RoaD GunneR 13 Napisano Mart 30, 2007 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Danas ispred Spens-a stoji na sredini puta (jednosmerni deo parkinga) Golf sa ukljucenim rikverc svetlima, prilazim od iza i zaustavljam se na nekih 3-4m. cekam 10-ak sekundi medjutim auto stoji nepomicno, ubacujem u prvu, krecem i pri tome dajem levi migavac (vezbam sve po PS-u za poloaganje sledece nedelje). kada sam krenuo da ga obilazim on krece unazad tj da se parkira uz desnu ivicu kolovoza, dok ga ja obilazim sa leve strane, nekako ga izbegavam, posto sam tu hteo da se parkiram na trotoaru posle izbegavanja Golfa pocinjem da motam desno prema ivicnjaku (onako iskusno ko da se nista nije desilo) tip odjenom staje i ubacuje u prvu i polazi prema meni i odjednom ubrzava, ja se sledio, posto nisam mogao tako brzo da popnem motor na ivicnjak pocinjem da ga polako obaram tako da mogu da odskocim, covek gleda u mene i 'ne vidi me', u trenutku pomisljam da skocim ali me nesto zadrzalo na motoru (verovatno to koliko sam ga platio) i obaram ga jos malo, e kad je tip skontao da ce mu moj fuzaster uleteti u far onda je ukocio, posto mi je vizir bio podignut castio sam ga opaskom: Oces se parkirati vise J....E!!! Silazim sa motora ulazim u postu, tip ulazi zamnom, staje u red pored mene, mimikom, ocima, i kretanjem glave kao da me pita 'sta je', spustam kacigu navucenu na lakat tako da mi kajsic dolazi u ruku, on vec menja izraz lica, zapocinjemo nekako spontano argumentovanje bez svadje gde mi covek kaze kako nisam u pravu kako sam odreagovao, ja mu kazem da sam ga cekao 10 skundi, posle jedva izbegao i on bi jos da me zakuca i kaze mi da nisam u pravu, kad sam mu to fino objasnio on mi posle par pokusaja da me ubedi da nije bilo tako saopstava da me nije uopste video , na sta sam se ja samo blago nasmejao, i covek mi kaze da imam srece sto nisam natrcao na budalu, kao da sam ja nesto skrivio :shock: i kaze 'znas ti si na motoru i treba da se pazis' :shock: (misleci valjda ?! da samo motoristi treba da paze u saobracaju na sve ostale) i dodajuci, 'pa dobro oboje smo u pravu i oboje smo pogresili' :shock: :shock: :shock: nisam uvideo to sta sam ja pogresio kao ni to sta je on tu u pravu kad nije nista rekao (valjda je mislio na motoriste i cuvanje u saobracaju) izricito i vrlo autoritativnim tonom odgovaram da sam samo ja u pravu, i ponavljam pricu sta se sve desilo. PS. Ovo je proslo OK ali sam sad izvukao jednu pouku NIKADA!!! vise se ne penjem na ivicnjak ni ispred ni iza vozila ako ima nekoga za volanom!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 30, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas najbolje razumeo te manerve? On je stajao znaci nije smeo da se pomeri bez ukljucivanja zmigavaca! I bez toga ti si stajao kada je on krenuo na tebe, pored toga bio je iza, pored tebe... ne znam kako on moze biti u pravu ovde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Mart 30, 2007 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da ne zalazim u to ko je kriv a ko prav - po mom skromnom iskustvu vozaci automobila NE VIDE motoriste. Prst uvek na sirenu i rado je upotrebi. Ako je slaba, montiraj neku od slepera! Aj nek je sa srecom! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Mart 30, 2007 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Nisam bas najbolje razumeo te manerve? On je stajao znaci nije smeo da se pomeri bez ukljucivanja zmigavaca! I bez toga ti si stajao kada je on krenuo na tebe' date=' pored toga bio je iza, pored tebe... ne znam kako on moze biti u pravu ovde?[/quote'] Ma debil nije znao sta hoce da uradi, ja sam stao iza njega i dao mu fore 10 sekundi(ko zna koliko je vec stajao jer je stajao i pre nego sto sam ja naisoa) i kad sam krenuo da ga obilazim u trenutku kad sam prolazio pored njega on je krenuo da se parkira uzduzno uz desni ivicnjak(znaci rivkec i pun desni) a pri tom mu prednji deo auta krece u atak na mene gde je izvodim manevar 'izbegni prednje levo krilo na sto uzem i prostoru' i odmah posto sam ga prosao dajem desni migavac! i skrecem prema ivicnjaku da se popnem na trotoar i u tom trenutku on ubacuje u prvu i krece na mene :? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban 499 Napisano Mart 30, 2007 Drug član, 1480 postova Lokacija: Bratunac, Earth Motocikl: R1200C, GS, DRZSM Prijavi odgovor kao problematičan Nije bila pri ruci nikakva perda od ograde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Achilles 1 Napisano Mart 30, 2007 U prolazu, 50 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Brate pa ti si kriv! Ali zato sto majmunu nisi razbio retrovizor! Sto posto sam siguran da se 50% nesreca tj, nezgoda desava zato sto su ljudi neodlucni! Stao je da se parkira, pa sada nezna da li sada da svrati u postu ili posle prodavnici... Ma sviraj bre slobodno!!! Ja se cak razmisljam da dignem sirenu vatrogascima ili muriji na montiram na bajk i booolllleeee mene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Mart 30, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan i covek mi kaze da imam srece sto nisam natrcao na budalu' date=' kao da sam ja nesto skrivio :shock: i kaze 'znas ti si na motoru i treba da se pazis' :shock: [/quote'] Hahaha, naletece on na budalu :bokser: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Mart 31, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Nije mi samo jasno zasto gde god se desi neka nesreca u saobracaju ili zamalo uvek komentari tipa pa sto nisi ispeglo, treba da prebiti itd... Jedne stvari treba biti svestan, to je saobracaj u saobracaju se desavaju nesrece bilo kako da ucestvujes u njemu; od pesaka, bicikliste pa do vozova, brodova i aviona... Svi grese u saobracaju ali svi i za to postoji kazna a ta kazna nije udri po coveku! Veca ce kazna snaci onoga sto izudara coveka nego onoga sto je izazvao cukanje (pricam o udesima sa malom materijalnom stetom)! Zar smo toliko agresivni i kivni? Mene jednak broj puta iseku i izlecu i kad vozim motor i auto, nema dana kada odem do grada da neko od ucesnika u sabracaju ne uradi neki prekrsaj ili nesto neocekivano a poptuno van propisa i da time ugrozi moju bezbednost. Ne bih mogao fizicki da postignem da izmlatim sve da je to resenje... I da imam automatsko oruzje, vise bih trosio para na municiju nego na gorivo... Ako se vec desi nesreca, udes, cukanje bez povredjenih a niste krvi vi, sasvim pristojno treba prici izazivacu i objasniti mu gde je pogresio, koliko iznosi kazna za izazivanje saobracajne nesrece (po novom zakonu je to dosta dinara) i koliko iznosi vasa steta uvecana za odredjen %. Ukoliko ne pristaje na to, jos jednom ponoviti da stetu mozete preko osiguranja da naplatite i da ce on tu stetu morati da plati uvecanu za sudske troskove plus kazna... Ako ne pristane, pozvati policiju i vise nista sa njim ne razgovarati... Policija napravi zapisnik, uzme izjave itd... Sad problem je sto se preko osiguranja mnogo sporo naplacuje novac i ne naplati se uvek koliko steta iznosi... zato sto zivimo gde zivimo! Primera radi, u Swici je moj pasenog coveku uzeo 1800chf za farbanje celog auta samo sto mu je napukla farba na braniku, kao vlas kose. Pipnuo ga covek opozati... on tu posle zalepio nalepnicu neku i tako i prodao auto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Mart 31, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Nikad se ne svadjaj sa idiotom, ljudi bi mogli, da vas zamene :!: :!: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Mart 31, 2007 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno je tuca najgore resenje-osim ako si pun negativne energije-pa samo iskoristis priliku da se ispraznis...a i za to ima boljih i po obe strane bezbolnijih nacina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano April 1, 2007 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Evo meni se juce desilo slicno nesto. Crveno na semaforu, 2-3 u koloni cekaju, ja nailazim, kretao sam se strogo uz desnu ivicu puta i pali se zeleno i ja prolazim pored te kolone automobila. Tip koji je bio prvi na semaforu u nekom sivom golfu dvojci BiH table, krece naglo zamnom i blica mi. Ja znam da nisam nista lose uradio i nestajem, ali razmisljam sta on sada meni blica. Pogledam u retrovizor vidim njih trojicu u kolima. Neznam sta hoce. Stajem na sledeci semafor, a on obilazi celu kolonu, penje auto na bankinu i ja vidim u retrovizoru da hoce da me udari odnazad. Ja naravno gas (preko crvenog) i tu sam mu i pobegao. Nisam nista bio kriv, ali nisam hteo ni da razmisljam da se upustam u raspravu sa trojicom ludaka. Nemogu da shvatim da ima tako ludih ljudi. :evil: I sta sam sada trebao da radim? Ko zna sta bi bilo da sam stao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano April 1, 2007 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Burazeru, momak ti je samo dao do znanja koliko smo ranjivi a što se manevra tièe, nikako nije smio da uradi to što je urtadio. Ne postoji naèin da se oduzme predmost vožnom u rikverc je saobraæajni propisi govore u podjeli kolovoune trake kojom se vozi u tom pravcu. Po zakonu, on se tretira kao vozilo koje je došlo iz suprotne trake i ugrozilo kretanje vozilima na svojoj strani. Šta bi rekao na majmuna koji obilazi postavljeni trokut na cesti i šleperom preðe na tvoju stranu, zamisli... trokut ili motociklista trokut ili motociklista... maaaa moootociklista mamicu mu. Ej bruda, ljubomorni su kao "psetad" ili pašèad na nas. Hehmh! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano April 1, 2007 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Burazeru' date=' momak ti je samo dao do znanja koliko smo ranjivi ...[/quote'] Ne razumem? Sta si mislio pot ovim ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano April 2, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan opet isto kacige u ruke i tucite bre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano April 2, 2007 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Burazeru' date=' momak ti je samo dao do znanja koliko smo ranjivi ...[/quote'] Ne razumem? Sta si mislio pot ovim ? Lave ovaj komentar se odnosio na moj post Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano April 2, 2007 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan opet isto kacige u ruke i tucite bre Ti si bese kacigu platio 20e??? Ima ljudi koji su kacige placali po 300 - 400e... pa i kad se najstrasnije pomraci svest ne verujem da bi zrtvovao istu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano April 2, 2007 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Stajem na sledeci semafor, a on obilazi celu kolonu, penje auto na bankinu i ja vidim u retrovizoru da hoce da me udari odnazad. Mozda te je debil pomesao sa nekim ko vozi zelenu 6-cu :evil: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sparco 149 Napisano April 2, 2007 Drug član, 1249 postova Lokacija: underlittleforest Motocikl: nekakvo motokros sokocalo Prijavi odgovor kao problematičan moja je 300 i sto je skuplja to je tvrdja i veci merak da zamanesh s njom i recesh psle coeku eto ubile te pare u glavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snoopuza 3 Napisano April 2, 2007 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Prijedor Prijavi odgovor kao problematičan Burazeru' date=' momak ti je samo dao do znanja koliko smo ranjivi ...[/quote'] Ne razumem? Sta si mislio pot ovim ? Na žalost, u svakodnevni meni fraza koje koristimo, moraæemo kao rudari da jedni drugima govorimo "Sretno". Kod nas su motociklisti nešto kao usput na cesti. Jednostavno ima mnogo ljudi koji nas namjerno ne vide i mi tu zadugo neæemo moæi da uradimo ama baš ništa. Zato nije na odmet prije ulaska u saobraæaj znati da smo diskriminisani pa samim tim moramo da vozimo a dva toèka i èetvore oèi. Mislio sam da se jedino sami za sebe moramo brinuti jer nismo oklopljeni kao kolege automobilisti. Momci koji voze "napolju" kažu da se vozaèi redovno pristojno sklanjaju bajkerima a kod nas još uvijek u glavama starih "golfaša" zuji inat i prkos "neæe on mene..." koji nema smisla ali ima posledice po nas. Prije par godina, moj drugar i ja smo vozili bicikle, kamion je išao iza nas a neki Yugo je dolazio iz suprotnog pravca. Kada je kamiondžija vidio da æe se zabosti u Yuga krenuo je da koèi a mi smo za svaki sluèaj obojica skoèili u jarak poed puta. Trag koèenja je prešao van asfalta i onda ti vidi šta je trebalo i moglo da bude sa nama. E... to je ta naša ranjivost, njega nebi ni ogrebalo a mi bi mogli direktno u kobasice ili salamu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...