Jump to content

Moto Zajednica

Da li valja" On Guard Safety Locks Sistems"?Iskustva?Vredi li kupiti?

Recommended Posts

• veloce come un proiettile , 728 postova
  • Motocikl: Vespa Gts Super 300

Vidim da se jako dobro reklamiraju i da daju neke dozivotne garancije na bravu.

Model koji sam gledao je mesavina celika i titanijuma{lanac}.

Vredi li za to dati 8000 din i da li neko preporucuje bolji sigurnosni sistem?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 13 postova

Mare,

ja sam moj lanac  uzeo pre neki dan  na sajmu  i to  model  Mastif 5019lp  alka lanca 10mm    po ceni od 6000 din

Bio je i model Beast sa debljom alkom 12 ili 14 mm nisam zapazio  koji verovatno ti pominjes od 8000din ali se meni ucinio pretezkim i prekratkim

isto kao ti sam pre samjma vrteo internet i ova marka mi se ucinila kao pristojna:imaju zvanican sajt , ne kude ih mnogo ,deluju masivno i kvalitetno i nema nekih losih komentara mada prica se da seku i Abus

Abus slicne  velicine i zastite je minimum 200-250e

Uz onguard

dobije se  5 kljuceva i kod da se registrujes da dobijes jos rezervnih kljuceva ako uspes sve da pogubis :)

Nije neki ciungmiung  najljuci kinez lanac a nije ni najskupli  mala je razlika u parama i meni sasvim  odgovara

Pozdrav

• Zainteresovan, 875 postova

Abus koji ja gledan je nekih 50ak evrica u Hein Gericke katalogu, odnosno promo cena u Luisu 30 evra. 85cm duzine i 8mm debljina karike. Sta  mislite o tome?

• Drug član, 1932 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Bila je tema na forumu u kojoj su postavljeni klipovini iz neke emisije gde testiraju lance. Voditelj je preseko sve lance u proseku od 10-15sec. Samo za jedan najskuplji mu je trebalo cini mi se oko pola minuta. Taj lanac kosta bas mnogo. Negde oko 300e koliko se secam.  :(

Tako je, ali ipak bolje ista nego nista. Ja vec dva dana lomim koji cu da kupim, odlucio sam se za Abus neki za 130 evropskih, valjda vredi nesto. Ima jedna radnja u Novom sadu gde prodaju biciklove i izmedju ostalog i Abus program pa cu da odem da se konsultujem i narucim iz polo kataloga ako je skuplji u radnji.

Ove On Guard sam video na sjmu i drzao sam u ruci i cine mi se kao ok. Mozda bi mi i ti lanci dosli u obzir ali mi je Abus nekako laksi za nabavku jer ne moram da se cimam do Beograda. 

• Drug član, 1137 postova

ti valjda citas jedno a tumacis kako ti odgovara

jel ti lepo se kaze da se lome za manje od 30 sekundi, bilo koji

umesto 6000 za lanac, daj 2000 za 3 metra sajle od 3 cm debljine...

• U prolazu, 72 postova

ja imam sajlu marke "tcm",plaćena je 120e u nemačkoj.....po prospektu,osim neke "specijalne sajle" tajna je i u debljini....ova moja je 20mm,a standardne makaze za armaturu(koje se prilikom obijanja koriste ne seku deblje od 15mm).....naravno postoje i makaze koje mogu toliko da se otvore.....al ako neko nosi tolike makaze sa sobom....onda mu nema pomoći...pa da je i vučjak vezan za njega...

a što reče bopk...mislim da sve može da se preseče....ovo što i ja imam je dobro za neke nazovi amatere......

Ako neki profi hoce da vam digne motor on ce to uraditi i dok vlasnik sedi na njemu. Mislim da su ti lanci najbolje sredstvo za odvracanje fukare i secikesa od kradje.

I svaka zastita je bolja od nikakve. Ja i kacigu kada zakljucavam zakljucam sa onom sajlicom za bajs, e sada neka mi neko kaze da je to isto kao da sam je zakacio o retrovizor.

ti valjda citas jedno a tumacis kako ti odgovara

ako mislis na mene, mozda si u pravu, ja sam student prava, to mi je posao.  ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 146 postova

PR.Abusa u jednoj kratkoj prici kaze:  Svaki lanac je moguce preseci i svaki katanac otvoriti, samo je bitno koliko ce mu vremena trebati.

Zao mi je ne umem da nakacim snimak :-[.

E sad ako bi ti motor vezao lancem za banderu, a da lanac ne lezi na betonu, razmisli, postoji li lakoca presecanja istog. Ipak, za makaze treba čvrst oslonac i jaka sila. Ako ti je ovo od pomoci, super.

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

Tako je, ali ipak bolje ista nego nista. Ja vec dva dana lomim koji cu da kupim, odlucio sam se za Abus neki za 130 evropskih, valjda vredi nesto. Ima jedna radnja u Novom sadu gde prodaju biciklove i izmedju ostalog i Abus program pa cu da odem da se konsultujem i narucim iz polo kataloga ako je skuplji u radnji.

Ove On Guard sam video na sjmu i drzao sam u ruci i cine mi se kao ok. Mozda bi mi i ti lanci dosli u obzir ali mi je Abus nekako laksi za nabavku jer ne moram da se cimam do Beograda. 

Abus je sasvim OK lanac (i katanac ako kupujes, ojachan granitom itd.).Proizvode ga Nemci.Ima ih raznih velicina i klasa - koliko para toliko muzike.

Ako vise platis, bolja ce zastita biti.Bas nameravam da nabavim jedan Abus lanac , a za katanac imam posebne ideje.

I nemojte da se zavaravate ljudi.....svaki lanac se seche.Abus mi nekako deluje best buy u odnosu cena/kvalitet.

Ima i mnogo skupljih naravno, ali za nas dzep ovo je super.

Ok je ali licno nisam zagovornik katanaca koji se vezuju za prednji disk.Bolje katanchina koja vezuje lanac , koji je vezan za zadnji ram i tocak.

Gledaj da je prvo lanac kvalitetan, a katanac mozes i neke druge marke, samo gledaj da je u klasi 50 i vise eura.

Mozda bi bilo bolje , ako ti budzet ogranicen uzmes ovaj set koji vezujes za ram i zadnji tocak: https://www.polo-motorrad.com/de/92w-8ks.html

A za ostalih 60-70e kupis posebnoi katanac za disk.Dve zastite su bolje od jedne.

Pazi, sada mii drug, inace student nemackog jezika preveo ovo. Kaze da to ide u paketu tako  da moze i odvojeno da se koristi ali da se lanac zakljucava pomocu toga ili nekog  drugog katanca koji bi onda trebao da se dokupi. Moja dilema je da li uzeti taj ili klasican lanac sa bravom? Naravno isto Abus.

Pazi, sada mii drug, inace student nemackog jezika preveo ovo. Kaze da to ide u paketu tako  da moze i odvojeno da se koristi ali da se lanac zakljucava pomocu toga ili nekog  drugog katanca koji bi onda trebao da se dokupi. Moja dilema je da li uzeti taj ili klasican lanac sa bravom? Naravno isto Abus.

Taman kada sam prepravljao svoju poruku, preduhitrio si me :)

Pazi, poenta je da potencijalnom lopovu napravis sto vise posla u vremenskom smislu, a sa vise zastita to ces definitivno postici.

Vishe je bolje :)

Inace da ucutkam skeptike, koji ce reci da ovo ne valja itd...

Imao sam slucaj na poslu da Corbin katanac sa ojacanim celikom i oplatom velike makaze nisu mogle preseci, a ovi Abusovi od 70+ eura bi trebalo da su jos jaci.

Ma uzecu klasican lanac ali neki skuplji.  Necu da stedim pare na ovome.

Gledaj da je lanac od kaljenog ojacanog celika.

Ovi Abusovi su ok, kao i katanci. Inace cak i ovaj katanac sto sam ti pokazao (od 50e sto ima 2 rupe za karike, sa tim sto je lanac na slici 8mm ) je ok, jer ne mozes mu prici ako ga napadas.A ima i oplatu.

Sa tim katancem i jacim Abus lancima  (10mm) + prednji disc-lock....i ne mozes pogresiti.A mislim da se to uklapa u tvoju racunicu od 120-130e.

Na sajtu nema ali ima u katalogu Lanac 140cm duzine,kosta 130 evra. Videcu sutra u jednoj prodavnici biciklova u Cara Dusana u Novom Sadu sta kazu za koji lanac posto se tamo prodaju i ovi lanci pa cu se odluciti koji da narucim.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja