Jump to content

Moto Zajednica

Sam povecava gas

Recommended Posts

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Malo pre sam upalio motor posle zimskog sna....i cim sam ga upalio on je poceo da dize sam od sebe gas.....posle kad sam ga smirio (neznam kako) radio je normalno na leru,cak sam mu nastelovao ler gas lepo,jer sam mu menjao karb,i posle 2 min lepog rada ponovo pocinje da dize gas....

jel zna neko sta je problem???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Da taj sam :D Sto pitas?

jel imas mozda neko resenje za ovaj problem??

Jbg sta ces sve sami problemi me nalaze  :-[

ali najcudnije mi je sto je radio normalno jedno vreme u mestu i sam od sebe je podigao gas :S

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Pa pitam jer mi deluje da nisi poslusao predjasnje savete.

'Ajde da cujem,al' iskreno da kazes,sta si promenio posle onog problema savodom

Dihtung na glavi.....

pokusao sam semering na pumpi za vodu ali nisam mogao da okrenem poklopac...zapekao je.....

na sta tipujes???

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ja ti rekoh,da nece biti dovoljno da zamenis dihtung glave.

Tako ces da teras i dalje,pa posle opet da pitas za savete.Dzaba trud da ti se pomogne,kad neces da se latis posla.

Umesto da se lepo pozabavis spravicom dok je bilo ruzno vreme,sad ces da gledas kako se drugi voze

Ja licno sumnjam na semering radilice.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

negde falsira vazduh,dali je na flansni karburatora ili tako negde,mozda je i slab dotok goriva,dali iz slavine,ili se nakupio talog u karburatoru,,uglavnom imas visak vazduha u smesi pa se to desi,mozda je dotok goriva,,mozda imas malko corbe u rezervoar,tako nesto..mozda bude i semering,ali neverujem..

• Zainteresovan, 563 postova
  • Motocikl: ktm 990

pa jbm li ga kaze da kasnije pocne povecavati obrtaje a da je semering odma bi poceo povecavati,u svakom slucaju treba proveriti ne vredi nam nagadjati i mlatiti praznu slamu!!!

Ssta sam jos primetio....to verovatno potvrdjuje boklicevu pricu,al ne znam...

posto je menjan karb,moguce je da negde pusta/uvlaci vazduh,jer neznatna kolicina goriva curi oko karburatora....jos nisam mogao da ustanovim gde,jer je pao mrak i oci su mi ispale od stelovanja motora i namestanja viljuski....jer dugo nije paljen...

Sve u svemu moguce je da vuce negde vazduh,da neki sraf nije dobro zasrafljen ili dihtung izmedju frater, i onih takozvanih ventila,propusta...

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Ssta sam jos primetio....to verovatno potvrdjuje boklicevu pricu,al ne znam...

posto je menjan karb,moguce je da negde pusta/uvlaci vazduh,jer neznatna kolicina goriva curi oko karburatora....jos nisam mogao da ustanovim gde,jer je pao mrak i oci su mi ispale od stelovanja motora i namestanja viljuski....jer dugo nije paljen...

Sve u svemu moguce je da vuce negde vazduh,da neki sraf nije dobro zasrafljen ili dihtung izmedju frater, i onih takozvanih ventila,propusta...

E svashta, kad prvo sve dobro isproveravash i stegnesh sve shrafove, onda se javi za reshavanje problema... Ovako mozemo tupiti svi do besvesti..

ma stegnitu su srafovi,nego samo kazem,mozda neki sraf nije stegnut pa vuce fals vazduh.....

nisam luud da ne stegnem srafove i trazim pomoc ovde :S

Skini uputstvo od tvog motora, i idi na sekciju karburatora i proveri koji su shrafovi za stezanje a koji su za podeshavanje... I u opshte nije iskljucheno da ti sajla od gasa nije u odgovarajutjem polozaju i da prilikom i blagog pomeranja volana imash oduzimanje i dodavanje gasa.. Isproveravaj sve, dobro ochisti karburator, i ako je sve po fabrichkoj specifikaciji mora da radi ok

Evo kakve su novosti...:

Nekako sam sredio da ne dize sam gas...ali, ovaj MIkuni karb ima slavinicu na dnu koja pusta gorivo kad je puno camce,stvar je u tome kad ja odvrnem slavinu ono samo curka.....e i tesko sam ga upalio,svecica mokra a baca ludacku varnicu.....posle mu zavrnem slavinu i on radi neko vreme kako treba al pocne da se gusi cim mu malo dodam gas....Za korekciju dotoka goriva u cilindar,posto je izgleda to,stalno preliva, jer treba da se ,,cacka" igla ili plovak???

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Slavinica na dnu sluzi da se ispusti talog i voda iz goriva iz lonceta. Kad odvijes srafce (slavinicu) i treba da curka gorivo. Ako ima prelivno crevce, ono nema slavinu.

Ako karb preliva, ne zatvara plovak.

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Prijateljski savet-oteraj kod nekog da ti sve pregleda i usteluje,jer ti ides iz krajnosti u krajnost,cas nema dobar dotok goriva,a sad otprilike preliva a ako mu odvijes onaj donji saf (za ispustanje taloga iz lonceta) nece upaliti jer karburator ostaje suv(benzin curi iz lonceta)

Pravi majstor mi je krajnja opcija,jer imam dvojcu kakvih takvih majstora u komsiluku i koji su me svemu o motorima naucili....

malo pre sam ga opet upaliojedva i krenuo ali ne preima gas jer previse binzina roka u cilindar,to je neka moja pretpostavka...e sad primetio sam da na karb ima mali sraf koji sluzi da se nasteluje dotok vazduha u smesu.....jel mogu njega malo da okrenem,da mi kazete koji smer ;) i da tako to namestim???

jos jedna od mnogih ideja :D

Evo kakve su novosti...:

Nekako sam sredio da ne dize sam gas...ali, ovaj MIkuni karb ima slavinicu na dnu koja pusta gorivo kad je puno camce,stvar je u tome kad ja odvrnem slavinu ono samo curka.....e i tesko sam ga upalio,svecica mokra a baca ludacku varnicu.....posle mu zavrnem slavinu i on radi neko vreme kako treba al pocne da se gusi cim mu malo dodam gas....Za korekciju dotoka goriva u cilindar,posto je izgleda to,stalno preliva, jer treba da se ,,cacka" igla ili plovak???

Danas sam baš rešavao takav problem na jednoj hondi. Glavni problem je bio šraf sa oprugicom i nastavkom poput igle, koji se nalazi na samom kraju karburatora pred ulazak u motor sa donje strane i služi za fino štelovanje koliko će smeša biti bogata benzinom. Probaj igraj se sa tim, ne možeš ništa da pokvariš, već nađi položaj tog šrafa kako najbolje prima gas i to je to...

Sretno  :)

Znaci ipak mogu tako da sredim dotok goriva u cilindre....mislim da sredim smesu tako da ne ubacuje previse benzina i gusi mi se na samom startu....?

neznam koji je taj karb koji si radio ali je verovatno slican ovom jer isto ima tu iglicu na kraju,isto je spicasta.....cim grane sunce probacu to :D

tam taram taaaaam :D

Sredio sam prelivanje i vozio ga do malo pre :D

Sve je bilo u onoj iglici iz prethodnog posta.....trebalo je da bude zavrnuta do kraja kako bi smesa bila dobra...

Vozio sa je tamo ovamo gore dole i tako to ali poslu jos nije kraja....

u visim obrtajima gde on postize najvecu snagu ide pa sve cepa beton :D ali na nizim obrtajima se desava nesto slicno sa pocetka price,preliva,ubacuje previse goriva i gusi motor....na uzbrdici ako stojim tesko krecem jer u nizim obrtajima slabo vuce....

e sad opet neka moja pretpostavka,posto je ona iglica blago obradjivana,dal da je ja jos malo obradim kako bi mogla jos malo da se zavije ili mora nesto drugo???

• Enduraš, 6393 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ta iglica kako je zoves je ler dizna i sluzi iskljucivo za stelovanje rada motora u leru, cim krenes, ona vise nema nikakvu funkciju. Tebi je problem prelivanja karburatora ili prevelikog nivoa goriva u locetu. Za to je kriv plovak i sve dok to ne shvatis, neces da resis problem.

Nadji na netu princip rada karburatora, malo se informisi, pa ces znati da prepoznas simptome.

Znam za tu ler diznu,ona se nalazi na sredini karb i steluje ler gas,ali ova dizna je na samom kraju karb i kontrolise mesavinu vazduha i goriva koji ulaze u cilindar.....

video sam specifikaciju za moj motor i za taj karburator i to je to.....

zasto jos uvek u nizim obrtajima preliva je pitanje????

Znam za tu ler diznu,ona se nalazi na sredini karb i steluje ler gas,ali ova dizna je na samom kraju karb i kontrolise mesavinu vazduha i goriva koji ulaze u cilindar.....

video sam specifikaciju za moj motor i za taj karburator i to je to.....

zasto jos uvek u nizim obrtajima preliva je pitanje????

Hahaha eto vidish ipak ima nekog pomaka  ;D

Ali ochito je problem da nisi obavio posao kako treba.. Iglica nikako ne treba da bude zavrnuta do kraja.. Ja pretpostavljam da ti je poklopac filtera ili chak i sam filter sa karburatora bio skinut dok si to shtelovao, shto i jeste verovatno uzrokovalo problem losheg shtelovanja smeshe. Svaki karburator je dizajniran da ima podpritisak (tako shto ti je npr filter od vazduha na svom mestu i njegova kutija zatvorena i nameshtena samo za onaj dovod vazduha koji je dovoljan i ne vishe od toga). A ti si ga garant shtelovao bez tog podpritiska i zapravo si ga nashtelovao da radi sa mnogo vetjim primanjem vazduha.

Prilikom shtelovanja smeshe (odvrtanja tog specijalnog shrafa sa iglicom) sa podpritiskom mozesh naitji na problem da ti se motor sve slabije okretje kao da nema dovoljno jak gas i da se gasi prilikom odvrtanja tog shrafa. U tom sluchaju, blago pojachavati ler gas i natji najoptimalniju sredinu.

Taj specijalan shraf sa iglicom ni u kom sluchaju ne sme da ti bude potpuno stegnut ili skoro potpuno odvrnut!

Ako pratish sve kako sam ti rekao siguran sam da tjesh reshiti problem.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja