Jump to content

Moto Zajednica

kuckanje u masini.?. Pomoc (Izbacuje bjeli dim XT 600z)

Recommended Posts

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: R6 2005

pozdrav svima... Ovako, posedujem yamahu tt 600... Dok je masina jos hladna cuje se neko caktanje iz nje.. Tak Tak Tak i bas mi ide na zivce a i bojim se da nesto opasno nije u redu. I kasnije kada je masina na stangasu iako topla opet se cuje ovo kuckanje samo za nijansu slabije... Dali je neko imao neka slicna iskustva i moze li mi pomoci? Inace motor dobro pali i ne dimi nimalo.. Ulje jeste za zamenu ali sumljam da je to problem, ili mozda jeste? Hvala svima koji mogu da odvoje malo vremena za odgovor

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

mora da se otvori da se vidi sta je,mada kod nje hoce klip da stekce dok je hladna,zbog tolerancije,al nemora da znaci...

nego promeni ti zapocetak ulje,pa onda da se vidi dali ce se promeniti zvuk..

• U prolazu, 48 postova

Danas vec manje kucka... iako ulje nije zamjenjeno ali bice ovih par dana pa cu vidjeti.. dali moze biti nesto do goriva? i jos jedan problemcic... Upalim danas motor malo da se vozam.. odradi 5 min i obidjem krug po ulici lagano... dodju moji drugari (naravno svi hoce da provozaju) i ja im dam kao i svaki drug! Nimalo ne pusi kad ga tek upalim, i kada je na nekim srednjim obrtajima ali oni su se malo raspistoljili i poceli da gasaju.. e tu je poceo da izbacuje bijeli dim kao nekada kad sam bio mali na tomosu :-) (izvinjavam se svim ljubiteljima tomosa u pitanju je bila mjesavina vjerovatno). E sad dali je ovo jos neki pokazatelj ili je to normalno kada se malo ostrije vozi (ipak motor je star 20 godina)? Da li i tu gorivo ima neku ulogu? Hvala na svakom odgovoru

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: yamaha r1 06,yamaha raptor yfz 450,TRIKE BUBA 1200,kawasaki klr 600,kawasaki zxr 750 streetfighter

Druze na mijoj FZR se isto tako cuje kuckanje ali ja sam otkrio da mi taj zvuk dolazi iz alternatora,otisao mi lezaj na altenatoru pa rotor ima lufta i na niskim obrtajima se cuje da cegrlja,ispod 1000 obrtaja se cuje cim se malo poveca gas ne cuje se,pa provjeri da i kod tebe nije tako nesta!Pozz

• Svrati ponekad, 111 postova
  • Motocikl: yamaha r1 06,yamaha raptor yfz 450,TRIKE BUBA 1200,kawasaki klr 600,kawasaki zxr 750 streetfighter

Ok,opet mozda je neka glupost,a za taj dim  :(

• U prolazu, 48 postova

Pozovem ja momka od koga sam ga kupio i pitam sta da radim (a on je ko bajagi neki majstor) i on mi kaze da slobodno vozim tako... Meni se nekako cuje bas u masini i na 1000 obrtaja kad dodam gas nema tog zvuka ili ga top prekrije (husqvarna i bas je bucan kao Bracov Tenere kravica ako ste citali tu temu). E sad kad je na leru, dam pun gas nema ni mrvice dima... kad je u 3-4 pun gas on pocinje da pusi... Ljudi hvala svima za odgovore stvarno mi puno znace.. Ako moze savjet u vezi klipa, dali da vozim ili ne?

• Zainteresovan, 525 postova
  • Motocikl: Yamaha TT 600 S , Yamaha YZ 250

Mislim da nebi trebalo da te brine, na njoj ler gas treba da bude na 1250 ili 1350 ob a ti kazes da ti se cuje na 1000 ob

A sto se tice dima u vecoj brzini mozda malo vuce oko ventila - probaj u cetvrtoj nizbrdo da kocis motorom sto duze pa onda gass - ako zadimi kad dodas gas onda ti trosi ulje oko ventila ( neznam tacno sta ima gumice ili teflone ) I to nije zabrinjavajuce samo redovno proveravaj i dolivaj ulje

I promeni pumpu na kojoj sipas gorivo - guta ona sve i vuce ko luda ali se cudno cuje kad je lose gorivo

• U prolazu, 48 postova

I jos jedna moja glupost... Stalno je bio okrenut na Rezervu.. nije nikad preljevo pa ja i nisam obracao paznju... mozda je povukao mulj ali opet mogao je samo filter da zasteka... Odoh da probam sad... e da, primjetio sam taj bjeli dim kad ga vratim u manju negdje nizbrdo!!

• U prolazu, 48 postova

ne razumem se puno u mehaniku, mogao bih to provjeriti ako bi mi neko potanko objasnio i ako nije tesko... Primetio sam da kucka na leru pa malo prestane pa opet kucka, pa opet nastavi, zvuk kao u golfa 2 kad odu difoni...

Da i pitanje ulja... Nasao sam neke ELF-ovo ulje MOTO 4DX RATIO 20w50, ako neko ima iskustva sa ovim uljima neka kaze da li je za moju masinu...

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Da li se kuckanje cuje odozgo iz glave ili malo nize iz cilindra ? Ako se cuje odozgo iz glave verovatno su u pitanju klackalice (jesu li ti nastelovani ventili ?), ako je iz cilindra onda je klip. To ulje je ok za tvoj motor, sipaj slobodno.

• U prolazu, 48 postova

Ekstra, hvala svima puno... Odgovori iskusnijih puno znace nama mladjima (po moto stazu :)...

Mislim da zvuk dopire odozgo ali posto mi je sportski auspuh imam problema da to utvrdim (vidi sliku HUSQVARNA)... Mogao bih da pogledam te ventile, bolje spreciti nego leciti a jos vozim na starom ulju mada ne jos dugo sad znam koje cu uzeti...

Inace nasao sam par prodavnica sa ovim uljem na netu, ako je istina cena mu je od 500-700 din po litru sto je dzabe za neka ulja za koja nas deru (nekazem da nevaljaju samo da su kuplja)...

• U prolazu, 48 postova

Nadjoh na youtube ovaj snimak.. kod mene je dosta redje ovo lupkanje a zvuk je slican... znaci kod mene bi moglo biti pocetno stanje ovakvog zvuka...

• U prolazu, 9 postova

Danas vec manje kucka... iako ulje nije zamjenjeno ali bice ovih par dana pa cu vidjeti.. dali moze biti nesto do goriva? i jos jedan problemcic... Upalim danas motor malo da se vozam.. odradi 5 min i obidjem krug po ulici lagano... dodju moji drugari (naravno svi hoce da provozaju) i ja im dam kao i svaki drug! Nimalo ne pusi kad ga tek upalim, i kada je na nekim srednjim obrtajima ali oni su se malo raspistoljili i poceli da gasaju.. e tu je poceo da izbacuje bijeli dim kao nekada kad sam bio mali na tomosu :-) (izvinjavam se svim ljubiteljima tomosa u pitanju je bila mjesavina vjerovatno). E sad dali je ovo jos neki pokazatelj ili je to normalno kada se malo ostrije vozi (ipak motor je star 20 godina)? Da li i tu gorivo ima neku ulogu? Hvala na svakom odgovorui b

Vide se da si ti,bas ekstra drugar,ali ne treba motor svakome davati!Ja ko li su ta dvojica?

• Zainteresovan, 534 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 2kf

Nadjoh na youtube ovaj snimak.. kod mene je dosta redje ovo lupkanje a zvuk je slican... znaci kod mene bi moglo biti pocetno stanje ovakvog zvuka...

Ovo je lanac bregaste mislim...

• U prolazu, 48 postova

Znaci da nije nimalo dobro? Motor nije za voznju? Moj ide, nekad kucka, nekad ne ali ako nebi trebalo da se vozi onda ni ja necu... Jbg bolje ovo popraviti nego napraviti vece zlo ako sta odvali!

• Drug član, 1359 postova

ma vozi dok neode skroz , samo dolivaj i kontrolisi ulje nemoj da ostanes bez njega . kad promenis ulje videces posle dali ga trosi . nadji nekog da ti pogleda ventila , mada nije opasno kad se cuju nego je opasnije kad se necuju . svaki motor koji je losiji i ima lufta na karikama ide dobro pogotovu uzbrdo u vecim brzinama .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja