djura 28 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan E evo ovako... Imam N101, ali je jadna pretrpela svakakve torture....i vreme je da je menjam. Vrhunac je bio kada mi je, prilikom ulaska na autoput (pre 4,5 dana), odleteo (!!) unutrasnji vizir. Vizir mi je bio otvoren (na onaj prvi zubac, kako ga obicno i drzim) i fiju-zviju....scena do jaja....vidim u retrovizoru samo kako vazduh kovitla moj pinlock (koji se u medjuvremenu nesto rasklimatao), kao kada Shumi odlepi foliju sa svog negde na nekom pravcu Uglavnom, pretpostavljate da mi se vizir sada magli kao London u novembru! E sada, ja leti, i gradskoj voznji (izuzimajuci autoput) u 99.999999% slucajeva vozim sa otvorenom klapnom i to je ono sto me spasava da se ne onesvestim od vrucine, tako da sam malo nezgodan 'target market' za kupovinu integralne kacige, ali bih voleo da me ubedite da je kupim. Kako se snalazite vi sa integralkama kada upece pa se 'lagano' vozite gradom na 35 u hladu? E sada, ako kupujem integralku, bice to Suomy Spec 1R (kupio sam je zeni prosle godine i nema greske) a ako ipak ostanem pri integralki....pa Schuberth C2 mada mi je stvarno ruzna kao sam djavo ili SHOEI Multitec (koja je najlepsa flipup kaciga koju sam u zivotu video) Dakle, stvarno imam zelju da kupim integralnu kacigu...samo mi je potrebno da mi date prave razloge....sam ih, na zalost, ne vidim najjasnije. U prilog flipup-a idu: lako se ugradjuje komunikacija, kada hocu nekog nesto da pitam, dignem klapnu (ne moram da skidam celu kacigu), dodjem na pumpu da sipam benzin ili kupin nesto - ne skidam je sa glave, kada je vruce, povetarac koji mi ide u facu daje bolji osecaj od sexa...itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 2, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Probao si moj Shoei ! Nema potrebe vishe da te ubedjujem ! :mrgreen: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Probao si moj Shoei ! Nema potrebe vishe da te ubedjujem ! :mrgreen: UUU, jako, jako!!! Sela mi je kao budali samar! Ali pazi ovo - ova gore SHOEI Multitec....sve kao tvoja, pa se jos i otvara! Sta ces sada??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 2, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Probao si moj Shoei ! Nema potrebe vishe da te ubedjujem ! :mrgreen: UUU' date=' jako, jako!!! Sela mi je kao budali samar! Ali pazi ovo - ova gore SHOEI Multitec....sve kao tvoja, pa se jos i otvara! Sta ces sada??? [/quote'] Ma bitno je da je Shoei ! :wink: :mrgreen: A koji model to nije bitno ! Bar znash koja ti velichina odgovara, ne morash da razmishljash Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako se ne ljutis za kontra-ubedjivanje, u korist ma koje flip kacige, ja bi preporucio bas zbog vrucine, pored toga nosim naocare, pa mi integralka ne odgovara. Pazario sam pre par meseci N-102 Com, posto SCHUBERT C2 nisam imao gde da probam u BG, pa da se ne bi igrao sa 300-400 Eura, ja u radnju i uzmem NOLAN. Nije neko savrsenstvo bez mane, ali nije losha. Glas za flip kacigu, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano April 2, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan C2. mislim da je sasvim OK kako izgleda, nemacki jednostavno a i u ovoj kombinaciji boja mi je super. Ona totalno siva ili crna je istina ruzna... A nosenje integralke leti? Pa dobro, znojis se, ali samo pomislis na bezbednosni aspekt i sve je zaboravljeno - a po StrBaje je i onako ne nosis :baeh: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano April 2, 2007 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Kupi full face, ne bi da kazem sta mislim o flip up, posto par dobrih ljudi koje znam imaju te, pa ne bi da ih vredjam sad :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bar znash koja ti velichina odgovara' date=' ne morash da razmishljash [/quote'] Znam, a znam i da je nema u louisu (i to ni u jednoj jebenoj boji...na kraju nisam uopste pravio pitanje...mogla je i crvena da bude )...tako da...ponovo u Zagreb http://www.moto-oprema-amd.hr/?A=IDG&IDG=25 Naravno, ako se odlucim za klapnu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano April 2, 2007 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas ide za SHOEI Multitec. Pošto voliš flip-up kacige, a misliš i na bezbednost, naravno, predlažem ti upravo nju. Smatram da SHOEI ništa ne prepušta sluèaju... :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan C2. mislim da je sasvim OK kako izgleda' date=' nemacki jednostavno a i u ovoj kombinaciji boja mi je super. Ona totalno siva ili crna je istina ruzna...A nosenje integralke leti? Pa dobro, znojis se, ali samo pomislis na bezbednosni aspekt i sve je zaboravljeno - a po StrBaje je i onako ne nosis :baeh:[/quote'] Ma C2 je, ja mislim, jebeni vrhunac kacige sa klapnom!!! Pazi kad ona ima foru da vizir odmaknes od kacige i smeru napred-nazad!! Na taj nacin ti je vizir potpuno preko celig lica (onemogucava bilo kakve insekte/predmete da te puknu po faci) a opet imas nenormalnu ventilaciju. O onom unutrasnjem crnom viziru, necu ni da pricam.... Ali je znaru, jebote! Pogotovo kad je otvoris...ona klapna stoji kao jedro. Izgledam kao kardinal! A kacigu nosim uvek, pa i u StrBana Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luka 4 Napisano April 2, 2007 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Djuro, ma koji ce ti kaciga , ionako teras autobus :baeh: :finger: Ako bas moras, onda natuci Japan na glavu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 2, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Znam' date=' a znam i da je nema u louisu (i to ni u jednoj jebenoj boji...na kraju nisam uopste pravio pitanje...mogla je i crvena da bude [/quote'] Kako nema !? :misli: Ja kad sam kupovala moju, bilo je i tih...i to u crvenoj, crnoj i uffff ne mogu da se setim koja josh boja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan UUU' date=' jako, jako!!! Sela mi je kao budali samar! Ali pazi ovo - ova gore SHOEI Multitec....sve kao tvoja, pa se jos i otvara! Sta ces sada??? [/quote'] Samar ide na celavog a na budalu nesto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znam' date=' a znam i da je nema u louisu (i to ni u jednoj jebenoj boji...na kraju nisam uopste pravio pitanje...mogla je i crvena da bude [/quote'] Kako nema !? :misli: Ja kad sam kupovala moju, bilo je i tih...i to u crvenoj, crnoj i uffff ne mogu da se setim koja josh boja... Pre 2 nedelje nije bilo Mozda sad i ima, ali mi je sada blizi Zagreb nego Bec Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano April 2, 2007 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Ma daaaaaj integralke vucaju samo seljaèine.... pih! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrejp 24 Napisano April 2, 2007 In memoriam, 884 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ma daaaaaj integralke vucaju samo seljaèine interesantna primedba :roll: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano April 2, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan ...Kako se snalazite vi sa integralkama kada upece pa se 'lagano' vozite gradom na 35 u hladu?... Jedini spas tada je svilena podkapa (fenomenalno rjesenje), druge nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ...Kako se snalazite vi sa integralkama kada upece pa se 'lagano' vozite gradom na 35 u hladu?... Jedini spas tada je svilena podkapa (fenomenalno rjesenje)' date=' druge nema [/quote'] uh....jebem ti....pa ja kad se prevozim gradom, s obzirom da su relacije kratke, skinem i stavim kacigu 20 puta u 2 sata. Da moram i podkapu da nabijam na glavu....mislim da bih pre seo u auto Sve mi se cini da cu zavrsim sa onom Mininom...ali sa opcionim klima uredjajem u vidu klapne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano April 2, 2007 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sve mi se cini da cu zavrsim sa onom Mininom...ali sa opcionim klima uredjajem u vidu klapne :kul: :redflag: :redflag: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano April 2, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Djuka, u tom slucaju Shoei flip up Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1948 Napisano April 2, 2007 Vlasnik sajta, 5373 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan I meni je taj unutrasnji vizir na Nolanki poceo da spada, al to je prosto jer se zamorio materijal i privikao na taj luk. Mislim da se to da resiti relativno lako.. E sad, sto se tice pitanja dal flip up ili ne, mislim da to najvise zavisi od tebe. Meni recimo flip-up odgovara, iako ne praktikujem da vozim sa podignutom brnjicom. Prakticna je kad treba nekome nesto da kazes jer ne treba da vices kao manijak kroz kacigu (ako te mrzi da je skines), dovoljno je samo da podignes prednji kraj i lepota. Na kraju, i sam znas sve to sto ti pricam... Medjutim, volim i integralnu kacigu. Nekako je dimanzijski malo veca (tj. sira) flip-up kaciga i ne prija mi kad vozim vtr-a jer ume da se malo leluja na vetru, a i generalno su integralne kacige malo lakse od flip-up (bar sudeci po mojim kacigama). Znam da ne zvucim bas preterano smisleno, al mislim da kapiras sta zelim reci - dobre su i flip-up i integralne. Svaka ima neku svoju manu i neke svoje prednosti i uglavnom je samo stvar licne preference oko toga sta kupiti. Najbolje je imati bar po jednu od obe vrste, pa lepo eci-peci-pec kad trebas u voznju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano April 2, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan I meni je taj unutrasnji vizir na Nolanki poceo da spada' date=' al to je prosto jer se zamorio materijal i privikao na taj luk...[/quote']Sasa iz Umaga nam je prodao fenomenalnu foru za taj problem, samo okrenes taj pin lock na drugu stranu (posto je on fleksibilan) i opet sve stoji zategnuto kao novo Sale majstore :kul: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ona SHOEI mi izgleda nervno emotivno, da kazem do jaja, posedovao bih je vrlo rado. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Achilles 1 Napisano April 2, 2007 U prolazu, 50 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Djuro ja cu uzeti Arai RX7 ali sam trenutno u nemogucnosti da odem(u gipsu sam) i probam kacigu a resio sam da ne kupujem na slepo. Bila je akcija kupovine kacige na motori.hr i kacige su dobili po super cenama. Ako hoces mozemo se organizovati i eventualno jos neko ko hoce da kupuje pa da stupimo u kontakt sa recimo mlol.de i mozda dobijemo i neki popust ako nas bude vise. :wink: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1214 Napisano April 3, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Od svih integralki najvolijem lanciu deltu evo ll, a za straju baju dobra je i ona bauer hokejaška kaciga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...