opet savetujem da nadjes struchnjaka jer povrede,kao i njihovo saniranje,su mnogobrojne,a greske se jako tesko ispravljaju pogotovo sa nogama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Firestarter 0 Napisano Maj 16, 2010 U prolazu, 51 postova Lokacija: Novi Sad - Šid Prijavi odgovor kao problematičan Dobio sam uput za ortopeda. Obavestiću vas šta se dalje desilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...