nikola87bgd 0 Napisano April 17, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam xenon kit H7 i sada sta se odgadja,posto je meni na zx6r 2005,automatski upaljeno kratko svetlo i nemoze da se iskljuci,cim upalim motor ono je vec upaljeno,kako da regulisem i konkretno sa kojim relejom ovo,da mi ne bi izgoreo trafo...ako moze neko detaljnije objanjenje.hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola87bgd 0 Napisano April 17, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano April 17, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan kontaktiraj sa foruma arakisa, jošku, guju011 ili fibru ... ako sam propustio još nekog od el. stručnjaka izvinjavam se ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola87bgd 0 Napisano April 17, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan hvaa ali neki savet visha ne bi skodio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa pazi nikola, samo pitanje ti je malko mutno. pusti rele ili transformator , kaži šta ti je ideja da treba da se uradi. hoćeš da sam pališ svetlo ili šta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola87bgd 0 Napisano April 17, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Rekli su mi da je potrebno da se stavi neki relej pre kratkog da ne bi izgoreo transformator pri palenju jer meni je na zx6r 2005 automatsko svetlo,znachi kratko nemoze da se iskljuchi a dugo je na prekidach,znachi cim si upalio motor upaljeno ti je kratko,sad mene interesuje ako mozete da mi pomognete da mi kazete koji relej je tacno potreban i kako da ga prikljuchim,zato pitam da ne monitram xenon pa da mi crkne,ako me razumesh sta hocu da kazem?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan sad je jasnije. loše su ti to objasnli. samo tren da zavirim "u žice". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 17, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rekli su mi da je potrebno da se stavi neki relej pre kratkog da ne bi izgoreo transformator pri palenju jer meni je na zx6r 2005 automatsko svetlo,znachi kratko nemoze da se iskljuchi a dugo je na prekidach,znachi cim si upalio motor upaljeno ti je kratko,sad mene interesuje ako mozete da mi pomognete da mi kazete koji relej je tacno potreban i kako da ga prikljuchim,zato pitam da ne monitram xenon pa da mi crkne,ako me razumesh sta hocu da kazem?? Opet nisi napisao sta je cilj. Relej je u sustini obicni prekidac. Pitaj ih da ti objasne sta je problem. Ja ovako na prvu mislim da ga nema. guja nemilosrdni nema zivaca ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ma dupla komunikacija, malo na pp malo ovde. uglavnom ovo su mu "žice" http://s574.photobucket.com/albums/ss182/hmmmnz1/kawasaki/?action=view¤t=zx6r05-06.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 17, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ah zo. A sta je problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa kolko vidim 55w obe sijalice i sada ako kit ide umesto duge neko misli da bi bilo gadno opterećenje kada cimne novogradnja ukoliko je i ona uključena. ili je želja da se makne postojeća sa napajanja dok radi tj propaljuje xenon. evo slidže Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 17, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aaa, umjesto dugog....Neobicno rjesenje, xenon dugo, a obicno kratko svjetlo. Ne kontam svrhu ugradnje, osim ako Nidza ne planira da se vozi nocu kroz neistrazene pustinje. Ja sam mislio da hoce da zamjeni kratko sa xenonom. LM, trebalo bi prekinuti, bar dok anlasuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je u pitanju xenonac sa aktuatorom, tj da može i dugo i kratko. sve će on to natenane da izloži šta bi hteo i kako. samo da nije nameračio da ubaci u oba ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola87bgd 0 Napisano April 17, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da stavim xenon h7 u oba fara znachi i dugo i kratko da budu iste sijalice,jel je to kit od kola,sada idemo dalje,ali necemo kroz pustinje )) To je cilj da valjda smajim struju na kratkom dok verglam a dugo ce biti na prekidach kao sto je bilo i ranije s tim sto ce biti xenon kratko u oba fara... jel sam ga zakomplikovao ? sve isto kao i fabricki samo levi far umesto kratkog(xenon h7) umesto dugog (xenon x7) eto..) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan da postaje jasnije postepeno. vidi pp. e sad kad naleti joška i drugi korisnici, da se čuje komentar oko vremena uspostave svetla apropo ablenda i uopšte prebacivanja dugo/kratko tokom vožnje relej koji pali kratko pri startu ima dve diode (neko sabiranje uslova) , treba to upratiti na šemi ožičenja. može i sutra, a? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 17, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ablend nece ici bojim se. Ima xenon lampi sa konvencionalnom zhicom za dugo svjetlo. I tu naravno nema problema. Druga opcija je lampa sa motorom koji je uvlaci i izvlaci iz fara i tako kreira dugo/kratko, samo nisam siguran koliko je brz taj motor (za ablend). Ako sagledas racionalno, dugo xenon svjetlo ces koristiti otprilike nikada, tako da bi mozda mogao da si olaksas muke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan mile, nije motor nego elektromagnet tj aktuator kojmi koliko mi se čini menjaš položaj u odnsou na reflektor ali ne napred nazad već gore/dole i koji je dovoljno brz. po ovom kako nikola piše, ovo to nema al nek proveri ipak. čak i da ima mrdalicu , nije mu primenjiva u oba fara zbog samog ogledala u svakom koje je namensko (jedno je dugo a drugo kratko) saće on sa slikama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola87bgd 0 Napisano April 17, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi vi svi hocete da mi pomognete ali ja se zaista ne razumem i mislio sam da je to mnogo jednostavnije cak sam bio dovoljno hrabar da kupim taj xenon hid kit... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola87bgd 0 Napisano April 17, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ljudi zaboravimo ablend,znachi ja hocu da savim kontakt na motor upalim motor,upali se vec xenon u levom faru,zagreje se i pocne lepo da svetli,onda kad ne vidim dovoljno ili mi se ne svidja kako motor izgleda kada mu je upaljena jedna strana tj levi far,ja upalim i desni far i zagreje se drugi xenon tj desni far...znachi da mogu da to gasim,palim koristim po potrebi,a da mi istovremeno ne pregori mojim neznanjem ili greskom,a ako crkne od koriscenja...znachi ablend mi je totalno nepotreban... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kao prvo, kakva hrabrost za kupovinu? ako ne pasuje lako bi se prodao. kao oba ili na komad. znači to je rešeno. drugo, ako je zamisao takva da ne mrdaju već su fiksni u farovima, posao je još pojednostavljeniji. ako ti se ne eksperimentiše, nađemo se da ja pogledam tu kutiju čudesa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tomislav 132 Napisano April 17, 2010 Svrati ponekad, 146 postova Lokacija: Beograd Mirijevo Motocikl: KTM 690 DUKE Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo! KTM 690 u faru H4 sijalica! Ugradjen Xenon H4 sa magnetom tako da imam i dugacko Xenon svetlo! Nisam ugradio nikakav relei i to tako funkcionise vise od godinu dana! i naravno kratko se pali po davanju kontakta! Mislim da je dovoljno sacekati 5-6 sekundi posle davanja kontakta i onda anlasovati! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 17, 2010 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znao sam da je neka mrdalica... ;D LM, i te namjenske farove sam potpuno smetnuo s uma, jer ja imam jedan (H4, na motoru na koji sam mislio da to ugradim, tj. jos se neckam). Na motoru je to mac sa dvije ostrice. Svjetlo je mnogo jako, a i motor "oscilira" puno vise od auta (npr. pri dodavanju gasa) pa je rizik da se zaslijepi onaj iz suprotnog smjera veci. Jos ako je "suprotnik" popio koje pivo,.... S druge strane, bolje vidis i bolje te vide.... :-\ Nikola, ne mozes paliti desni (dugo) far "ako ti se ne svidja", jer je to dugo svjetlo, koju god lampu stavis unutra. Mogao bi eventualno da odes korak dalje, pa da i reflektor promjenis. Vjerovatno ima po ebay-u kitova za tvoj motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano April 18, 2010 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Pošto su ti obe sijalice H7 55W, releji za iste su fabrički ugrađeni tako da ti dodatni ne treba... Farovi bi trebalo da rade kao i na mom motoru (pošto je isti Q) što znači : na kontakt se pali SAMO pozicija a po startovanju mašine (impuls sa reglera) pali se srednje tj oboreno. Ne može da ti izgori trafo (ako misliš na balast ksenona) ali će ti izgoreti osigurač svetla ako zaboraviš da isključiš veliko svetlo pa pokušaš da upališ sa oba uključena fara - 2 ksenona istovremeno povlače dosta pa za svaki slučaj treba staviti jače osigurače. Usput, i po starom i po novom ZOBSu je zabranjeno voziti pod velikim - dugim svetlima i sada su kazne za to vrlo ozbiljne (ako te uFate...) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola87bgd 0 Napisano April 18, 2010 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sa vasim kolegom gujom treba da se cujem pa da on to pogleda u utorak ili sredu da me covek lepo uputi u sve,sta i kako...O tome pricam Zokki ja ne znam sta treba i kako,gde osigurac itd,mislim nije da sam totalni duduk ali za elektriku i to nisam bash dovoljno strucan...Hvala svima sto ste mi izasli u susret i ovoliko pomogli da razjasnimo moj problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano April 21, 2010 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan kesnonke su 35W, bez aktuatora, znači bolji slučaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...