Jump to content

Moto Zajednica

Zestoko pucanje

Recommended Posts

• AlexTattoo, 120 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

Dakle Suzuki Burgman u pitanju 250ccm, 99.god. Kad dam pun gas, drzim ga malo, 5-6 sec ili vise, pa kad naglo oduzmem, posle otprilike 4-5sec jako pucanje iz auspuha, ko tri petarde odjednom. Nekad se zaboravim pa me zestoko iscima. Stelovao sam karburatore, vakuumirani su (ako me majstor nije izlagao, a moguce je) i nista. I dalje isto. Sta bi moglo da bude, da li neko ima ideju na koju stranu da gledam?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Ili paljenje, ili ti je progoreo negde lonac...

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

burgman 250 ima jedan karburator i nemas gde da mu stavis vakumetar,cak nije ni predvidjeno da se steluje 1 karburator vakumetrom vakumetar sluzi da se usteluju vise karburatora 2,3, 4,5,6,7,8,itd,

proveri zupcenje svecicu ,magnet da nije odvijen,dali nije upao neki opiljak oko pik apa,zameni svecicu,takodje postoji mogucnost da ti je auspluh prazan,i pomoli se da ti nije crkla elektronika,usput proveri i kapicu od svecice.ako kapica ima rezistor zameni ga,.obicno puca iz auspluha od kasnog paljenja praznog auspluha i viska goriva,burgman ima spric diznu kad mu das gas da usprica gorivo kao auto,ako je njena membrana popustila to jest gumica a desava se hoce to da radi ali i dimi crno,mada to meni mirise na struju,,......

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

a kod mene kad ga spustim naglo iz visokih obrtaja oce isto da se desi?

jel to normalna pojava

A kakav auspuh imaš?

• U prolazu, 34 postova

Vozim Burgmana i imao sam isti problem. Naime, poceo je da puca iz auspuha i da se gasi na ler gasu.  Problem je bio u gumenom crevu izmedju karburatora i motora koje je napuklo. Kako se procep povecavao, tako je i ler gas morao da bude veci da se ne bi gasio. To mi se desilo na putu pa sam vezivao pertlom da sabijem crevo i stignem do kuce. Kasnije sam cuo da se to desava na Burmanu ali ako je to, nije strasno.. Crevo sam narucio od Saleta iz Trstenika. Nasao sam prvo crevo od Burgmana 250 koje ne pasuje na 400cc. Proveri ako je to da ti dam kontakt gde mozes da nabavis polovno crevo..

Poz..

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

meni bljuje vatru pozadi...

auspuh je scorpion titanium flame

Mislim da je kod tebe sve u redu. To je normalno sa aftermarket auspusima.

Detonacije nesagorele smese u auspuhu. Mozda ako ti neko nasteluje

motor prema auspuhu to prestane ali onda gubiš i bljuvanje vatre što

nije loš efekat.

burgman 250 ima jedan karburator i nemas gde da mu stavis vakumetar,cak nije ni predvidjeno da se steluje 1 karburator vakumetrom vakumetar sluzi da se usteluju vise karburatora 2,3, 4,5,6,7,8,itd,

proveri zupcenje svecicu ,magnet da nije odvijen,dali nije upao neki opiljak oko pik apa,zameni svecicu,takodje postoji mogucnost da ti je auspluh prazan,i pomoli se da ti nije crkla elektronika,usput proveri i kapicu od svecice.ako kapica ima rezistor zameni ga,.obicno puca iz auspluha od kasnog paljenja praznog auspluha i viska goriva,burgman ima spric diznu kad mu das gas da usprica gorivo kao auto,ako je njena membrana popustila to jest gumica a desava se hoce to da radi ali i dimi crno,mada to meni mirise na struju,,......

hvala na savetima i na opsirnom odgovoru

Vozim Burgmana i imao sam isti problem. Naime, poceo je da puca iz auspuha i da se gasi na ler gasu.  Problem je bio u gumenom crevu izmedju karburatora i motora koje je napuklo. Kako se procep povecavao, tako je i ler gas morao da bude veci da se ne bi gasio. To mi se desilo na putu pa sam vezivao pertlom da sabijem crevo i stignem do kuce. Kasnije sam cuo da se to desava na Burmanu ali ako je to, nije strasno.. Crevo sam narucio od Saleta iz Trstenika. Nasao sam prvo crevo od Burgmana 250 koje ne pasuje na 400cc. Proveri ako je to da ti dam kontakt gde mozes da nabavis polovno crevo..

Poz..

ne bi bilo lose da mi das broj telefona, jer ovo moje crevo koje imam je neko budzeno, moguce je da je tu problem, ko zna. i hvala i tebi i svima na odgovorima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja