Jump to content

Moto Zajednica

Otok na nozi prouzrokovan davnim padom

Recommended Posts

• U prolazu, 51 postova

Mislim da je ovo odgovarajuće mesto za topic, pa da počnem:

Siguran sam da je velik broj vas imao problem sa zadržavanje otoka na nozi posle pada. Naime, u junu 2008. godine sam pri padu s motora nekako udario nogu negde na polovini tzv cevanice. Pošto sam bio u bolnici nisam držao led i otok se zadržao, evo već skoro treću godinu. Ćale mi je imao sličan problem i otok mu je trajao 3-4 godine.

Počinje opet sezona kratkih šorceva, a meni je dosta pitanja tipa: "Šta ti je ovo na nozi?" pa me zanima vaše mišljenje kako otok otkloniti.

Hvala!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Znam za neke slucujeve tog tipa, pri manjim naprsnucima koja nisu tretirana adekvatno ali ti "otoci" se nikada ne povuku (kalcifiranje). Pa kao i predhodni kolega za ovako nesto prvi put cujem i zanima me objasnjenje, a strucnjaka ima. ;)

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Otok formira nakupjanje tecnosti na mestu ozlede, voda, proteini i jos stosta ili na mestu gde najvise deluje zemljina teza (noge kod uspravnog sstajanje ili mesta perloma ukoliko je otok  zbog povrede) a vremenom bi isti trebao da se povuce, medjutm moze da se javi nakupljenje raznih metabolita pa da taj otok poprimi drugaciju strukturu te da tu ostane permanentno ali to vise nije otok nego je remodelovano tkivo, mislim da je kod tebe slucaj da je na mestu otoka doslo da formiranja "oziljnog" tkiva ili neceg slicnog, to bi verovatno trebao da ti pogleda lekar fizijatar ili ortoped te da ti kaze sta dalje i kako

• U prolazu, 51 postova

Hvala na informacijama!

U sredu bih trebao da idem kod lekara na kontrolu zbog prehlade pa ću ga zamoliti da mi da uput za fizijatra ili ortopeda, kako ona proceni.

• Svrati ponekad, 140 postova

Zvuči šašavo ali deluje.

Sestrin klinac se sjuri na glavačke niz stepenice sav se izudara srećom ništa slomljeno niti razbijeno ,potrvđeno kod lekara .Ali u celoj frci posle pada sestrina tetka (sestra od strica) dok se mali smirio i svi se organizovali da krenu kod lekara ona namaže dete sa margarinom (dobrojutro) ,posle ga obrisali snimili sve ok ,i naravno ponovo namazali margarin.Nije bilo ni podliva ni modrica.

Šta se meni desi pobijem se sa likom i uspe da me sastavi pesnicom po sred čela normalno izbije čvoruga i to onako bogata (njega je žena unela u kola) ,normalno čim sam stigao kući namažem margarin više puta jer se topi i sutra ništa .Čak me je drugarica doktorka upozorila više ženu da ću sutra dan biti ko rakun da ce otok da se spusti oko očiju ali ništa .

Tako da mi sad u kući čim se neko zvekne primenimo margarin.ZVUČI ŠAŠAVO ALI DELUJE.

• Svrati ponekad, 446 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX250R
  Citiraj

Otok formira nakupjanje tecnosti na mestu ozlede, voda, proteini i jos stosta ili na mestu gde najvise deluje zemljina teza (noge kod uspravnog sstajanje ili mesta perloma ukoliko je otok  zbog povrede) a vremenom bi isti trebao da se povuce, medjutm moze da se javi nakupljenje raznih metabolita pa da taj otok poprimi drugaciju strukturu te da tu ostane permanentno ali to vise nije otok nego je remodelovano tkivo, mislim da je kod tebe slucaj da je na mestu otoka doslo da formiranja "oziljnog" tkiva ili neceg slicnog, to bi verovatno trebao da ti pogleda lekar fizijatar ili ortoped te da ti kaze sta dalje i kako

ovo je tacno

posle izvesnog vremena tkivo fibrozira, pa kalcifikuje

idi kod fizijatra sto pre

• U prolazu, 51 postova

Namazao sam sad "Ramom", a izjutra ću sa "Dobro Jutro". Bojim se da mažem vitalovim "Rastimo" da ne bi doslo do kontra efekta. :D :D

Šalu na stranu, mazaću margarininom do srede pa ću onda posetiti fizijatra.

Hvala na savetima!

• U prolazu, 13 postova
  Citiraj

Mislim da je ovo odgovarajuće mesto za topic, pa da počnem:

Siguran sam da je velik broj vas imao problem sa zadržavanje otoka na nozi posle pada. Naime, u junu 2008. godine sam pri padu s motora nekako udario nogu negde na polovini tzv cevanice. Pošto sam bio u bolnici nisam držao led i otok se zadržao, evo već skoro treću godinu. Ćale mi je imao sličan problem i otok mu je trajao 3-4 godine.

Počinje opet sezona kratkih šorceva, a meni je dosta pitanja tipa: "Šta ti je ovo na nozi?" pa me zanima vaše mišljenje kako otok otkloniti.

Hvala!

U ovakvim slucajevima ne treba eliminisati ni mogucnost stvaranja ugruska u nozi ili smanjene prokrvljenosti. Kod lekara na pregled.

• Svrati ponekad, 140 postova

Verovatno svaki margarin ,ja ovaj uvek imam .Ovo znam da deluje kad se namaže odma po udarcu ,probaj reci jel ima efekta ,Svakako nemože da škodi a šta ima u sastavu da utiče na to neznam.

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Evo ovako,

ja sam imao operaciju na kolenu gde su mi vadili parche chasice i zatezali ligamente.

Nakon oporavka rane posle operacije,saniranje otoka sam resavao toplim i hladnim oblozima sa najobichnijom vodom.Znaci,ugrejes u serpi vode vrucje da mozes da obmotas koleno.Drzis tako neko vreme pa onda stavis kescicu ili peskir sa ledom neko vreme i tako do sat,sat i po dnevno.

Naravno,uz to sam isao i na razne vezbe kao i na elektroforezu.

Elektroforezu ima svaki Dom Zdravlja a ja ti savetujem da nadjes nekog ozbiljnijeg fizio-terapeuta i resices problem.Malo mi je cudno da ti otok stoji toliko dugo i opet savetujem da nadjes struchnjaka jer povrede,kao i njihovo saniranje,su mnogobrojne,a greske se jako tesko ispravljaju pogotovo sa nogama.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja