Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje za kolege servisere..?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 102 postova

Sjebao mi je masina 4ventila i klip i i onda kupio drugu glavu sa 4 ventila i klip ponio kod da se glava sredi ventili gumice itd vratio glavu kod svog majstora usput sam kupio natezace lanca i lance u masini jer su bili losi dihtunzi itd sklopio masinu nastelovao karburatore i motor radi sve dok se ne zagrije i zaboravio sam druge cilindre sam kupio jer je stari bio malo nacet od slomljenog klipa?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 206 postova

naj verovatnije je problem u sklapanju i montiranju te polovne glave koju si kupio

proverite vodeni sistem ako nabija veliki pritisak skidajte glavu pa sve ponovo sve je pitanje kakva je bila ta polovna glava mora se sve

do detalja ispitati tu je sigurno kvar ako duva pritisak iy kompresionog u vodeni sistem to je uyrok

nemoj se zaludjivati sa drugim stvarimaa proverite i zupcenje kazes menjani su i lanci mora biti idealno uzupcen

• U prolazu, 2 postova

hmmm,  kazes menjao ti je ...... klip, glavu, gumice ventila, (podrazumeva se i slajfovanje), i jos gomilu pratecih sitnica , stelovao karburatore i sve ti je to naplatio 60 evra. pa taj majstor je onda najbolji na svetu, on zavrsi sav glavni deo posla a tebi ostane jos malo da ga dostelujes i imas motor.

i ja bih mu i svoj motor oterao pa i neka zabrlja nesto na kraju, nije problem, ja cu doraditi sitnice

ja te karburatore samo ne bih radio ispod 60 e , ali bi sigurno imao pravo reklamacije.

ali dobro sad,....  mislim da je kod tebe najveci problem u karburatorima, moguce je da 2 prelivaju zbog necega, -(igle plovaka, nivoi plovaka, gumice dolivne cevi, ..... itd ) moze svasta da bude.  u svakom slucaju motor dobija previse benzina, ..... i naravno stavi 9ke svecice ..... mada za samo stelovanje radice i sa osmicama

Ne brate drugi majstor mi je uzo samo da prebaci drugih 12 ventila na drugu glavu namjesti je ubaci gumice slajfuje itd i dao mi je samo da mi moj majstor postavi na ostatak motora  koji mi je otvorio agregat i sklopio i zatvorio 350e za ruke i nastelovao karburatore svatas?

• U prolazu, 2 postova

axa, .....  "svatam" ,  ..... pa onda odvezi tom ko ti je radio karbone i reci mu da postoji neki problem verovatno sa njima, nalivaju previse benzina,  ......  a ako on prebacuje krivicu na tog sto je radio glavu ti mu onda trazi da premeri kompresiju koja ne bi trebalo da bude ispod...8 - 8,5 - 9 ako je kompresija tolika ili veca onda nije problem sa glavom, vec sa karbonima, i objasni mu da negde dobija benzin koji ga gusi pa neka pretresa i trazi gde.  ...... jer koliko shvatam to si platio i treba da dobijes ono za sta si dao pare,.....  ili neka ti vrati deo novca ako ne moze da resi karburatore. a ako je nesto neispravno u karbonima i treba da se menja, onda opet nije on kriv, treba da se obezbede ti delovi da bi to funkcionisalo kako treba

Hvala Milose probao sam danas motor ZNACI OTVORIO SAM CEP OD HLADNJAKA VUCE VODU BIO JE NA JEDNU CRTICU IZNAD PLAVE TEMPERATURA KAD SAM CACKAO OKO PUMPE I CRIJEVA UPALIO SAM GA I SAD IMA NEKI CUDNI ZVUK DOK RADI KAO DA MU FALI GORIVA PA SAD KAD STAVIM NOVE SVECICE I NEKAKO NAMJESTM PUMPU DA MI BUDU RAVNA CRIJEVA KAO STO SI REKO JAVICU TI A KOMPRESIJU SAM POKUSAO DANAS DA IZMJERIM ALI DRZIM KAO BUDALA ONAJ ISTRUMENT OCE DA MI ISCUPA RUKU KAKO DUVA A NA ISTRUMENT POKAZUJE ISPOD 0.4 A PA CU DANS DA MI KOLEGA IZMJERI KAKO TREBA JER JA DEF NE ZNAM POZ I JAVLJAM TI STA SE DESAVA.

I jos ovo uradio sam kako si reko posle voznje od jedno 5min stao sam i povukao SAM SAUH AUTOMATSKI SE UGASIO I OPET SAM GA UPALIO BEZ PROBLEMA SAD MI TI RECI STO MU MOZE BITI POZ I HVALA?

Opet isto kolege kad mi stoji na ler motor odvrnem gas dodje do 13,14hiljada a djednem i provozam se prvih 100m povuce kaoi djevo posle pocinje da se gusi preko 6hiljada ne mrda i cudan zvuk iz auspuha da prebacim u nizu odma osjetim da se ugasi motor i kad prebacim  opet omotor radi do tih obrtaja i sve tako stanem i odma se gasi na moram da drzim gas sad mi recite pumpu od goriva promijenio sve crijeva namjestio pojma vise nemam sta da radim a karburatore x puta nastelovani..???

I jos jedno pitanje jutros nakon 5 verglanja je upalio ali morao sam sauh povuc a pumpu nisam cuo samo nesto da pucka E sad recite mi sumljam na regulator za pumpu kako se vec zove IGNITOR STO PREKO NJEGA PUMPA RADI JELI MOGUCE DA ONA ZEZA PUMPU PA IMAM PROBLEMA KOJE SAM NAVEO MOZELI MI KO RECI UNAPRED HVALA?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja